Slik lager du din egen softis hjemme på kjøkkenet

Vi testet det nye produktet. Se hvordan det gikk i denne videoen!

Publisert

(SIDE2): - Joda, den smaker godt, men den smelter så sinnsykt fort, også er den litt kvalmende i lengden.

Slik lyder dommen etter at vi i Side2-redaksjonen har brukt i overkant av fire timer på å lage vår egen softis. Enkelt, lover Piano på pakningen. Vi er ikke fullt så sikre.

Se video med fremgangsmåte øverst i saken!

Ikke verdt det

Etter å ha mikset softis-røra i en skål, setter vi den inn i fryseren for å stå i tre og en halv time. Da vi tar den ut igjen må vi løsne den fra kantene i bollen, og deretter vispe på nytt.

Til tross for en del søl ble vi ferdige til slutt, og softisen smakte forsåvidt godt. Den er litt søtere enn vanlig softis, og smelter dessverre mye raskere.

Kun to minutter etter at isen var ferdigpisket hadde omtrent halvparten av innholdet i koppen smeltet. Den delen som ikke smeltet fikk en litt tykkere konsistens, og smakte mer som vaniljeis enn softis.

Smaker godt, men...

Til tross for at isen smakte godt, holder bare innholdet i pakken til to store serveringer.

Med tanke på at pakken koster førti kroner, og en softis ute på kiosken gjerne koster et sted mellom tjue og tretti kroner, er det omtrent like dyrt å kjøpe den ute som å lage den hjemme.

Etter å ha testet produktet konkluderer vi med at fire timers pisking og frysing rett og slett ikke er verdt det.

Ta deg turen innom den lokale kiosken i stedet, så får du en softis med jevn konsistens, som ikke smelter på stedet.