Sjekk det beistet!

Som å vinne i lotteriet, sier mannen som skjøt den med harpun.

Foto: Larry Paci/Splash News (Larry Paci/Splash News)
Publisert

(SIDE3): Her hjemme i Norge går svært mange og venter på at jaktsesongen på ulike arter skal starte på høsten, og trofeer, matauk og fine turer materialiserer seg etter hvert som høsten skrider frem.

Slik er det i stor rad verden rundt, og for dem som bor i Florida i USA er alligator en av de mange spennende artene man kan jakte med lisenser fra Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) .

Alligatorjakten i Florida går fra 15. september til 1. november, og i år ble det solgt lisenser til å skyte 12 000 alligatorer. Bestanden i Florida skal være på mer enn en million eksemplarer, ifølge firstcoastnews.com .

Foto: (Splash)

For de som bor lokalt koster en lisens på to alligatorer i underkant av 1600 kroner, mens for de som ikke bor i Florida koster tilsvarende i underkant av 6000 kroner.

En av dem som virkelig fikk klaff under årets jakt var britiske Tres Ammerman som avsluttet årets jakt etter at han hadde tatt datteren med på en runde «knask eller knep» på halloween.

På årets siste jakttur tok han en alligator som målte 4,36 meter og veide nesten 297 kilo. Det antas at en alligator på denne størrelsen er et sted mellom 50 og 60 år gammel.

Det er dermed den største alligatoren som er tatt i Florida. Den forrige rekorden fra 1997 var på rundt 4,2 meter.

Nå håper jegeren at salget av rekordtrofeet vil innbringe i overkant av 80 000 kroner.

- Det er som om jeg har vunnet i lotteriet. Det er bare helt fantastisk, sier Ammerman.

Foto: (Splash)

Ammerman jaktet med to venner i Lake Washington når de kom over den store alligatoren. Mens storviltjakt i Norge setter krav til tunge kaliber som sørger for en rask død er jaktmetodene i USA litt mer utsvevende i så måte.

Rekordalligatoren ble skutt av Tres Ammerman med en harpun, og de kjempet mot den i rundt 30 minutter før det i det hele gikk opp for dem hvor stor den egentlig var.

- Han rullet, hoppet, sprang, sloss og beit i båten. Jeg tenkte at her er det Godzilla vi har fanget, sier Ammerman ifølge Daily Mail.

Alligatoren var for stor til at de fikk plass til den I båten. Verdens største alligator er for øvrig fanget i Louisiana. Den målte massive 5,84 meter.

Flere bilder av rekordfangsten i Florida ser du under. Til slutt finner noen bilder som tyder på at har vært på alligatorjakt før.

/3853

Denne saken ble første gang publisert 02/11 2010.

Les også