Sexsiden «AdultFriendFinder» har blitt hacket

Mailadresser, passord, brukerhistorie og IP-adresser skal være lekket.

Foto: Skjermdump Adultfriendfinder.com
Publisert

Nettsiden «AdultFriendFinder», som omtaler seg selv som «verdens største sex- og swingergruppe», har blitt hacket, melder ZDNet.

LES OGSÅ: Hackere lekker info om brukere av utroskapsside

Sensitiv informasjon lekket

AdultFriendFinder drives av selskapet Friend Finder Networks, som ble grunnlagt av Andrew Conru i 1996. Selskapet har flere nettsider innenfor sex og dating, deriblant AdultFriendFinder, Cams.com, Penthouse.com, Stripshow.com og iCams.com, skriver The Guardian.

Totalt 412 millioner kontoer skal ha blitt hacket, hvorav 339 millioner skal være fra AdultFriendFinder. Det inkluderer rundt 15 millioner kontoer som var slettet av brukerne, men som fortsatt ikke var fjernet fra systemet.

Alt fra mailadresser, passord, brukerhistorie, IP-adresser og informasjon om medlemsskapet på nettsiden skal være lekket.

LES OGSÅ: Tusenvis av nordmenn dukker opp på utrokart

Hacket for andre gang

Det er andre gang på to år at Friend Finder Networks blir hacket. I 2015 ble nesten 400 millioner kontoer hacket, og sensitiv informasjon, som seksuelle preferanser og ønsker om å ha en affære utenfor ekteskapet, ble lekket.

Diana Ballou, visepresident i Friend Finder Networks, innrømmer at nettstedet er sårbart, men vil ikke bekrefte at de har blitt hacket.

- I løpet av de siste ukene har FriendFinder mottatt en rekke rapporter angående mulige sikkerhetssvakheter fra ulike kilder. Etter å ha fått vite dette tok vi øyeblikkelig en rekke grep der vi vurderte situasjonen, og hentet inn eksterne partnere for å støtte vår videre granskning, sier Ballou til ZDNet.

Hun forteller videre at de identifiserte og fikset en rekke sikkerhetssvakheter, men at det meste i rapportene viste seg å være falsk informasjon.

Screen9v2

Screen9v2

LES OGSÅ: Forskning: De tre tabbene som leder til utroskap

Denne saken ble første gang publisert 14/11 2016.

Les også