Selvmord kobles til Ashley Madison-lekkasjen

Nå tilbyr eierne av utro-siden fire millioner kroner for å avsløre hackerne.

Foto: Lauren Hurley (Pa Photos)
Publisert

NEW YORK (Nettavisen): Nettsiden Ashley Madison henvender seg spesifikt til mennesker som ønsker å være utro mot sin partner, og er derfor en kontroversiell tjeneste.

Det er også en populær tjeneste, med flere titalls millioner registrerte brukere. Mange av dem er nok mer stresset enn normalt akkurat nå, siden hackere har hentet ut all informasjonen der og lekket navnene til brukerne.

Tre selvmord i Texas og Canada kan være knyttet til denne lekkasjen, opplyser myndighetene ifølge New York Daily News.

En politimann i San Antonio tok sitt eget liv etter at hans e-post ble lekket som følge av at den var registrert hos Ashley Madison.

Det er uvisst om lekkasjen var knyttet til selvmordet, poengterer San Antonio Express News. Det er heller ikke bevist at han faktisk brukte Ashley Madison, ettersom nettsiden ikke krever verifisering av e-postkontoer.

Totalt skal mer enn 15.000 offentlig ansatte i USA være brukere.

I Canada opplyser politiet i Toronto at de har to selvmord som man mistenker kan knyttes til Ashley Madison-lekkasjen.

Hackerne som står bak lekkasjen, kaller seg The Impact Team. 16. august publiserte de informasjon om 36 millioner kunder hos Ashley Madison over hele verden, inkludert hvor mye de har betalt for å bruke nettjenesten.

San Antonio i Texas er den 14. mest aktive byen i verden når det gjelder bruk av Ashley Madisons nettsider, med 99.157 brukerkontoer.

- Byen bruker internettfilter til å blokkere adgang til diverse nettsider, inkludert Ashley Madison, som har vært blokkert for våre ansatte en stund nå, opplyser byledelsen i en pressemelding.

Avid Life Media, som eier Ashley Madison, har utlovt en dusør på fire millioner kroner til den eller de som kan komme med informasjon som fører til at hackerne blir tatt.

Hackerne har i et intervju med Motherboard fortalt at de sitter på titusener av bilder fra brukerkontoene, samt samtaler og meldinger som er sendt via nettsiden.

Denne saken ble første gang publisert 24/08 2015.

Les også