Sånn bryter du isen når du nettdater

Synes du det er vanskelig å sende første melding? Her er noen gode tips til deg som angster over å skulle ta første steget!

Foto: iStock
Publisert

Å ta det første skrittet når det gjelder å sjekke opp noen på er ikke bare enkelt. 

Datingappen Happn har gjennomført en undersøkelse blant sine brukere for å finne ut av hvordan nordmenn helst liker å bli approachet på når de dater online, og her er det kanskje at du har noe du kan lære: 

44 prosent svarer at de helst vil at noen skal innlede en samtale med dem med et kompliment! Vær hyggelig er et godt tips, altså! 

36 prosent vil helst at noen innleder en samtalen med en spøk.

35 prosent vil helst bli spurt om hvordan det går.

Ganske enkelt og greit, med andre ord. 

- På samme måte som i det virkelige livet

- Undersøkelsen viser at de fleste vil at samtaler på datingapper skal begynne på samme måte som i det virkelige livet, med en kompliment, spøk eller enkelt åpningshilsen, sier pressetalsperson Claire Certain. 

Les også: Disse stjernetegnene er mest populære på Happn

Videre kan vi jo ta med at 32 prosent digger folk som tar kontakt med en vennlig åpningshilsen, 18 prosent vil ha en sjekkereplikk, 17 prosent tar helst initiativet selv og 9 prosent vil bli kontaktet med en emoji. 

Foretrekker å snakke i noen dager

Du lurer kanskje også på hvor lenge folk foretrekker at dere snakker sammen før dere møtes? 

Her svarer 48 prosent av brukerne etter noen dager, 16 prosent etter noen uker, og 15 prosent etter en uke. 

Les også: Her er kjendisene nordmenn helst ville datet

Og denne: Tinder Select er den hemmelige appen for de rike og pene

Happn er en app som bruker geografisk posisjon i realtid. Dette betyr at du kan se hvilke andre brukere du har passert på veien din.

Personene du har krysset veier med, samles i en feed og du kan velge å bla forbi dem eller gi dem en like, eller en såkalt charm hvis du kunne tenkt deg å chatte med dem, og kanskje senere møtes.

Les også: Dette er datingappens mest populære 

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 06/05 2017.

Les også