Underholdning

Samantha Skogrand om den tøffe fødselen: Emil satt i stolen og gråt

Underveis i fødselen tenkte Samantha Skogrand flere ganger at hun ikke kom til å klare det, men da hun fikk babyen på brystet var all smerte glemt.

ÅPEN: I podkasten «Babyboom» 
forteller Samantha Skogrand åpent og ærlig om fødselen. Her er hun med Emil Hegle Svendsen sommeren 2016.
ÅPEN: I podkasten «Babyboom» forteller Samantha Skogrand åpent og ærlig om fødselen. Her er hun med Emil Hegle Svendsen sommeren 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert

Den 28. januar ble Emil Hegle Svendsen (33) og Samantha Skogrand (29) foreldre for aller første gang.

Tre uker senere skjønner ikke Samantha helt at hun har blitt mamma.

– Jeg har det egentlig veldig bra, men jeg må innrømme at det har vært ganske overveldende, og litt skummelt faktisk etter at vi kom hjem fra sykehuset. Det er et lite menneske du skal passe på, sier hun i podkasten «Babyboom».

Heftig fødsel

Hun gikk 11 dager over termin, og ble satt i gang med ballong. Selve fødselen ble av det heftige slaget.

– Jeg tenkte «Please, jeg orker ikke mer». Jeg satt på alle fire og hang over sengen, og klarte ikke puste meg gjennom smertene lenger. Jeg gråt og klarte ikke å puste samtidig, forteller hun åpenhjertig.

Også samboeren, tidligere skiskytter Emil Hegle Svendsen, syns det var tøft å se sin kjære ha det så vondt.

– Jeg så at Emil begynte å gråte, og da begynte jeg og gråte også. Han så så motløs ut, han satt bare i stolen og gråt, sier hun.

Glemte smerten

Men da hun fikk den lille gutten på brystet sitt, var alt det vonde glemt.

– Babyen ble lagt på brystet mitt. Han var ganske blå, men fikk farge nesten med en gang og begynte å skrike. Han var så varm. Jeg husker at jeg sa at jeg aldri har vært så lykkelig. For du blir så utrolig lettet. Det er sant at all smerte forsvinner etterpå, forteller den nybakte moren.

I podkasten avslører hun at den lille gutten også har fått et navn.

– Det fikk han fem dager etter at han ble født. Vi hadde fire navn på blokka, men da han kom ut var han en liten Magnus, så han heter Magnus. Han er en perfekt liten Magnus, sier hun.

Denne saken ble første gang publisert 02/03 2019, og sist oppdatert 01/03 2019.

Les også