Poker

Preben Stokkan vant NM-tittel og 1.480.000 millioner kroner

- Ja, det er ganske deilig, sier den ferske norgesmesteren.

NORGESMESTER: Harstadværingen Preban Stokkan kan smile bredt etter det ble klart at han er Norges beste pokerspiller i 2016 og nesten 1,5 millioner kroner rikere.
NORGESMESTER: Harstadværingen Preban Stokkan kan smile bredt etter det ble klart at han er Norges beste pokerspiller i 2016 og nesten 1,5 millioner kroner rikere. Foto: (PokerNorge)
Publisert

Over 2123 spillere stilte til start fordelt over tre startdager under årets hovedturnering i norgesmesterskapet i poker på Gardermoen.

Etter utallige syn, høyninger og timer rundt pokerbordet var det Harstad-mannen og pokerproff Preben Stokkan som kunne juble over sin første NM-tittel.

Foruten tittelen, kan Stokkan smile over å motta 1.480.000 millioner skattefrie kroner.

ROMKAMERAT: Fersk norgesmester Preben Stokkan (til høyre) bor i London sammen med fjorårets norgesmester Felix Stephensen. Her gratulerer Stephensen kompisen med seieren.
ROMKAMERAT: Fersk norgesmester Preben Stokkan (til høyre) bor i London sammen med fjorårets norgesmester Felix Stephensen. Her gratulerer Stephensen kompisen med seieren. Foto: (PokerNorge)

Harstad-mannen var for mange en favoritt til å stikke av med tittelen da finalebordet med åtte spillere endelig var klart. Stokkan lever nemlig av å spille poker og regnes av mange som en av de beste turneringsspillerne på nett.

Les også: - Klart det er hyggelig å ringe kontofonen med 35 millioner kroner på bok

Han bor til daglig i London sammen med en annen profesjonell pokerspiller, fjorårets NM-mester og andreplassen i verdensmesterskapet i poker i Las Vegas (WSOP) i 2014, Felix Stephensen.

Som med romkameraten, fikk Stokkan bevist at han takler overgangen fra nett til live vel så bra. Det er han fornøyd med.

- Ja, det er ganske deilig. Det var litt irriterende det der, men jeg følte selv at det var et spørsmål om tid før jeg skulle få det ut live. Jeg har spilt mange turneringer i år der jeg har hatt uflaks i avgjørende spots, sa harstadværingen til Vimennpoker.no etter seieren.

Finalebordet i Norgesmesterskapet på Gardermoen 2016

1. Preben Stokkan (kr. 1 480 000)
2. Pojan Salim (kr. 806 300)
3. Per Oskar Ternsten (kr. 554 900)
4. Stian Jakobsen (kr. 405 120)
5. Henrik Tollefsen (kr. 339 070)
6. Niclas Bjørkås (kr. 274 470)
7. Børge Sandsgård (kr. 210 230)
8. Arne Johan Olsen (kr. 149 150)

- Tøff motstand

Men seieren var ingen søndagstur for Stokkan, til tross for at han var sjetongleder fra start.

Les også: -På én hånd har han tapt over to millioner kroner

Rundt filten satt blant annet Henrik Tollefesen, pokerproff og to ganger norgesmester i poker. Men hardest motstand fikk han av Pojan Salim, en spiller Vimennpoker.no omtalte som en outsider til å vinne hele turneringen.

Les også: Fotballproffene: - Derfor spiller vi poker

Salim og Stokkan kjempet lenge, men til slutt var det altså harstadværingen kunne krone seg med tittelen "norgesmester".

– Alt har gått min vei de siste dagene, så jeg hadde en veldig god følelse. Men jeg er imponert over Salim. Han spilte veldig bra og var en tøffere motstander enn jeg hadde forventet, sa Stokkan til TV2 etter seieren.

TØFF MOTSTAND: Til tross for at Preben Stokkan var sjetongleder fra start av finalebordet til siste slutt, ga ikke Pojan Salim seg så lett.
TØFF MOTSTAND: Til tross for at Preben Stokkan var sjetongleder fra start av finalebordet til siste slutt, ga ikke Pojan Salim seg så lett. Foto: (PokerNorge)

Andreplassen i turneringen ga Salim en skattefri premie på 806.300 kroner.

Neste stopp for den ferske norgesmesteren blir nå den aller siste European Poker Tour (EPT) som arrangeres i Praha i desember.

Størst i verden

At poker er stort i Norge er det ingen tvil om.

Side3/Nettavisen har i mange år dekket Norgesmesterskapet som arrangeres i utlandet hver vår. De siste årene har det blitt arrangert i Dublin, Irland, der rundt 2000 nordmenn valfarter til den grønne øya for å spille kort og kose seg en ukes tid.

Årets arrangement på Gardermoen er det andre i rekken etter at loven rundt poker ble myket opp i januar 2015. Med 2123 spillere er det verdens største nasjonale pokermesterskap.

I løpet av en liten på Gardermoen har det blitt arrangert fem forskjellige NM-øvelser. Innkjøpt til hovedturneringen kostet 5000 kroner.

Denne saken ble første gang publisert 01/12 2016.

Les også