- Porno sporet til Vatikanet

Et liv i sølibat er ikke enkelt.

Foto: TIZIANA FABI (Afp)
Publisert

TorrentFreak er en nettside som har spesialisert seg på til dels dyptgravende nyheter om fildelingsmiljøet som helhet, og skriver både om det ene og det andre.

Etter å ha kommet over en historie om en prest som åpenbart bedrev en filmklubb der en viste fram ulovlig nedlastede filmer, sluppet før DVD-utgivelsen, bestemte de seg derfor å ta en titt på om dette kanskje var et mer utbredt fenomen.

De benyttet seg derfor for en nettside som kan spore fildeling basert på IP-adresser, og sjekket om det var noen i Vatikanet som også bedrev fildeling.

Med 800-innbyggere eller deromkring viste det seg fort at volumet av materiale ikke var påfallende stort, og det hele besto av en og annen TV-serie og film, inkludert rykende ferske filmer filmet fra kinosalen - såkalte CAM-versjoner.

Men i det store og hele var det ikke mye volum å skrike opp om. Men så:

- Akkurat i det hele øvelsen begynte å falle litt i fisk, oppdaget vi noen nedlastinger som fikk pulsen til å stige. Selv om de i Vatikanet ikke ser ut til å være all verden interessert i Hollywood-filmer, men de nyter litt voksenmateriale, skriver de.

Nettstedet fant nemlig ut at det var en rekke voksenrelaterte utgivelser som ble knyttet til IP-adresser som er koblet rett til Vatikanet, inkludert noe som er markert som mørk, tysk BDSM med tenåringer - bedre kjent som sadomasochisme.

Det er dermed ting som tyder på at litt voksenunderholdning ikke er helt uhørt selv i de mest hellige steder, selv om en selvsagt ikke kan avvise muligheten for at noen ut av ren hevnlyst har valgt å forfalske («spoofe») sin IP-adresse under fildeling for å sette Vatikanet i forlegenhet.

Denne saken ble første gang publisert 08/04 2013.

Les også