På hvilken side av knekkebrødet skal pålegget?
Nesten 15.000 har sagt sin mening. Gjør du som flertallet?

(Tønsbergs Blad): Av alle livets store mysterier er dette kanskje ikke det største, men det har likevel vært årsak til mang en debatt over norske frokostbord: Hva er egentlig «opp» og hva er egentlig «ned» på et knekkebrød?
Mens noen ser det som selvsagt å smøre på den flate siden, sverger andre til siden med hull på. Men hvem har egentlig rett?
Les også: Det er faktisk ikke grovt brød som er sunnest her
Vekker engasjement
Vi spurte Monika Thoresen i Barilla Norge AS, som eier knekkebrødprodusenten Wasa.
– Dette temaet har vært oppe til diskusjon i mange samtaler opp gjennom og vekket engasjement hos knekkebrød-fans i en årrekke, forteller hun.
Men finnes det noen fasit?
– Jeg må nok skuffe deg og si at det ikke finnes noen fasit på hvilken side som er opp, dette må hver enkelt knekkebrød-spiser få bestemme selv. Det er noe av sjarmen med knekkebrød, slik vi ser det, sier hun.
Les også: Derfor bør du ikke tine mat i kjøleskapet
Folket har talt
Men selv om det tydeligvis ikke finnes noe argument om rett og galt å slå i frokostbordet med, finnes det i hvert fall tall som viser hvilken side som er folkets favoritt.
Les også: Tiner du biffen før den stekes? Det må du ikke finne på
Les også: Ekspert på matforgiftning: - Dette nekter jeg å spise
Wasa lanserte nemlig for en tid tilbake nettundersøkelsen «Knekkebrødvalget», hvor de spurte folket om hvilken side de smører pålegget på.
Da undersøkelsen ble avsluttet søndag kveld, hadde 14.454 sagt sin mening.
Stemmene fordelte seg slik:
■ Hullsiden 41 prosent
■ Flatsiden 59 prosent
Er du enig med flertallet?
Les flere saker fra Tønsbergs Blad her!
Har du sett disse populære videoene?
Screen9v2
Screen9v2