vant Gullruten

Derfor vil Öde Nerdrum bli borte fra rampelyset

Han ble hele Norges TV-yndling i «Farmen kjendis», men blir neppe å se i nye realityprogrammer. – Det blir litt som en tigger som danser for penger, sier Öde Nerdrum til Her og Nå.

<b>ÅRETS DELTAGER:</b> Öde poserer med sin Gullruten for årets deltager under prisutdelingen på Fornebu.
ÅRETS DELTAGER: Öde poserer med sin Gullruten for årets deltager under prisutdelingen på Fornebu. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Publisert

Med sin særegne personlighet, sjarmerte Öde Spildo Nerdrum (26) hundretusener av norske seere da han tidligere i år var å se i «Farmen kjendis» på TV 2. Den frittalende kunstneren ble raskt hele Norges TV-yndling, og nylig ble Öde belønnet med en Gullruten-pris i kategorien «årets deltager».

– Det kom ikke som noen stor overraskelse. Eller, det vil si, det kunne jo ha vært en mulighet for at jeg ble snytt for den. Men det skjedde ikke. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg vant, men av en eller annen grunn så har folk likt min deltagelse, sier han til Her og Nå.

Vil ikke bli profesjonell kjendis

26-åringen skapte mange uforglemmelige øyeblikk i «Farmen kjendis», men forteller at han ikke gikk bevisst inn for å vise en underholdende personlighet.

<b>SPEKULASJONER:</b> Flere spekulerte i om Öde og Anniken hadde en romanse på gang under innspillingen av «Farmen kjendis», men 26-åringen har avkreftet dette.
SPEKULASJONER: Flere spekulerte i om Öde og Anniken hadde en romanse på gang under innspillingen av «Farmen kjendis», men 26-åringen har avkreftet dette. Foto: TV 2

– Det er ikke TV-underholdning når man er der inne. Man glemmer kameraene, selv om man på et visst nivå husker at de er der. Det kan hende at folk har lyst til å ta på seg en maske mens de er der inne, men det finnes grenser for hvor lenge man kan ha på seg en maske når dette blir ens daglige liv. Jeg tror ikke det går an. Noen endrer seg etter hvert, men det tror jeg bare er ulike sider ved personen som kommer frem. Jeg tror ikke det har noe med maske å gjøre, sier Öde.

Etter Gullruten-seieren for 26-åringens realitydeltagelse, er det nok flere TV-konsepter som ønsker å ha Öde med som deltager. Det ser derimot ikke ut til at vi får se ham i flere realityprogrammer.

– Sannsynligvis ikke. Andre konsepter er jeg mer skeptisk til. Det blir nok ikke noen «Skal vi danse»-deltagelse på meg. Det synes jeg blir for trist. Det å skulle bli en profesjonell kjendis synes jeg ikke er noe gøy. Det blir som en tigger som danser for penger, mener han.

Les også: Skrekkopplevelsene Tom Stiansen aldri glemmer

– Som et virus

Hvordan opplever du det å ha blitt en så offentlig person etter «Farmen kjendis»?

– Det har vært litt mye oppmerksomhet, men det er en vanesak. Det er litt som å bli utsatt for et virus. Kroppen må lære seg til å bli vant til det, for å danne seg en slags immunitet. Slik at man ikke henger seg opp i oppmerksomheten, men bare lever det livet man vil leve, forteller Gullruten-vinneren.

<b>STERK PERSONLIGHET:</b> Det norske TV-publikummet lot seg sjarmere av Öde og hans karakteristiske personlighet og mange morsomme gullkorn.
STERK PERSONLIGHET: Det norske TV-publikummet lot seg sjarmere av Öde og hans karakteristiske personlighet og mange morsomme gullkorn. Foto: TV 2

Öde har holdt kontakten med flere av de andre deltagerne i «Farmen kjendis», men er usikker på hvor mye han kommer til å se sine medforpaktere i framtiden.

– Det blir jo sånn etter hvert at man kommer mer og mer tilbake til sitt vanlige liv og sin vanlige krets. Det er litt tidlig å si om vi kommer til å holde kontakten, men jeg er på god tone med de fleste av deltagerne, avslutter han.

Les også: (+) Hun gned seg inntil ham og kjente at han ville ha henne. Hvem var han?

Denne saken ble første gang publisert 16/06 2021.

Les også