Netflix

- Netflix snuser ikke på reklame

Usikre signaler på om tiden for umiddelbar tilfredsstillelse kan gå mot slutten.

Publisert

Som en premiumtjeneste, har Netflix vært et av nettets velkomne friområder for reklame, der du ikke trenger å sitte gjennom glimt og triader med reklame før innholdet starter.

Men nå hevdes det at dette kan ta slutt.

Tester ut egenreklame

Ifølge en rekke medier tester nå Netflix ut reklame både før og etter filmene du vil se vises.

I første omgang skal det være snakk om en test mot enkelte brukere som benytter tjenesten gjennom Xbox-plattformen.

- Ikke vanlig reklame

Frykten oppsto raskt på nett for at Netflix nå ønsket å utnytte et enormt potensial for eksterne annonsører å komme inn på tjenesten, men tjenesten avviser bestemt at de vil gjøre dette.

Les også: Netflix' suksess er nesten ikke til å tro

- Vi planlegger ikke å teste eller å implementere tredjepartsannonsering på Netflix sin tjeneste. Netflix gir smakebiter av nytt originalinnhold gjennom korte trailere når man er ferdig med siste episode av en serie. Dette har man allerede gjort en stund. Noen utvalgte medlemmer har som en test blitt eksponert for slike teasere før en serie har litt lansert. Vi tester hundrevis av potensielle forbedringer av tjenesten hvert eneste år, og mange forblir nettopp en test, sier selskapet i en uttalelse.

Selskapet avviser bestemt at denne typen innhold skal vises før videoer starter, men kun i etterkant. Det nye er altså at en utvider hva slags egenreklame som vises.

Det var dette med fjær og fem høns...

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2015.

Les også