tips til Skrekkfilmer på halloween

Disse filmene er så skumle at folk ikke orker å se dem ferdig

Om du ikke liker skrekkfilm, ikke se disse filmene.

<b>SKREKKFILM:</b> «Carnage Park» er en av filmene folk oftest ser nesten ferdig, men ikke orket å se slutten, ifølge Netflix. Her ser vi skuespiller Ashley Bell i et skrekkelig øyeblikk.
SKREKKFILM: «Carnage Park» er en av filmene folk oftest ser nesten ferdig, men ikke orket å se slutten, ifølge Netflix. Her ser vi skuespiller Ashley Bell i et skrekkelig øyeblikk.
Sist oppdatert

Har du noen gang startet på en skrekkfilm som var så skummel at du ikke turte å se den ferdig? Vel, frykt ikke. Du er nemlig ikke alene.

«Veronica» på Netflix

Da den spanske filmen «Veronica» ble lansert på Netflix høsten 2017, ble den ledsaget av slagordet «så skummel at brukerne ikke tør å se den er ferdig».

Det viser seg at det ikke bare er «Veronica» Netflix-brukere finner så skummel at de velger å skru den av før filmen er ferdig.

På forespørsel fra Forbes, utarbeidet strømmetjenesten i 2018 en liste over filmene brukerne ofte slår av før de er ferdig.

Kriteriet for at filmen kunne havne på listen, er at brukerne må ha sett minst 70 prosent av filmen før de valgte å slå den av.

Dessverre er ikke alle titlene tilgjengelige for norske brukere, men det går an å undersøke om de kan strømmes på andre tjenester.

Se traileren til «Veronica» under:

Les også: 20 ting du neppe visste om halloween

Liste over skrekkfilmene:

I parentes finner du ratingen til filmen fra IMDB og Rotten Tomatos (RT). Listen er som følger:

1. Cabin Fever (2016, RT: 0%, IMDB: 3.7)

2. Carnage Park (2016 RT: 61%, IMDB: 4.9)

3. México Bárbaro (2014, RT: 60%, IMDB: 4.9)

4. Piranha (2010, RT: 74%, IMDB: 5.5)

5. Raw (2016, RT: 90%, IMDB: 7.0)

6. Teeth (2007, RT: 80%, IMDB: 5.4)

7. The Conjuring (2013, RT: 86%, IMDB: 7.5)

8. The Human Centipede 2: Full Sequence (2011, RT: 30%, IMDB. 3.9)

9. The Void (2016, RT: 75%, IMDB: 5.8)

10. Jeruzalem (2015, RT: 59%, IMDB: 4.7)

Som du kanskje har forstår ut av brukerrangeringene, er ikke alle disse filmene ABC på hvordan lage en god film. Med det i bakhodet, skriver Forbes at de har spurt Netflix hvordan de vet at brukerne har skrudd av filmen fordi de synes den er for skummel versus bare dårlig.

Ifølge strømmetjenesten er kriteriet med å ha sett 70 prosent av filmen en god målestokk, ettersom folk som ikke liker en film sjelden orker å se så lenge.

Les også: (+) Da datteren (3) våknet om nettene og klappet på noe i luften i hjørnet av soverommet, tok Cathrine kontakt med Lilli Bendriss

«Hereditary»

Også filmen «Hereditary» fra 2018 har fått mye oppmerksomhet de to siste årene. Da den kom, gikk filmen sin seiersgang på diverse filmfestivaler verden over og anmelderne stemplet den som «en av historiens skumleste filmer». Én anmelder skrev blant annet «dette er ikke en skrekkfilm, men ren emosjonell terror».

Ifølge personer som var tilstede på noen av visningene under Sundance filmfestival da den ble lansert, var det mange som forlot salen i avsky i hva som ble vist på lerretet. Filmen har i skrivende stund en vurdering på IMDB på 7,3 av 10 og på MetaCritic (samleside for anmeldelser) en vurdering på 87 av 100.

Filmen er skrevet og regissert av Ari Aster. I hovedrollene finner man veteraner som Toni Collette («Sixth sense», «Little Miss Sunshine») og Gabriel Byrne («The Usual Suspects», «Miller's Crossing»).

Se traileren til «Hereditay» under:

Du kan lese mer om «Hereditary» og hvor den kan strømmes i denne saken om 9 skumle filmer du kan se på halloween.

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2018, og sist oppdatert 28/10 2022.

Les også