Sier hun «F-U-C-K me»?

Britney Spears-sang sjokkerer USA

Foto: (Sony)
Publisert

Amerikanske kringkastingsregler er strenge i forhold til norske, og radiostasjoner som slipper til banneord på lufta kan få store bøter. Derfor kommer singler ofte i sensurerte versjoner.

Da Britney Spears ga ut platen «Circus» i desember ble et av sporene ekstra populært. Ikke bare på grunn av svenske Max Martins fengende produksjon og melodi, men også fordi Britney synger «all the boys and all the girls are begging to F-U-C-K me» i refrenget, noe mange syns er stas.

For en småbarnsmamma skråstrek internasjonal superstjerne med mange unge lyttere, er dette kanskje drøy kost, men 27-åringen er utspekulert nok til å kalle sangen «If U Seek Amy», skriver 730.no.

Tittelen har ingen mening sammen med resten av teksten, men den kamuflerer «F-U-C-K me», noe flere av Britney-fans' foreldre har begynt å gjennomskue. (Si «If U Seek Amy» fort.)

- Jeg ble forbauset og satt ut da jeg hørte mine 5 og 7 år gamle barn gå rundt i huset mens de sang «F-U-C-K», sier en mor til Rolling Stone. - Da jeg spurte dem hva det var, fortalte de meg at det var Britney Spears. Jeg ble forferdet.

730.no: HØR BRITNEY SPEARS' NYE SEXSANG

Låten er nå den tredje singelen fra «Circus», og flere amerikanske radiostasjoner tviler på om de kan spille den.

- Det er OK å gi ut en plate og ha det moro med den, men, du vet, vi er børsnotert, sier Patti Marshall MTV. Hun er programsjef for en radiostasjon i Cincinnati, en konservativ del av USA. - Det handler ikke om oss (men) vi har et ansvar overfor publikum. (...) Det dreier seg om moren i minivan-en med sin 8-åring,

Video: PLAGER BRITNEY DYR I DETTE KLIPPET?

Sharon Dastur fra Z100 i New York forteller at hun ennå ikke vet hva de kommer til å gjøre med «If You Seek Amy», men minner om at sangen «Don't Phunk With My Heart» med Black Eyed Peas måtte sensureres til «Don't Mess With My Heart» fordi for mange hørte fuck istedenfor phunk.

Men hva med Norsk rikskringkasting? P3-musikksjef Håkon Moslet forteller 730.no at de fint kan spille Spears' nye singel.

- Amerikanerne hører spøkelser på høylys dag, særlig seksuelle spøkelser. Vi snakker om et land der amming er sett på som uanstendig, sier Moslet.

- Når det gjelder Britney-låta, så er det jo helt reelt at dette er en dårlig skjult kamuflering av «fuck me». P3 vil ikke ha noen problemer med å spille «If U Seek Amy» Fordi det er en utrolig tøff låt og fordi teksten er mer morsom enn støtende.

- Helt siden Elvis har en veldig stor andel av tekstene i populærkulturen handlet om sex: Gutt møter jente og det blir la la la. Jeg har lyst til å gjøre la la la med henne. Eller som Britney sier det, «F-U-C-K me».

- Hvis en norsk artist sier «knull meg» på norsk er det litt annerledes og en smule mer problematisk. Budskapet vil oppfattes som veldig mye mer direkte i en norsk kontekst.

Video: BIMBO GJØR DET BRA SOM FAKE BRITNEY

Denne saken ble første gang publisert 13/01 2009.

Les også