Rockens mest bisarre dødsfall

Rocken er full av tragiske dødsfall. Her er noen av de mest bisarre.

Publisert

Claude François (1939 – 1978)
Den franske popartisten Claude François ble superstjerne etter å ha skrevet «Comme d’habitude» - den originale utgaven av «My Way».

Han var også kjent for å være av den pertentlige typen, og da han oppdaget en lyspære som var gåen måtte han fikse den. Selv om han sto i et badekar fylt med vann. François døde av det elektriske sjokket, 39 år gammel.

Randy Rhoads (1956 – 1982)
Ozzy Osbourne med band er på turné i USA. Under en stopp i Florida klarer bussjåfør Andrew Aycock å få tak i et småfly og tar med seg gitarist Randy Rhoads og frisør Rachel Youngblood. De bestemmer seg for å kødde med resten av gjengen som ligger og sover i bussen ved å fly like over dem.

I det tredje forsøket går det fryktelig galt. Den ene vingen treffer bussen og flyet krasjer. Alle om bord dør. Under obduksjonen ble det funnet kokain i blodet til Aycock.

Johnny Ace (1929 – 1954)
Den legendariske rhythm & bluesartisten Johnny Aces død er av den virkelige dramatiske sorten, uansett hvilken sannhet man velger å tro på. Under en pause i en julekonsert i 1954 skal Ace ha bestemt seg for å spille russisk rulett med kjæresten Olivia Gibbs og hennes venninne Mary Carter.

Han skal ha trukket av mot begge, men kula var først i kammeret da han rettet pistolen mot seg selv. Ace skjøt seg selv i hodet og døde på stedet.

Blues-sangeren Big Mama Thornton skal ha vært vitne til hendelsen og har en litt annen versjon. Ifølge henne skal Ace ha lekt med pistolen og rettet den mot kjæresten og hennes venninne. Da han siktet munningen mot seg selv skal skuddet ha gått av og truffet ham i hodet.

Leslie Harvey (1945 – 1972)
Den skotske gitaristen Leslie Harvey var mest kjent for sitt arbeid i bandet Stone The Crow.

Han døde av elektrosjokk under en konsert i 1972 etter å ha tatt på en mikrofon som manglet jording med våte hender.

Jeff Porcaro (1954 – 1992)
Jeff Porcaro har av mange blitt regnet som verdens beste trommeslager etter sine bedrifter i Toto.

I 1992, 38 år gammel, døde han av et hjerteinfarkt angivelig forårsaket av en allergisk reaksjon på ugressmiddelet han brukte i hagen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2008.

Les også