Nå kan du synge på hotellet

Snart kan du flytte inn hos «The Sound of Music».

Publisert

(SIDE2): Salzburg blir en attraksjon rikere når den originale villaen til kaptein Georg von Trapp blir hotell en gang i juli.

«The Sound of Music» er en amerikansk musikal som bygger på en sann historie fra den østerrikske landsbygda. Her synger foreldreløse Maria seg inn i hjertene til både kapteinen og hans sju barn, etter at hun blir ansatt som guvernante for familien.

Musikalen ble skrevet og oppført for første gang i 1959 på Broadway. I 1965 ble filmen, med Julie Andrews i hovedrollen, allemannseie.

Bli gift hos von Trapp
Når The Villa Trapp Hotel åpner kan du ligge og nynne for deg selv på et av rommene i huset, skriver Reuters. For sangglade par går det også an å bli viet i villaens kapell. Kanskje til tonene av «Edelweiss» eller «Do-Re-Mi».

Filmklassikeren har allerede gjort mye godt for å få Salzburg på kartet, men nå begynner turistmyndighetene å bli veldig fornøyd.

- Hotellet er virkelig en milepæl for kommersialiseringen av «The Sound of Music» for Salzburg, sier Leo Bauernberger. Han styrer med turistinformasjonen fra de provinsielle delene av byen.

Han legger ikke skjul på at film- og musikalsuksessen har vært et heldig slumpetreff for byen og resten av regionen.

Nazister og misjonærer
Familien von Trapp bodde i villaen fra 1923 til 1938. Da nazistene tok over styringen i Østerrike stakk familien fra eiendommen og ut av landet. Under andre verdenskrig var det den tyske sikkerhetssjefen, Heinrich Himmler, som bodde i huset, mens det frem til nå har vært et misjonsselskap som eide huset. De har godtatt en renovering av huset og at det fra juli skal brukes som hotell.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Denne saken ble første gang publisert 14/05 2008.

Les også