Mest unødvendige best of-plater

Hva var det som fikk Bruce Willis til å tenke «nå er det jaggu på tide at jeg slipper en samling av mine største hits»?

Publisert

(SIDE2): En best of-plate er i all hovedsak et samlealbum som inneholder en artists mest suksessfulle låter.

Timing
Den kommer gjerne på et tidspunkt i karrieren det vil føles naturlig å se seg tilbake.

Oppfatningen av NÅR det er riktig med en slik oppsummering virker å variere en god del fra artist til artist, litt avhengig av selvinnsikt eller mangel på sådan.

Her er en oversikt over tidenes mest unødvendige best of-skiver løselig basert på denne utformet av de listeglade i Cracked.com.

«Bruce Willis: Master Series»
På slutten av 80-tallet hadde Bruce Willis ambisjoner om å bli popstjerne og slapp albumet «The Return of Bruno» med singelen «Respect Yourself». Mange har nok takket gudene for at «Die Hard» kom året etter og lot skuespillerkarrieren overskygge mannens subsidiære drømmer. Men samleplate måtte det bli, nærmere bestemt i 1999, inneholdende to versjoner av «Respect Yourself» - pluss noen coverlåter.

«The Best of Shaquille O'Neal»
Etter å ha maltraktert amerikanske basketkurver i noen år bestemte Shaquille O'Neal seg for å leve ut den store drømmen - å gi ut rapalbum. Det var i og for seg greit. Problemet var ringvirkningene giganten skapte i basketmiljøet. Plutselig skulle alle over to meter med talent for å kaste ball begi seg ut på platemarkedet, noe som til slutt kulminerte i, eh, dette. Skulle bare mangle at mannen slapp en best of-samling.

«The Best of Nelson: The Millennium Collection»
De blendablonde glamtvillingene Matthew og Gunnar Nelson hadde én stor hit, «(Can't Live Without Your) Love and Affection» fra 1990. Likevel klarte de å raske sammen nok låter til et samlealbum i 2004. Noen som har det i samlinga?

«Aaron Carter: Most Requested Hits»
Det var nok snarere genene som var den store drivkraften bak Aaron Carters (20) suksess enn de rent musikalske talentene. Broren til Backstreet-Nick hadde i motsetning til sine blonde likheter i Nelson ikke en gang en hit å skilte med. Samlealbum ble det like fullt. Mest etterspurte hits, heter plata. Gad vite hvem det er som spør.

«The Best of Vanilla Ice»
Det er nok ikke fritt for at hip hop’ere flest aldri helt har klart å ta Robert Matthew Van Winkle, bedre kjent som Vanilla Ice, inn i varmen. Og det til tross for det uomtvistelige faktum at sørstatsrapperen (Gud bedre!) var den andre til å toppe Billboards offisielle hitliste med en raplåt, da «Ice Ice Baby» gikk til topps i 1990, og til slutt solgte over 15 millioner eksemplarer. Stjernestatusen varte et knapt år. Deretter gikk det fryktelig galt, og Van Winkle har siden blitt regnet som en av verdens mest forhatte artister – særlig blant andre rappere, noe som jo kan være direkte livsfarlig. Likevel har mannen prestert å slippe hele 4 – FIRE best of-samlinger!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 12/12 2007.

Les også