Jacko kaster maska

Det er ikke ofte popkongen viser ansiktet. Slik ser han ut nå!

Foto: Clint Brewer / Splash News (Clint Brewer / Splash News)
Publisert

(SIDE2): Michael Jacksons (50) ansiktsmaske har blitt et slags varemerke. Han blir som oftest fotografert helt tildekket med både maske, solbriller og hatt.

Bare les og se her: Dette er Michael Jackson

Men da han kom ut av «the Bedford Medical building» i går, tirsdag, viste han ansiktet. Jackson hevet til tider hånden foran ansiktet, men 50-åringen både smilte og vinket til fotografene og de oppmøtte. Han var iført en rød skinnjakke med halvlange ermer og sort t-skjorte.

- Hudkreft
For kort tid siden skrev den britiske avisen The Sun at Jackson lider av hudkreft. Det hevdes at eksperter har funnet flekker med hudkreft på stjernens overkropp, og prekanserøse celler på ansiktet.

Men popkongen skal likevel gjennomføre de mye omtalte konsertene i sommer.

BAKGRUNN: - Michael Jackson har hudkreft

Ifølge Daily Mail gikk Jackson trolig uten maske i går for å slå tilbake mot ryktene om at han har hudkreft. En talsperson for Jackson har uttalt at han ikke har noe å skjule.

- Hans helse er perfekt. Han er ikk syk.

Mer og mer ute
I år har Jackson viste seg relativt ofte, sammenlignet med de siste årene. Også hans barn har blitt avbildet når de har vært ute på for eksempel shopping eller teater, og de fotograferes som pappa – nesten helt tildekket. Barna bruker imidlertid heller fargerike maskerademasker foran øynene. I mars var Michael Joseph Jackson Jr. (12), Paris Michael Katherine Jackson (11) og Prince Michael Jackson II (7) i London.

Se her: Med pappa Jacko på teater

Det spekuleres i hvorfor en av verdens mest kjente sanger, låtskriver, plateprodusent, arrangør, danser, koreograf, skuespiller og businessmann bruker ansiktsmaske.

Og den store stjernen har levd et langt liv med mange rykter, og da spesielt med tanke på utseende. At han har bleket huden sin er blant det mest kjente ryktet. Tidlig på 90-tallet sa han imidlertid selv at han har hudsykdommen Vitiligo. Det er en sykdom som gjør at pigmentene i huden dør, og mister fargen slik at den blir lys. Dette sa han under et intervju med Oprah Winfrey.

Jackson skal ha fått Vitiligo-diagnosen i 1986. Ifølge Daily Mail, onsdag, kan hudsykdommen linkes til hudkreft.

Jackson har innrømmet å ha operert nesen to ganger og laget en liten grop på haken. Men han nekter på at alt det andre som er skrevet om hans utseende. Han har heller ikke kommentert hvorfor han dekker til ansiktet og kroppen til en stadighet.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

For stemmens skyld?
Noen spekulerer i om han bruker ansiktsmasken for å bevare stemmen foran sommerens store comeback.

5. mars i år annonserte Sony Music og Michael Jackson at han skal avholde 50 farvellkonserter i Londons O2-arena i juli 2009. Konsertserien har fått tittelen «This is it!».

- Jeg vil bare si at dette vil bli mine siste konserter. Og når jeg sier «this is it», så mener jeg det virkelig. Dette er det siste teppefallet. Jeg kommer til London for å spille om igjen de låtene mine fans vil høre. Vi sees i juli! Jeg elsker dere, virkelig. Dere må vite det. Jeg elsker dere av hele mitt hjerte, sa Jackson da konsertene ble kjent.

Denne saken ble første gang publisert 20/05 2009.

Les også