- Ikke forelsket akkurat nå

Popstjernen Colbie Caillat tok MySpace med storm med hiten «Bubbly». Til Side2 forteller hun om kjærlighet, hjemlengsel og ny plate.

Foto: Camilla Flaatten (Side2)
Publisert

(SIDE2): Colbie Caillat (22) fikk sitt gjennombrudd via MySpace med kjærlighetslåten «Bubbly». To år etter at hun la ut låten på hjemmesiden har hun over 365.000 venner og musikkvideoen er lastet ned over 15 millioner ganger på YouTube.

Nå har 21-åringen solgt nær to millioner av debutplaten «Coco» og hun har lagt ut på verdensturné med Skandinavia, øvrige Europa og Asia som mål. Mandag gjestet hun Norge med konsert på John DEE i hovedstaden.

Savner hundene
Men nå hun har hjemlengsel. Sånt blir det musikk av. Låten «Missing Home» er planlagt på den kommende albumet artisten skal gi ut i løpet av året.

- Jeg savner foreldrene mine, søsteren min, de tre hundene mine, bilen min, huset mitt. Og været ikke minst, ler Colbie som fryser og har jetlag da Side2 får en prat med artisten mandag ettermiddag.

Colbie bor til vanlig i Sør-California og har hjemstedet Malibu som sin inspirasjonskilde, men hun får ikke ro på seg til å skrive på turné.

- Jeg får skrevet veldig lite når jeg er ute på turné, så jeg skal ta fri på sensommeren og høsten for å gjøre det ferdig, sier hun.

Ingen kjæreste
Kjærlighet skriver hun mye om, men hun røper til Side2 at hun er singel for tiden.

- Jeg har hatt to forhold det siste året, og det har vært tøft med brudd og alt det som følger med, men jeg har blitt sterkere av det og lært mye. Det prøver jeg å formidle i musikken min også, sier hun. Låtene handler om forelskelse, kjærlighet og kjærlighetssorg, universale følelser alle kan kjenne seg igjen i, noe Colbie tror er årsaken til hitsuksessen.

- Vi føler alle på et tidspunkt vært forelskelset, derfor tror jeg spesielt jenter har falt for denne hitlåten og for albumet. De kjenner seg godt igjen.

-Er du forelsket nå?

- Nei, det er jeg ikke, smiler hun.

I pappas fotspor
Colbie har skrevet låter og musikk siden hun var liten jente og var helt bestemt på at hun skulle gå i låtskriveren og farens fotspor når hun ble stor. Pappaen, Ken Caillat, har jobber for Fleetwood Mac i mange år som plateprodusent og låtskriver.

- Det har aldri vært noe press hjemmefra, de har alltid støttet meg og fått meg til å jobbe for drømmene mine. Pappa lærte meg å spille gitar og piano. Han har også lært meg alt jeg vet om bransjen, sier hun og forteller at hun ikke klarer å ta inn suksessen hun har oppnådd på kort tid.

- Jeg klarer ikke fatte det, det blir for overveldende.

Låtskriver
Colbie drømmer om videre suksess og har planene klare for fremtiden - det er låtskriver og strandliv som frister for 22-åringen.

- Jeg vil bo på Hawaii med egen familie og skrive låter for andre. Jeg liker Natasha Bedingfield, hun kunne jeg skrevet for, sier Colbie.

Sjekk Colbies offisielle hjemmeside her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 19/02 2008.

Les også