Musikk

Unge fans omfavner «Bohemian Rhapsody»

Slår knockout på både «Smells Like Teen Spirit» og «Sweet Child O' Mine».

QUEEN: De er dronningene av alt.
QUEEN: De er dronningene av alt. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Queens musikk lever videre, selv om den største stjernen er død, skriver CNN.com.

Yngre generasjoner har for alvor trykket gruppa, som herjet på hitlistene på 70- og 80-tallet, til sitt bryst. Og mye av grunnen er det vakre portrettet av Freddie Mercury i filmen «Bohemian Rapsody», med Rami Malek (37) i hovedrollen. Filmen har håvet inn 600 millioner dollar hittil (i overkant av 6 milliarder norske kroner). Den er også nominert til to Golden Globe-priser i kategoriene «Beste film (drama)» og «Beste mannlige skuespiller», for den strålende rolletolkningen til Malek.

Nå er også låta med samme navn den mest strømmede låta fra det 20. århundret på tvers av streamingplattformene, opplyser Universal Music, som representerer Queen til CNN.

«Bohemian Rhapsody» og videoen som kom med denne, er streamet 1,6 milliarder ganger og slår klassikere som Nirvana's «Smells Like Teen Spirit» og Guns' N Roses «Sweet Child O' Mine».

«Bohemian Rhapsody» er en nesten 6 minutter lang rockeopera og ble skrevet av Freddie Mercury i 1975 til albumet «A Night at the Opera». Låta kom også inn igjen på hitlisten «Billboard Hot 100» forrige måned.

Den legendariske Queen-gitaristen Brian May (71) sier i en uttalelse:

- Rocken lever videre via streaming. Så glad for at musikken vår er så aktuell.

I går ble dette innlegget publisert på den offisielle Instagram-kontoen til Queen:

Konsernsjef for Universal Music Group, Sir Lucian Grainge sier i en uttalelse:

- Bohemian Rhapsody er en av de største låtene, laget av ett av historiens største band. Vi er så stolte av å representere Queen og er begeistret over at låta oppdages av nye fans over hele verden, mer enn fire tiår etter utgivelsen.

«Bohemian Rhapsody» var Queen's første topp 10 hit i USA og lå på hitlisten i Storbrittania som nummer 1 i ni uker sammenhengende, noe som var en rekord på den tiden. Sangen fikk nytt liv i 1992, da den medvirket i filmen "Wayne's World». Den fikk plass i Grammy Hall of Fame i 2004.

Denne saken ble første gang publisert 12/12 2018, og sist oppdatert 13/12 2018.

Les også