- For få minoritetsartister

Ildsjel etterlyser mer urban musikk på Bylarm.

Publisert

(SIDE2): - Jeg har fulgt med på Bylarm i mange år, og jeg synes de aldri har satt fokus på mer urban musikk. Spesielt har nye talenter med flerkulturell bakgrunn vært dårlig representert, sier Mikkel Aakevik til Side2.

Aakevik driver til daglig konseptet Groove Experience på Parkteateret i Oslo. Her ønsker han å presentere de nye talentene innen R'n'B, soul og hiphop.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Nå som Bylarm har blitt flyttet til Oslo tok jeg kontakt med de og hørte om de kunne showcase noen av artistene som har spilt på Groove Experience. Og jeg fikk beskjed om at de ikke kunne innlemmes i hovedprogrammet, sier han.

Bylarm uforstående til kritikken
Runar Eggesvik i Bylarm stiller seg uforstående til kritikken fra Aakevik.

- Først og fremst vil jeg få frem at konseptet han driver på Parkteateret er veldig bra. Vi i Bylarm ønsker selvfølgelig å være arena også for mer urbane musikkformer, men føler kanskje det går like mye andre veien. Disse miljøene sliter også med å nå frem til oss. Vi baserer oss på at artistene melder seg på selv, og i år som i fjor ble vi negativt overrasket over hvor få nye soul/R'n'B/hiphop-artister som tok kontakt med oss, sier Eggesvik.

Han påpeker også at Bylarm ikke kan kvotere artister på noen som helst måte.

- Vi vil gjerne presentere flere artister innen urbane musikksjangre, men det må være bra. De konkurrerer med gode utøvere i ulike sjangre, og vi kvoterer ikke artister.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Paul Weaver

- Ingen får spille hos oss uten å være bra
Mikkel Aakevik er på sin side svært positiv til nivået innen musikksjangrene han jevnlig presenterer for publikum i hovedstaden.

- Vi opplever at det er flere og flere unge med etnisk bakgrunn som begynner å vise musikalske evner, og vi prøver selv å finne talenter. Jeg har et mål om å ha med en ny artist hver gang det er Groove Experience. En høy andel av artistene som spiller hos oss har flerkulturell bakgrunn, og ingen får spille hos oss uten at de holder høyt nivå, sier han.

Håper på Clublarm
Bylarm-general Eggesvik håper Parkteateret og Groove Experience blir en del av den stadig større Clublarm-delen av sitt arrangement.

- Mikkel ønsker, som oss, å få frem de nye stemmene. Så det hadde vært veldig fint om konseptet hans ble en del av Clublarm. Men dette er helt og holdent opp til de ulike klubbene i Oslo. Vi kan ikke tvinge noen til å bli med på dette. Og her merker vi kanskje at klubbscenen for for eksempel rock, med omkring 40 klubber bare i Oslo, står en god del sterkere enn hva tilfellet er for R'n'B, soul og hiphop, sier han.

- Jeg synes at Bylarm-ledelsen fint kunne tatt med tre-fire Groove Experience-artister i sitt hovedprogram. Dersom de kun spiller på Clublarm, vil de ikke få samme eksponering for bransjen som artistene på selve hovedarrangementet, avslutter ildsjelen Aakevik.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 03/12 2008.

Les også