En middels sterk firer

Bare Egil har selvinnsikt, det er det ikke noe tvil om.

Publisert

Bare Egil Band
Jeg er helt rå
Duplex Records

(SIDE2): «Plata er gjennomarbeida og ganske morsom, men det skorter litt på tekstmaterialet», sier Egil Hegerberg, bedre kjent som bare Egil, til Side2.

Les: - Er sterkt inspirert av 50 Cent

Han vurderer sin siste utgivelse til en middels sterk firer. Det har han helt rett.

I første omgang fremstår «Jeg er helt rå» som sprikende middelmådig på sitt beste, et mindre heldig utgangspunkt for Egils humor som stikker en centimeter dypt. Men så, etter noen ekstra runder i cd-spilleren blir smilehullene dypere og dypere.

Den barnslige ironien i «Pump opp oljen» og «Krig er noe herk» blir vanskelig å ikke sette pris på. Det er nærliggende å nevne «Bøler IF» i samme åndedrag, men på en annen side bor jo Egil på Bøler.

Om innholdet i tekstene er i tynneste laget, hjelper det ikke at «Jeg er helt rå» mangler hitmateriale som «Tagging» og «Arne» eller «Speidern» og «Sko». Nå har Egil gjentatte ganger i intervju og konserter tydelig signalisert at han er drit lei av å høre om de låtene. Buhu, synd for ham.

Bidragsyteren Bare Egils Coverband står for tre ganske friske heavyutgaver av kjente låter som Rihannas «Umbrella» og ikke minst «Gøy på landet». Egil henter utvilsomt frem fornyet og kanskje ukjent engasjement for klassiske skoleviser.

Som vanlig finnes det ingen spesiell musikalsk retning på «Jeg er helt rå», men fans av bølerpatrioten vil umiddelbart kjenne igjen stilen. Om det går an å anbefale Bare Egils siste utgivelse avhenger i veldig stor grad av hva du synes om Bare Egil. Men, om du synes «Absolutt Ikke» er sånn passe, blir du neppe overbevist om at Egil er helt rå her.

LES UKENS MUSIKKANMELDELSER HER.

Denne saken ble første gang publisert 26/08 2008.

Les også