Alexandra Joner og moren barbara

Moren ble bekymret for Alexandra Joner

Alexandra Joner vokste opp med moren Barbara som fulgte henne på dans, teater og musikk. – Det har betydd masse. Det er sikkert derfor jeg er der jeg er i dag, sier hun til Her og Nå.

<b>ALEXANDRA JONER:</b> Her og Nå snakket med Alexandra og moren rett etter Alexandra vant «Skal vi danse». – Jeg er veldig stolt, sa Alexandras mor Barbara til Her og Nå.
ALEXANDRA JONER: Her og Nå snakket med Alexandra og moren rett etter Alexandra vant «Skal vi danse». – Jeg er veldig stolt, sa Alexandras mor Barbara til Her og Nå. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Mamma er fantastisk! Mamma er helt nydelig. Hun ringer meg hver dag og er bekymret for at jeg ikke spiser, eller sover nok. Jeg vet at hvis det er noe, er det bare å ringe mamma, sier Alexandra Joner til Her og Nå.

Vi snakker med en svært oppglødd Alexandra rett etter det ble klart at hun og dansepartneren Ole-Thomas Hansen gikk av med seieren i årets «Skal vi danse» på TV 2.

Hun forteller at moren ble bekymret for henne under perioden hun danset mange timer hver eneste dag.

– Det er ikke noe nytt. Når mamma blir bekymret, prøver hun å flytte inn, og så må jeg kaste henne ut. «Alexandra du lager ikke mat – jeg kommer! Hvor er nøklene?» imiterer Alexandra moren og ler.

– Jeg må si «Nei, nøklene får du ikke, de er mine. Jeg elsker deg. De får du ikke – for da får jeg deg aldri ut igjen», fortsetter Alexandra.

Les også: Alexandra Joner om bruddet med milliardær-kjæresten

<b>PASSER PÅ:</b> Mamma ringer Alexandra hver eneste dag og passer på at hun har det bra. 
PASSER PÅ: Mamma ringer Alexandra hver eneste dag og passer på at hun har det bra.  Foto: TV 2

Takker moren

Barbara var alenemor og tok med datteren på ballett, dans, teater og musikk. Hun har støttet og gjort alt hun kan for henne gjennom hele livet.

– Det er noe jeg føler at jeg har tatt litt for gitt, kanskje fordi det er noe mamma alltid har gjort for meg. Jeg føler at hun har vært opptatt av at jeg skal gjøre kunstneriske ting fordi hun selv er en kunstnerisk sjel. Hun sendte meg jo på alt som heter entertainment, sier Alexandra.

Alexandra var bare 17 år da hun debuterte i rampelyset i programmet «Dansefeber» på TVNorge. Hun har siden gitt ut musikk, deltatt i «Melodi Grand Prix», og hun var Huldra i tredje sesong av «Maskorama» på NRK. Hun takker moren for at hun har kommet dit hun har.

– Det at hun alltid har stilt opp har betydd masse, det er sikkert derfor jeg er der jeg er i dag.

Les også: (+) Jeg fortvilte over at min datter min var så forskjellig fra meg. Til slutt fikk jeg en skikkelig aha-opplevelse

<b>ARTIST:</b> Alexandra Joner var med i «Dansefeber» på TVNorge i 2007, hvor hun deltok sammen med Mona Berntsen. De danset sammen i gruppen «Cre-8». 
ARTIST: Alexandra Joner var med i «Dansefeber» på TVNorge i 2007, hvor hun deltok sammen med Mona Berntsen. De danset sammen i gruppen «Cre-8».  Foto: NTB

Bruddet med Runar Vatne

Tidligere i år gikk Alexandra gjennom et tøft brudd etter å ha vært sammen med finansmannen Runar Vatne i 10 år Alexandra har vært åpen om den vonde kjærlighetssorgen, men nå har hun det endelig bra igjen.

– Jeg har det helt fantastisk. «Skal vi danse» har vært verdens beste terapi. Alle burde finne seg et altoppslukende prosjekt når de går gjennom vanskelige perioder i livet, poengterer hun.

<b>«BLOGGERNE»:</b> Alexandra har også vært en del av TV-serien «Bloggerne» på TV 2. Dette er gjengen fra siste sesong av programmet, fra venstre: Marna Haugen, Amalie Olsen, Linnea Løtvedt, Aurora Gude og Alexandra.
«BLOGGERNE»: Alexandra har også vært en del av TV-serien «Bloggerne» på TV 2. Dette er gjengen fra siste sesong av programmet, fra venstre: Marna Haugen, Amalie Olsen, Linnea Løtvedt, Aurora Gude og Alexandra. Foto: Svein Brimi

I tiden etter danseprogrammet ser hun frem til litt roligere dager. Det nærmer seg jul og årets feiring blir sammen med både familie og venner.

– Vi feirer det jeg vil kalle en helt vanlig jul. I år skal mamma og jeg feire sammen med bestevenninna mi og hennes mor. Det blir veldig hyggelig, avslutter Alexandra.

Denne saken ble første gang publisert 24/11 2023.

Les også