Helene Spilling om Martin Ødegaard

Helene Spilling innrømmer: – Synes det er trist

I juni ble det kjent at Helene Spilling og Arsenal-kaptein Martin Ødegaard er kjærester. Media var i fyr og flamme over det nye stjerneparet, men for proffdanseren har ikke dette bare vært enkelt.

<b>KJÆRESTE MED MARTIN ØDEGAARD:</b> Dette bildet delte både Helene og Martin på sine respektive instagramkontoer 1. juni i år. Bildet levner ingen tvil om at paret er hodestups forelsket.
KJÆRESTE MED MARTIN ØDEGAARD: Dette bildet delte både Helene og Martin på sine respektive instagramkontoer 1. juni i år. Bildet levner ingen tvil om at paret er hodestups forelsket. Foto: Privat
Sist oppdatert

– Jeg må innrømme at jeg har følt et ekstra press i år. Det har blitt mye fokus på privatlivet og forholdet til Martin. Jeg forstår at det kan være interessant for noen, men akkurat i «Skal vi danse»-sammenheng er jeg først og fremst proffdanser.

– Jeg har egentlig ønsket å holde privatlivet mitt utenfor «Skal vi danse», men det har ikke vært så lett, forteller Helene Spilling (27) til Her og Nå under finalen for den 19. sesongen av «Skal vi danse».

Helene og kjendisstylist Harlem Alexander (36) kom på en hederlig fjerdeplass i konkurransen.

Les også: Helene Spilling: – Det var ikke en bra dialog med ham. Jeg ble deprimert

– Synes det er trist

Det var i juni i år Helene og fotballstjernen Martin Ødegaard (24) for første gang viste sin kjærlighet for hverandre i sosiale medier. Stjerneparet vekket en enorm interesse, og under «Skal vi danse» følte Helene at dette til tider tok fokuset bort fra Harlem.

<b>PERFEKT DUO:</b> Harlem og Helene ble gode venner da de danset sammen i årets «Skal vi danse». – Det har vært en fin og intens sesong, sier Helene til Her og Nå.
PERFEKT DUO: Harlem og Helene ble gode venner da de danset sammen i årets «Skal vi danse». – Det har vært en fin og intens sesong, sier Helene til Her og Nå. Foto: TV 2

– I andre settinger synes jeg det er helt greit at de spør om Martin, men under «Skal vi danse» var det Harlem som var profilen, ikke jeg.

– Ved flere anledninger svarte Harlem på masse spørsmål og ga av seg selv i intervjusituasjonen. Så avslutter journalisten med å rette et spørsmål til meg om forholdet til Martin – og så er det det som ender opp som overskrift. Jeg synes det er trist at det får overskygge alt det fine Harlem har bydd på, forteller Helene.

<b>DELER ÅPENHJERTIG:</b> Helene Spilling innrømmer at det har blitt en del spørsmål om privatlivet etter hun ble sammen med Premier League-spilleren, Martin Ødegaard.
DELER ÅPENHJERTIG: Helene Spilling innrømmer at det har blitt en del spørsmål om privatlivet etter hun ble sammen med Premier League-spilleren, Martin Ødegaard. Foto: Svein Brimi

Danseren fra Gjerdrum entret «Skal vi danse»-sirkuset i 2020. Hun ble snart vant til oppmerksomhet fra ulike kanter, men interessen for privatlivet som dukket opp etter at hun ble kjæresten til en av landets største fotballstjerner har hun ikke vært like sikker på hvordan hun skal takle.

– Jeg har ikke visst helt hvordan jeg skal håndtere all oppmerksomheten. Jeg har selvfølgelig søkt råd og snakket med Martin om det, men jeg har nok hatt piggene litt ute. I hvert fall til å begynne med, forteller hun åpenhjertig.

Les også: Martin Ødegaard tok med kjæresten til Skaugum: – Martin kan godt være litt flau i dag

Usikker på «Skal vi danse» 2024

Fokuset til Helene i tiden etter «Skal vi danse» er dansestudioet «The Zone – Dance Studio». Dansestudioet startet hun i 2021. Hun har innleide instruktører, men selv er hun både CEO, resepsjonist, danselærer og kommunikasjonsansvarlig.

– Nå skal jeg fokusere på dansestudioet mitt – det er babyen min. Jeg kommer også til å jobbe fra England når det lar seg gjøre.

Danseprofilen har imidlertid ingen planer om å flytte etter kjæresten, som er bosatt i London.

<b>SPILTE PÅ LAG:</b> I sommer deltok Helene og Martin sammen på vennskapskamp på Skaugum – et samarbeid mellom kronprinsfamilien og Norges Fotballforbund.
SPILTE PÅ LAG: I sommer deltok Helene og Martin sammen på vennskapskamp på Skaugum – et samarbeid mellom kronprinsfamilien og Norges Fotballforbund. Foto: Marius Gulliksrud

– Jeg blir værende her, men hvis vi skal få sett hverandre, så blir det nok en del pendling, slår hun fast.

Får vi kanskje se deg i den engelske versjonen av «Skal vi danse»?

– Nei, det tror jeg ikke dere gjør.

<b>MERITTERT DANSER:</b> Helene har vunnet norgesmesterskap hele 17 ganger, og hun har representert Norge i både EM og VM. 
MERITTERT DANSER: Helene har vunnet norgesmesterskap hele 17 ganger, og hun har representert Norge i både EM og VM.  Foto: Morten Bendiksen

Om 27-åringen er med i «Skal vi danse» på TV 2 i 2024 vites heller ikke.

– Vi får se, det må vurderes fra år til år. Det kommer an på hvordan det passer inn i livet mitt når den tid kommer, avslutter Helene med et hjertelig smil.

Denne saken ble første gang publisert 15/11 2023, og sist oppdatert 15/11 2023.

Les også