Amalie Iuel om «Mesternes mester»

Amalie Iuel: – Jeg tror det er best for alle hvis jeg er med uten Aksel

Aksel Lund Svindal hadde gjerne ledet «Mesternes mester» med Amalie Iuel som deltager, men som programlederens kjæreste setter hun foten ned.

<b>AMALIE IUEL:</b> Amalie Iuel forteller at hun syntes «Mesternes mester» er et herlig program, men at hun nok måtte deltatt uten kjæresten Aksel.
AMALIE IUEL: Amalie Iuel forteller at hun syntes «Mesternes mester» er et herlig program, men at hun nok måtte deltatt uten kjæresten Aksel. Foto: Javad Parsa/NTB
Publisert

Det er ingen tvil om at «Mesternes mester» er en av de største NRK-suksessene siden konseptet ble lansert i 2009.

Seertallene har ligget i snitt på langt over én million. Programmet har samlet små og store foran TV-skjermen på lørdagskveldene.

Programleder Aksel Lund Svindal

Den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal (40) har klart å holde på et trofast TV-publikum etter at han overtok som programleder da Dag Erik Pedersen (63) ga seg.

Det skjedde i 2021, samme år som Aksel gikk til topps i nettopp «Mesternes mester» – og stakk av med den gjeve pokalen.

Året før ble det kjent at Aksel hadde funnet kjærligheten med friidrettsutøveren Amalie Iuel (28).

<b>AKSEL LUND SVINDAL:</b> Programleder Aksel Lund Svindal er klar som programleder for en ny runde av «Mesternes mester». Den spilles inn i juni i Lindesnes og Farsund.
AKSEL LUND SVINDAL: Programleder Aksel Lund Svindal er klar som programleder for en ny runde av «Mesternes mester». Den spilles inn i juni i Lindesnes og Farsund. Foto: Heiko Junge/NTB

Hun er stolt av hvordan Aksel leder programmet, men for Amalie er det nettopp kjærestens rolle som gjør at hun ikke ønsker å være med i «Mesternes mester» den dagen hun legger opp.

– Jeg har alltid syntes at «Mesternes mester» er et herlig program. Det er jo både familievennlig og gøy, så det er noe jeg har hatt lyst til å være med på, ja. Så får vi se den dagen jeg legger opp, om det blir noe.

– Men jeg tror det er best for alle hvis jeg er med uten Aksel, uttalte Amalie til Nettavisen rett før første episode av årets sesong startet i januar.

I det samme intervjuet la hun til:

– Det hadde jo ikke sett bra ut. Det hadde blitt rart.

Aksel på sin side mener de kunne ha funnet en løsning, siden han som programleder ikke avgjør resultatene.

– Men hun er jo fortsatt aktiv, så vi slipper å ha den samtalen foreløpig, uttalte Aksel til Nettavisen.

Sesong 15 av «Mesternes mester»

Det var tidligere roer Olaf Tufte (46) som vant årets «Mesternes mester» etter en spennende finale som ble vist i mars.

Programmet ble spilt inn i kommunene Sandefjord og Larvik i fjor sommer.

<b>VINNEREN 2023: </b>Roeren Olaf Tufte vant over CrossFit-utøveren Kristin Holte i den spennende finalen som Aksel mente var svært jevn.
VINNEREN 2023: Roeren Olaf Tufte vant over CrossFit-utøveren Kristin Holte i den spennende finalen som Aksel mente var svært jevn. Foto: Svein Brimi

Den 15. sesongen av «Mesternes mester» kommer på TV i januar neste år og skal spilles inn Lindesnes og Farsund i juni. Her lokkes det med kritthvite strender og grønne åser.

Aksel har ikke fartet så mye i området tidligere, men sier til NRK at han gleder seg stort til å utforske denne delen av Sørlandet.

Litt utpå vårparten blir det kjent hvem som skal delta. Det eneste som synes sikkert, er at det denne gangen blir uten Amalie, som også har avslørt at de venter en liten gutt i september! Les mer her.

Denne saken ble første gang publisert 18/04 2023.