ÅPNER OPP I PODKAST:

Linn Skåber om samlivsbruddet

– Det handler jo ikke om være flink! Det er en del av det å være menneske, sier komiker Linn Skåber (51) om sitt siste samlivsbrudd.

ÅPENHJERTIG: Komiker Linn Skåber åpner opp om eget liv i podkasten «Summa Summarum».
ÅPENHJERTIG: Komiker Linn Skåber åpner opp om eget liv i podkasten «Summa Summarum». Foto: Story House Egmont
Sist oppdatert

– Jeg tror ikke man får en gullklokke fra Gud av å være gift livet ut. Og ikke vil jeg ha med meg en gullklokke i grava heller.

Det sier komiker Linn Skåber (51) i Kamilles podkast «Summa Summarum».

– Det er så mange som straffer seg selv for at forholdet ikke fungerte og tenker at de ikke fikk det til. Det handler jo ikke om være flink! Det er en del av det å være menneske, sier hun i podkasten.

Les også: Da Norge stengte ned måtte Helene Bøksle ta et viktig valg

Samlivsbrudd etter fem år

Det er på spørsmål om hva som er hennes verste og beste sider som kjæreste hun forteller at det nå er slutt med Simon Malm (48), musikeren hun har vært sammen med i fem år.

– Ja, det er slutt med kjæresten min, så jeg er nok en gang er gjennom en prosess hvor jeg forsøker ikke å hoppe over ting, men forsøker å bevare alle følelsene og jobbe med det stille og forsiktig hver eneste dag, forteller hun til programleder Kjersti Kvam og psykolog Ragnhild Bang Nes, i podkasten.

51-åringen forsikrer at hun har det bra og at hun hver eneste dag gjør gode ting for å komme seg videre.

Linn Skåber (51)

  • Oppvokst på Oppsal, bor nå på Grünerløkka i Oslo
  • Mamma til Niels (18)
  • Skuespiller, forfatter, komiker og tekstforfatter
  • Kjent som mangeårig programleder i «Nytt på nytt»
  • Sist sett i «Ikke lov å le på hytta på VGTV

– Jeg snakker mye med andre, søker trygghet og forsøker å stable meg på beina igjen. Jeg er innom alle følelser, både sorg, melankoli, glede og takknemlighet, sier hun i podkasten.

– Tiåret mellom 30 og 4o var krevende

Som 32-åring ble Linn Skåber mamma til Niels (18), og fem år etter ble hun med som programleder i «Nytt på nytt».

Dette var travle år for småbarnsmoren.

– Jeg synes tiåret mellom 30 og 40 var krevende. Det var heftig å skulle være mor og ha karriere samtidig, og få hverdagen til å gå i hop. Å løpe for å rekke barnehagen og jobb var stressende, og det var tøft å skulle ha ansvaret for et lite menneske, sier komikeren og legger til:

– Samtidig var dette et tiår da jeg opplevde mye lykke i livet. Jeg husker at Niels og jeg satt i parken og drakk kakao. Han var en «lettvint» unge som jeg kunne ha med overalt, både i teateret og på NRK. Jeg husker det både som en tid med mange fine øyeblikk, men også med mye logistikk, forteller hun.

Les også: Å få barn, og deretter bli alenemor, har endret drømmene til Cecilie Skog

Mistet de nærmeste

Selv vokste Linn opp på Oppsal i Oslo, sammen med moren Ragnhild og faren Willy.

Morens tvillingsøster Astrid og hennes to barn var også en del av Linns innerste krets.

– Jeg var enebarn, men fetteren og kusinen min var som søsken for meg. Jeg vokste opp i et trygt og fint blokkmiljø. Jeg fikk være i fred når jeg ville og elsket å sitte under bordet å høre på de voksne prate, forteller Skåber.

FØLELSESMENNESKE: Det ble mye følelser og latter da Linn Skåber gjestet podcaststudioet.
FØLELSESMENNESKE: Det ble mye følelser og latter da Linn Skåber gjestet podcaststudioet. Foto: Story House Egmont

Sorgen var tung å bære da både moren, faren og tanten gikk bort med få års mellomrom.

– Alle tre døde i løpet av tre år. Det var en tøff periode, forteller hun.

Hun har lært mye om sorgarbeid av faren Willy. At han var så takknemlig for det livet han hadde levd, var betydningsfullt for Linn.

På dødsleiet ramset han opp høydepunkter fra livet sitt, både fra egen barndom, møtet med Linns mor og ikke minst det å oppleve bli far og bestefar.

– At han var så takknemlig for livet sitt på dødsleiet, har også mye å si for hvordan jeg tenker om livet nå, sier hun i podkasten.

Les også: Exit-Sonja om smertene: – Jeg ble innlagt på akutten

Gal, gammel dame?

Når Linn Skåber kjenner behovet for egentid legger hun seg enten i badekaret eller setter seg på trikken. Meningsløse trikketurer er nemlig noe av det beste hun vet.

– Trikken er en av de feteste oppfinnelsene jeg vet om, på høyde med kaffetrakteren og pølseristeren, ler hun.

<b>FÅR HØRE DET AV SØNNEN:</b> Linn Skåber avbildet sammen med sønnen under lanseringen av boken "Til ungdommen" i 2018.
FÅR HØRE DET AV SØNNEN: Linn Skåber avbildet sammen med sønnen under lanseringen av boken "Til ungdommen" i 2018. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

51-åringen anser trikken som et levende kontor. Her skriver hun og lærer seg tekster. En dag kjørte hun både til Ekeberg, Kjelsås og Tåsen.

– Jeg setter meg også på trikken bare for å drikke kaffe og iaktta folk. Da er jeg i ro for meg selv, samtidig som jeg føler meg som en del av samfunnet. Jeg er som en betrakter, på et vis. Sønnen min mener jeg høres ut som en gal, gammel dame når jeg sier det.

NB: Klikk.no og Kamille er begge eid av Story House Egmont

Denne saken ble første gang publisert 19/05 2021, og sist oppdatert 11/06 2021.

Les også