Linn Jørum Sulland og Petter Løken

Linn Jørum Sulland og forloveden er ett skritt nærmere: – Kommer forhåpentligvis til å skje snart

Frem til sommeren 2021 var det håndballen som dominerte livet til Linn Jørum Sulland. Nå har «Mesternes mester»-deltageren mer tid til kjæresten Petter Løken – og til bryllupsplanlegging.

<b>PETTER LØKEN:</b> – Vi er nok ganske enige om hvordan bryllupet skal være, men hvor og når har vi ennå ikke landet, sier Petter Løken, som har vært kjæreste med den tidligere håndballspilleren Linn Jørum Sulland i 15 år til Her og Nå.
PETTER LØKEN: – Vi er nok ganske enige om hvordan bryllupet skal være, men hvor og når har vi ennå ikke landet, sier Petter Løken, som har vært kjæreste med den tidligere håndballspilleren Linn Jørum Sulland i 15 år til Her og Nå. Foto: Svein Brimi
Publisert

I fjerde episode av «Mesternes mester» var det Linn Jørum Sulland (38) som til slutt måtte forlate NRK-programmet.

Den tidligere håndballspilleren synes det er ergerlig at hun røk ut av konkurransen på et så tidlig tidspunkt.

– Det gikk veldig bra de to første ukene da det var fysiske øvelser, men så røk jeg ut på å telle skjell og kaste ertepose. Det var litt kjedelig.

– Det er veldig mange øvelser jeg hadde hatt lyst til å prøve, så jeg er misunnelig på dem som er igjen. Men det er jo bare en TV-innspilling dette her, så det går bra. Jeg kunne ikke gjort så veldig mye annerledes, sier hun til Her og Nå.

Les også: Dette er deltakerne i «Mes­ter­nes mes­ter» 2023

<b>MESTERNES MESTER:</b> – Jeg føler absolutt at jeg har lært mye av de andre deltagerne. Vi har jo delt masse erfaringer, så jeg sitter igjen med masse inntrykk og morsomme historier, smiler Linn. Her er hun sammen med Ezinne Okparaebo og Helene Spilling.
MESTERNES MESTER: – Jeg føler absolutt at jeg har lært mye av de andre deltagerne. Vi har jo delt masse erfaringer, så jeg sitter igjen med masse inntrykk og morsomme historier, smiler Linn. Her er hun sammen med Ezinne Okparaebo og Helene Spilling. Foto: Svein Brimi

La opp i 2021

Hjemme i premieskapet har 38-åringen en gullmedalje fra London-OL, to VM-gull og to EM-gull. I juni 2021 avsluttet hun sin eventyrlige håndballkarriere med å vinne Champions League med Vipers Kristiansand.

Født: 15. juli 1984

Alder: 37 år

Idrett: Håndball

Fra: Oslo

Kjæreste: Forlovet med Petter Løken

Se mer

– Jeg har satt meg en del mål underveis og har oppnådd alle. Så går det jo alltid litt opp og ned i en karriere, men jeg føler at jeg har fått til det jeg ønsket. Jeg har lagt ned den jobben som trengs og er egentlig veldig fornøyd, oppsummerer hun om egen karriere.

Siden ungdomsårene har håndballen alltid kommet i første rekke for Oslo-jenta, og livet har på mange måter vært styrt av terminlistene og trening. Dermed gikk Linn inn i en ny hverdag da hun la opp som topp-idrettsutøver.

– Jeg syntes det var deilig å være ferdig. Like etter min siste kamp i juni 2021 ble det sommerferie, og jeg var spent på hva livet ville bringe og hvordan det ville være å slutte. Jeg savner håndballen, selvfølgelig, men jeg har holdt på veldig lenge.

– Nå var jeg ferdig, og det har jeg egentlig levd fint med. Jeg hadde visst lenge at nå var det siste sesong. Jeg hadde forberedt meg på jobb, studier og alt mulig – så jeg var klar for det, smiler hun.

Les også: Aksel Lund Svindal hadde med seg kjæresten Amalie Iuel på «Mesternes mester»-festen

<b>FIN BALANSE: </b>– Jeg føler egentlig ikke at jeg har ofret mye for å oppnå det jeg har gjort, men heller at jeg har prioritert håndball og trening foran andre ting. Jeg ofret jo noe, men følte at jeg fikk til en fin balanse, sier Linn. Her fra håndball-VM i 2015 da Norge slo Puerto Rico 39–13.
FIN BALANSE: – Jeg føler egentlig ikke at jeg har ofret mye for å oppnå det jeg har gjort, men heller at jeg har prioritert håndball og trening foran andre ting. Jeg ofret jo noe, men følte at jeg fikk til en fin balanse, sier Linn. Her fra håndball-VM i 2015 da Norge slo Puerto Rico 39–13. Foto: Vidar Ruud / NTB

Forlovet med Petter Løken

I 2007 ble Linn kjæreste med fotballspilleren Petter Løken etter at de to møttes under studiene på NIH. Nå har paret vært sammen i mer enn 15 år.

– Det var veldig ålreit da jeg møtte ham, for han ble med på min reise da jeg begynte å bruke mer tid på håndballen. Han var idrettsutøver da vi møttes, for han spilte fotball, men ga seg ganske kjapt på grunn av skader. Så han vet jo litt hva det går i.

– Han har vært med underveis, er utrolig tilpasningsdyktig, og jeg er imponert over hvor mye han har stilt opp. På mange måter har det nok vært mer krevende for Petter enn meg at jeg har satset på håndballen, medgir hun.

Paret har vært forlovet en stund, og er nå et skritt nærmere å gi hverandre sitt «ja».

– Bryllup skal vi få til. Det har vi bedre mulighet og tid til nå. Vi har ikke satt noen dato ennå, men vi snakker om det og det kommer forhåpentligvis til å skje snart. Vi har ikke stresset så mye med det, forteller hun.

Les også: (+) Vi skulle skilles etter 50 års ekteskap. Så inntraff en av livets finurlige tilfeldigheter

<b>LINN JØRUM SULLAND: </b>– I tiden etter håndballen har jeg jobbet og studert samtidig, så det har vært et veldig travelt år. Jeg var helt ferdig med studiene uken før jeg dro inn på «Mesternes mester». Fremover skal jeg bare jobbe, og det blir sikkert litt rart – for jeg har hatt så innmari mye å gjøre frem til nå. Det blir veldig deilig, sier Linn som både jobber som håndballtrener og på Magnat.
LINN JØRUM SULLAND: – I tiden etter håndballen har jeg jobbet og studert samtidig, så det har vært et veldig travelt år. Jeg var helt ferdig med studiene uken før jeg dro inn på «Mesternes mester». Fremover skal jeg bare jobbe, og det blir sikkert litt rart – for jeg har hatt så innmari mye å gjøre frem til nå. Det blir veldig deilig, sier Linn som både jobber som håndballtrener og på Magnat. Foto: Svein Brimi

Deltok i «Mesternes mester»

Selv om begge har fortid som idrettsutøvere, lar Linn og Petter konkurranseinstinktet ligge når de er sammen på hjemmebane.

– Det er veldig lite konkurranse mellom oss i det daglige. Vi unner hverandre det beste. Jeg er veldig stolt av at Linn har vært med i «Mesternes mester», og det hun har fått til, sier Petter til Her og Nå.

I forkant av «Mesternes mester»-deltagelsen tok Linn en prat med sine tidligere håndballkolleger Karoline Dyhre Breivang (42), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (38), Gro Hammerseng-Edin (42) og Anja Hammerseng-Edin (39) – som alle har deltatt i det populære NRK-programmet før henne.

<b>GODE RÅD:</b> Linn sammen med håndballjentene Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Anja Hammerseng-<br>Edin – som alle har vært med i «Mesternes mester» før henne, og dermed ga gode råd.
GODE RÅD: Linn sammen med håndballjentene Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Anja Hammerseng-
Edin – som alle har vært med i «Mesternes mester» før henne, og dermed ga gode råd.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Jeg snakket litt med dem for å høre hvordan det var. Håndballjentene hadde noen gode tips å komme med om hvordan hverdagen var her inne, og hva man egentlig gikk til. For det ser jo litt annerledes ut på TV enn det faktisk er. Det spilles inn på tre uker, så det er ganske hektisk. Og det var nok lurt å høre med dem om hvordan det var før jeg dro inn.

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2023.

Les også