Prinsesse Ingrid Alexandra (18)

Må snart ta et spennende valg

Prinsesse Ingrid Alexandra har kost seg når hun har besøkt Forsvaret, men den unge prinsessen har fortsatt ikke bestemt seg for om hun velger en militær utdannelse når hun er ferdig på videregående skole.

<b>                  PRINSESSE INGRID ALEXANDRA: </b>Prinsesse Ingrid Alexandra legger ikke skjul på at hun har hatt stor glede av de fire besøkene i Forsvaret.
PRINSESSE INGRID ALEXANDRA: Prinsesse Ingrid Alexandra legger ikke skjul på at hun har hatt stor glede av de fire besøkene i Forsvaret. Foto: Heiko Junge / NTB POOL
Sist oppdatert

Prinsesse Ingrid Alexandra (18) har vært på to nye besøk i Forsvaret.

I løpet av en uke hadde hun en «drømmedag» både i Hærens Brigade Nord på Setermoen i Indre Troms og i Sjøforsvaret med utgangspunkt i Sjøforsvarets hoved- og logistikkbase i Nord-Norge.

Begge besøkene var en gave til prinsessen i forbindelse med hennes 18-årsdag 21. januar i år.

Les også: Ingrid Alexandra fyller 18 år: Slik er Norges fremtidige dronning

På besøk i Forsvaret

Under besøket hos Hæren fikk prinsessen en orientering om Panserbataljonen og Artilleribataljonen, og hun fikk også selv prøvekjøre en panservogn.

<b>      SJØFORSVARET:</b> Ingrid Alexandra fikk også være med på oppdrag under sin «drømmedag» i Sjøforsvaret.
SJØFORSVARET: Ingrid Alexandra fikk også være med på oppdrag under sin «drømmedag» i Sjøforsvaret. Foto: Heiko Junge / NTB POOL

Hos Sanitetsbataljonen deltok prinsesse Ingrid Alexandra på en øvelse der en soldat var blitt skadet under en eksplosjon. Hun spiste også lunsj sammen med de vernepliktige soldatene.

Født: 21. januar 2004

Alder: 18 år

Utdanning: Elvebakken videregående skole

Søsken: Sverre Magnus av Norge og Marius Borg Høiby

Se mer

Ved besøket til Sjøforsvaret var prinsessen blant annet med på en tur i Stridsbåt 90, og hun fikk også anledning til selv å føre fartøyet.

Prinsessen var om bord i KV Barentshav der hun og deltok i en sanitetsøvelse, før hun deltok i en navigasjonsøvelse om bord i KNM Glimt.

TØFF PRINSESSE: Ingrid Alexandra må snart ta en avgjørelse rund hvilken utdanning hun skal ta. Her er hun avbildet mens hun deltok i NM i bølgesurf på Borestranden på Jæren i Rogaland i slutten av oktober.
Foto: Carina Johansen / NTB
TØFF PRINSESSE: Ingrid Alexandra må snart ta en avgjørelse rund hvilken utdanning hun skal ta. Her er hun avbildet mens hun deltok i NM i bølgesurf på Borestranden på Jæren i Rogaland i slutten av oktober. Foto: Carina Johansen / NTB
<b>SETERMOEN:</b> Både befal og soldater fortalte en smilende og interessert prinsesse Ingrid Alexandra om sin daglige tjeneste på Setermoen.
SETERMOEN: Både befal og soldater fortalte en smilende og interessert prinsesse Ingrid Alexandra om sin daglige tjeneste på Setermoen. Foto: Heiko Junge / NTB POOL

I fjor var prinsessen også på besøk hos Forsvaret. Da besøkte hun både Jegertroppen på Rena og Luftforsvarets base i Bodø.

Les også: (+) Da den søte prinsessen kom til verden, var det ingen som tenkte at hun en dag skulle bli dronning

<b>SPORTY PRINSESSE: </b>På Setermoen i Bardufoss var Ingrid Alexandra sammen med sanitetsbataljonen på et treningsoppdrag.
SPORTY PRINSESSE: På Setermoen i Bardufoss var Ingrid Alexandra sammen med sanitetsbataljonen på et treningsoppdrag. Foto: Heiko Junge / NTB POOL
<b>VARM VELKOMST:</b> I Sjøforsvarets hoved- og logistikkbase fikk prinsessen nyttig informasjon.
VARM VELKOMST: I Sjøforsvarets hoved- og logistikkbase fikk prinsessen nyttig informasjon. Foto: Heiko Junge / NTB POOL

Går på Elvebakken VGS

Besøket til Rena leir var prinsessens konfirmasjonsgave fra Forsvaret, og hun besøkte soldatene hos Forsvarets spesialkommando, som har sitt øvings- og treningsområde i Østerdalen. Prinsessen fikk blant annet simulere et fallskjermhopp fra et hoppetårn.

Under besøket hos Luftforsvaret fikk hun oppleve store deler av Nord-Norge fra baksetet på et av Luftforsvarets F-16 jagerfly.

Prinsesse Ingrid Alexandra, som er nummer to i arverekken til den norske tronen, har foreløpig ikke bestemt seg for om hun kommer til å utdanne seg i Forsvaret når hun er ferdig på Elvebakken videregående skole i juni 2023.

<b>BRIGADE NORD:</b> Under besøket i Brigade Nord tok den tøffe prinsessen selv styringen.
BRIGADE NORD: Under besøket i Brigade Nord tok den tøffe prinsessen selv styringen. Foto: Heiko Junge / NTB POOL
<b>LÆRTE MYE:</b> I Brigade Nord og Sjøforsvaret fikk prinsessen vite mye som sikkert kommer godt med når hun skal bestemme seg for om hun vil ta en militær utdannelse.
LÆRTE MYE: I Brigade Nord og Sjøforsvaret fikk prinsessen vite mye som sikkert kommer godt med når hun skal bestemme seg for om hun vil ta en militær utdannelse. Foto: Heiko Junge / NTB POOL

– Jeg har verneplikt på lik linje med alle andre, men det står ikke noe i Grunnloven om at jeg trenger en militær utdannelse. Så jeg kommer ikke til å velge det på grunn av rollen min i hvert fall, har prinsessen uttalt til NRK.

Denne saken ble første gang publisert 18/11 2022, og sist oppdatert 18/11 2022.

Les også