Knut Marius Djupvik

Knut Marius ringte gråtende hjem: Fikk klar melding fra Maria

«Kompani Lauritzen»-aktuelle Knut Marius Djupvik slet med samvittighetskvaler under oppholdet på Bømoen leir. Da var kona Maria Valseth god å ha på hjemmebane sammen med parets to barn.

<b>GODT GIFT:</b> Knut Marius skryter varmt over kona Maria Valseth, som holdt fortet hjemme da han dro til Bømoen leir.
GODT GIFT: Knut Marius skryter varmt over kona Maria Valseth, som holdt fortet hjemme da han dro til Bømoen leir. Foto: Privat
Sist oppdatert

Knut Marius Djupvik (35) hadde maks uflaks. Under den intense hinderløypen på Bømoen leir, fikk han seg en skikkelig smell.

Det resulterte i to brukne ribben og et påfølgende smertehelvete – og det bare et døgn ut i det tøffe militæroppholdet.

– Det var et smertehelvete uten like. Det eneste positive var at når jeg sto oppreist med en 25 kilos sekk, da kjente jeg ingenting. Men å bøye seg, legge seg, stå opp og ta situps – alle disse tingene var helt forferdelige, forteller Knut Marius til Her og Nå.

Deltar i «Kompani Lauritzen»

Han kan le av det nå, et halvt år senere. Det smerter fortsatt når han ligger på venstre side over for lang tid, men utover det kan ikke ubehaget Knut Marius kjenner på i dag sammenlignes med ukene han tilbrakte i «Kompaniet». Artisten fryktet på et tidspunkt varige mén av skaden.

– Jeg hadde ikke lyst til å gi meg, derfor spurte jeg Kapteinen og legen om jeg kunne få varige mén av å fortsette å presse kroppen selv om jeg var skadet. Hvis dette hadde ødelagt for meg både som sanger og far i livet etterpå, da måtte jeg ha dratt hjem, erkjenner Knut Marius.

<b>PÅ DYPT VANN: </b>– Jeg har ikke gjennomført førstegangstjenesten og hadde null forhold til militæret. Det var blytungt, men jeg digget det, innrømmer artisten.
PÅ DYPT VANN: – Jeg har ikke gjennomført førstegangstjenesten og hadde null forhold til militæret. Det var blytungt, men jeg digget det, innrømmer artisten. Foto: TV 2

Beskjeden han fikk var at smertene er på det verste de første 14 dagene og at det ville ta tid – men at det ikke var fare for ytterligere komplikasjoner.

– Jeg fikk seks voltaren i hånden og spørsmålet: «Vil du virkelig gi deg nå, Djupvik?» Det ville jeg jo ikke.

– Smerter kan jeg leve med, jeg måtte bare få en bekreftelse på at det ikke var farlig. Men det var jo utgjort at jeg slet med de aller verste smertene under den hardeste perioden inne på «Kompaniet».

Les også: Alexandra Rotan om barndomstraume: – Jeg ble holdt under vann

Vant «The Voice» i 2013

Han hadde ikke gjort det igjen. Det innrømmer musikeren, som vi tidligere har sett gå helt til topps i både «The Voice» og «Stjernekamp».

– Samtidig angrer jeg ikke på at jeg var med. Det var en ekstrem opplevelse som definitivt har gjort meg til en bedre versjon av meg selv.

– Så var det båndet jeg knyttet til den lille gruppen med mennesker, veldig sterkt. Vi har delt noen helt unike opplevelser, forteller tomrefjordingen.

<b>VANT:</b> Knut Marius har vunnet både «The Voice» og «Stjernekamp». Her ble han gratulert av sin utkårede i 2013. 
VANT: Knut Marius har vunnet både «The Voice» og «Stjernekamp». Her ble han gratulert av sin utkårede i 2013.  Foto: NTB

Avgjørende for at Knut Marius skulle gå inn i opplevelsen med hud og hår, var støtten fra kona Maria Valseth og barna Heine (6) og Vilja (4).

Likevel, ettersom dagene gikk, meldte samvittighetskvalene seg overfor flokken der hjemme.

– Da spørsmålet om deltagelsen kom, svarte kona mi umiddelbart ja. Vi så noen episoder sammen med barna, og de gledet seg over at jeg skulle få dra på en fireukers klatrepark-turné. Det tøffeste var at 6-åringen begynte på skolen bare en uke før jeg dro inn på «Kompaniet».

– Strenge befal, lite mat og lite søvn er ingen problem sammenlignet med bekymringen over å ikke vite hvordan det går med sønnen din de første ukene på skolen. At han befant seg i et helt nytt miljø uten at jeg fikk være der for ham, brukte jeg mye tid og energi på, forteller han.

Les også: (+) Jeg forlot barna mine da de var små. Avgjørelsen har forfulgt meg hele livet

<b>MILITÆRDRØMMEN:</b> – Jeg har fått tilbud om noen program opp gjennom årene, men det er ikke mange jeg vil ofret det å være frakoblet så lenge for. Men «Kompani Lauritzen» stakk seg ut for meg som noe jeg virkelig ville gjøre, sier Knut Marius til Her og Nå. 
MILITÆRDRØMMEN: – Jeg har fått tilbud om noen program opp gjennom årene, men det er ikke mange jeg vil ofret det å være frakoblet så lenge for. Men «Kompani Lauritzen» stakk seg ut for meg som noe jeg virkelig ville gjøre, sier Knut Marius til Her og Nå.  Foto: Svein Brimi

Kona Maria Valseth

Knut Marius er vant til å turnere i forbindelse med jobben som artist. Forskjellen er at han da kan holde jevnlig kontakt med de der hjemme over telefon og FaceTime.

De sporadiske oppdateringene han fikk fra hjemmebane under militæroppholdet, var avgjørende for at han greide å holde motet oppe.

<b>NYE TIDER:</b> – Jeg kom hjem som en mange kilo lettere mann og jeg har blitt langt mer disiplinert i hverdagen, forteller 35-åringen. 
NYE TIDER: – Jeg kom hjem som en mange kilo lettere mann og jeg har blitt langt mer disiplinert i hverdagen, forteller 35-åringen.  Foto: TV 2

– Hver gang jeg hørte det gikk bra med barna hjemme, greide jeg å «gunne» på videre. Jeg tenkte også mye på hvordan det sto til med kona mi.

– I mitt eget hodet skapte jeg meg et bilde av at hun var dødssliten og hadde det skikkelig vanskelig der hjemme som følge av påkjenningen av å være alenemamma for en periode, innrømmer «Kompani Lauritzen»-profilen.

Men da han ringte hjem og gråt, var det en smilende og avslappet kone i andre enden.

– Hun sa: «Når du først har dratt dit, må du gjøre ditt beste!» Hun var ekstremt raus som ga meg denne muligheten og det var en kjempemotivasjon til å yte det lille ekstra. Oppholdet skulle i hvert fall ikke være bortkastet!

«Kompani Lauritzen» sendes på TV 2 onsdag kl. 21.40 og lørdag kl. 20.00.


Denne saken ble første gang publisert 26/04 2024, og sist oppdatert 29/04 2024.

Les også