Klebefri grill med potet
Smart triks: Gni en potet på grillen før du griller fisk neste gang.

Grillsesongen er over oss med liflige lukter over hele nabolaget, glade stemmer fra hager og hus og herlig klirring fra et par kalde pils som møtes over bordet.
Men for mange betyr grill samtidig at repertoaret av mat begrenses.
Svir seg fast på grillen
Pølser, biff og sommerkoteletter er sikre vinnere, men av erfaring vet vi at det betyr trøbbel å slenge hjemmelagde hamburgere, laks og til og med kylling rett på grillristen.
Svir laksen seg fast, er det klin umulig å få den på tallerkenen i én del.
En kan selvsagt bruke mer olje, men det er både usunt og tar fort fyr og risikerer å svi maten.

Potet fikser biffen laksen
Men skal vi tro youtubebrukeren "JohnsonInc999" finnes det et enkelt knep som gjør grillristen klebefri:
Del en potet i to, og gni kjøttdelen mot den glovarme risten før du begynner å steke maten. Stivelsen i poteten skal lage en tynn, klebefri hinne mellom grillen og maten.
I videoene nedenfor blir trikset demonstrert. Den nederste viser effekten på et stykke laks som er bakt i 45 minutter. Genialt!