Aktuelt

Kjendishjemmene som er rammet av brannene i California

Mange evakuerte - flere har mistet husene sine i flammene.

DRAMATISK: Brannene som herjer i California har hittil krevd 31 menneskeliv, og kan bli den dødeligste i statens historie.
DRAMATISK: Brannene som herjer i California har hittil krevd 31 menneskeliv, og kan bli den dødeligste i statens historie. Foto: Sandy Huffaker / Stringer / Getty Images
Sist oppdatert

De store skogbrannene som har herjet i California de siste dagene har hittil krevd 31 menneskeliv, og betegnes som den dødeligste i statens historie, skriver Reuters.

Flere enn 200 personer har ennå ikke blitt redegjort for, ifølge nyhetsbyrået.

Ifølge CNN er minst 75.000 hjem og 250.000 personer evakuert, blant dem mange av husene til flere kjendiser.

Khloe Kardashian

EVAKUERT: Khloe Kardashian og datteren True er evakuert fra hjemmet sitt. Khloe har brukt tiden i etterkant på blant annet å donere utstyr til brannmannskapene.
EVAKUERT: Khloe Kardashian og datteren True er evakuert fra hjemmet sitt. Khloe har brukt tiden i etterkant på blant annet å donere utstyr til brannmannskapene. Foto: Taylor Hill / Contributor / Fetty Images

Khoe Kardashian (33) forlot hjemmet sitt sammen med datteren True, og har bodd hos broren Rob Kardashian i mellomtiden.

På sin Instagram story delte hun bilder fra området hun bor i:

STORY: Khloe Kardashian delte dette bildet av brannens herjinger i området hun bor i.
STORY: Khloe Kardashian delte dette bildet av brannens herjinger i området hun bor i. Foto: Skjermdump Instagram

Ifølge Glamour brukte hun store deler av lørdagen på å hjelpe brannmannskapene ved å donere utstyr og hjelpemidler til de som jobber med å få kontroll over flammene. Hun oppfordret også følgerne sine til å gjøre det samme.

Mamma Kris Jenner (63) delte samme bilde videre, med oppfordring til folk om å bistå på alle måter de kan.

«Etter at @kyliejenner sendte dette til familiegruppechatten, løp @khloekardashian til apoteket for å kjøpe inn utstyr til brannmannskapene» skriver Kris Jenner på Twitter.

Hun fortsetter: «La oss ta vare på folkene våre! Takk til alle menn o gkvinner som slåss mot disse brannene og risikerer livet!! #takknemlig»

På listen som familien har delt, står ting som øyedråper, ansiktsservietter, solkrem og vann.

Orlando Bloom

EVAKUERT: Gaten som Orlando Bloom bor i, ble hardt rammet i California-brannen.
EVAKUERT: Gaten som Orlando Bloom bor i, ble hardt rammet i California-brannen. Foto: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor / Getty Images

Skuespiler Orlando Bloom (41) delte i helgen et bilde på Instagram av gaten sin, som er oppslukt i flammer.

Til bildet skriver han:

«Dette er gaten min for to timer siden og jeg ber for Malibu-familien min, takknemlig for de modige brannmannskapene våre. Vær så snill og vær forsiktige»

Jessica Simpson

TAKKNEMLIG: Jessica Simpson takker brannmannskapene som har holdt flammene unna hjemmet hennes.
TAKKNEMLIG: Jessica Simpson takker brannmannskapene som har holdt flammene unna hjemmet hennes. Foto: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor / Getty Images

Artisten og skuespilleren Jessica Simpson (38) ble evakuert fra hjemmet sitt i helgen. Hun delte søndag et bilde på Instagram av ødeleggelsene i området og takker brannmennene:

«Ber for alle i California som er rammet av disse forferdelige brannene. Vi har vært evakuerte i nesten 48 timer nå, og trenger engler for å holde hjemmet vårt trygt. Takk til de modige brannmannskapene som har beskyttet hjemmet vårt så langt.» skriver hun på Instagram.

Gerard Butler

Skuespiller Gerard Butlers (48) hus i Malibu ligger i ruiner etter brannene.

Søndag delte han et bilde av den nedbrente villaen, hvor han takket brannmannskapene.

«Reiste tilbake til huset mitt i Malibu etter evakueringen. En hjerteskjærende tid over hele California. Jeg er mer enn noen gang inspirere av motet, ånden og offeret til brannmannskapene. Takk, Los Angeles Fire Department.»

Han oppfordrer også folk til å støtte brannvesenet.

Caitlyn Jenner

Blant de som har evakuert og kommet seg i sikkerhet, finner vi også Caitlyn Jenner (69).

Huset hun eier i Malibu brant ned til grunnen forrige uke, og hun annonserte at hun og vennen Sophia Hutchins var trygge:

Kim Kardashian

Kim Kardashian (38) og familien hennes reiste fra hjemmet sitt i Hidden Hills og skal ifølge Cosmopolitan kun hatt en time på å pakke tingene sine.

Kim la ut et bilde på Instagram hvor hun var avbildet sammen med niesen True, og kunne annonsere at de er trygge.

«Prøver å få tankene bort fra brannen og koser med niesen min. Vi er alle trygge og det er alt som betyr noe» skriver hun.

Herjet på Westworld-sett

Brannene har også herjet på settet til blant den kjente HBO-serien Westworld, hvor flammene har utslettet et området som brukes i deler av innspillingen:

I tillegg skal villaen som brukes i innspillingen av The Bachelor være slukt av brannen.

Refser Trump-tweet

President Donald Trump får refs av Katy Perry på Twitter, etter at han kritiserte skogforvaltningen i California i forbindelse med skogbrannen, skriver The Guardian.

«Det er ingen grunn til disse massive, dødelige og kostbare skogbrannene i California, foruten dårlig skogforvaltning. Milliarder av dollar gis hvert år, med så mange liv mistet, bare på grunn av stor vannskjøtting av skogene» skriver Trump på Twitter.

Perry kaller utsagnet for «hjerteløst»:

«Dette er et totalt hjerteløst svar. Det er ikke en gang politikk involvert. Bare gode, amerikanske familier som mister hjemmene sine og må søke tilflukt, mens du tweeter»

Denne saken ble første gang publisert 12/11 2018, og sist oppdatert 12/11 2018.

Les også