Kathrine Sørland og Andreas Holck

– Det er helt sykt

Kathrine Sørland og ektemannen Andreas Holck fant tilbake til hverandre etter et tre år langt brudd. Nå skal de feire kjærligheten 20 år etter første bryllup.

<b>BRYLLUPSKLARE: </b>I 2026 skal paret gifte seg igjen, 20 år etter første gang. De har ikke bestemt om feiringen skal være i Norge eller utlandet.
BRYLLUPSKLARE: I 2026 skal paret gifte seg igjen, 20 år etter første gang. De har ikke bestemt om feiringen skal være i Norge eller utlandet. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

– Jeg er overlykkelig. Jeg har det fint i livet og er akkurat der jeg skal være. Jeg har landet, og det kjennes trygt, sier Kathrine Sørland (44) og smiler bredt.

I 2021, tre år etter at de gjorde det slutt, fant hun og ektemannen Andreas Holck (51) tilbake til hverandre.

I starten av januar la hun ut et Instagram-innlegg av en ring og teksten: «Ja … igjen!».

Under en ferie på den portugisiske øya Madeira, gikk Andreas ned på kne for andre gang.

– Han fridde på nytt, så det blir bryllup i 2026. Det blir en fest! Vi er jo allerede gift, og i 2026 er det 20 år siden vi giftet oss første gang. Det er helt sykt! Selvsagt minus de årene vi ikke var sammen, men vi var fremdeles gift.

Gifter seg i 2026

Dato og sted er ennå ikke bestemt, men paret er klare på at gjestene skal være i fokus.

– Jeg vil at folk skal kose seg og ha det gøy «all night long». Det blir ikke så formelt som sist gang. Det blir enten på Sørlandet eller i Danmark på slottet Holckenhavn. Det var tidligere i familien til Andreas.

– Blir det brudekjole?

– Ja, jeg skal selvsagt ha det! Ny anledning til å gå i brudekjole!

– På en skala fra 1-10, hvor lykkelig er du nå?

– Jeg ligger mellom åtte og ti. Noen ganger er det en svak åtter eller syver, når jeg er sur som faen eller irritert på Andreas, sier hun og ler.

– Han kan irritere på seg gråstein, og jeg er en stein som sprekker. Jeg kan irritere ham også. Nå kan vi le av det, men før kunne vi bli sure og bare skule på hverandre i ei uke. Det var helt jævlig.

Les også: Kathrine Sørland og Andreas Holck løy og bedro hverandre, men klarte å reparere forholdet

<b>LYKKELIG</b>: Kathrine Sørland og ektemannen Andreas Holck fant tilbake til hverandre etter å ha vært fra hverandre i tre år.
LYKKELIG: Kathrine Sørland og ektemannen Andreas Holck fant tilbake til hverandre etter å ha vært fra hverandre i tre år. Foto: Svein Brimi

Podkasten «Ekteskapet 2.0»

Paret har podkasten «Ekteskapet 2.0» sammen. Der snakker de åpent om utfordringer som kan oppstå i et forhold.

– Responsen har vært overveldende positiv. Jeg visste ikke at det kom til å bli så fint. Vi har fått høre fra par at vi har reddet forholdet deres. Jeg begynner å grine når jeg leser sånne tilbakemeldinger, forteller den tidligere modellen.

Hun tror åpenhet er viktig.

– Utroskap skjer. Det skjer at man er lei av hverandre, at man ikke har sex på x antall dager. Hvorfor skal man holde sånne ting inne og ikke dele, sier hun og fortsetter:

– Kjenner du at du ikke skal være i det forholdet du er i, da må du ta tak og gjøre endringer. Det er ikke verdt å sløse bort livet på å ikke gjøre noe. Du kan ikke være i et forhold fordi den andre vil. Du skal være lykkelig, men først må du ta på oksygenmaska og puste. Gjør du ikke det, kan du ikke hjelpe andre heller.

Les også: (+) Han ville ha et åpent forhold. Jeg sa ja, men kjente jeg ble litt kvalm

<b>ÅPENHJERTIG PODKAST:</b> Ekteparet har podkasten «Ekteskapet 2.0». Der deler de åpent om problemer som kan oppstå i et forhold. Hun forteller at tilbakemeldingene har vært rørende. 
ÅPENHJERTIG PODKAST: Ekteparet har podkasten «Ekteskapet 2.0». Der deler de åpent om problemer som kan oppstå i et forhold. Hun forteller at tilbakemeldingene har vært rørende.  Foto: Produsentene

Vanskelig å være tenåringsmor

Kathrine og Andreas har sønnen Leon (15) sammen. TV-profilen forteller at det har vært en stor overgang å få en tenåring i hus.

– Det har vært veldig vanskelig å være tenåringsmor. Han har vært veldig nær, men nå plutselig tar han litt avstand fra oss. Det er helt naturlig, men det kan være litt vondt innimellom.

– Du føler at du ikke strekker til, men så er det bare at de er i sitt naturlige habitat. De skal ikke være så mye med oss, det er bare sånn det er.

<b>VANSKELIG TID:</b> Kathrine forteller at hun synes det var utfordrende å være mamma til en tenåring. Nå har det gått seg til, og ting fungerer bedre igjen. Her sammen med Andreas og sønnen Leon.
VANSKELIG TID: Kathrine forteller at hun synes det var utfordrende å være mamma til en tenåring. Nå har det gått seg til, og ting fungerer bedre igjen. Her sammen med Andreas og sønnen Leon. Foto: Svein Brimi

Hun husker at hun var akkurat lik som tenåring.

– Om foreldrene mine forsøkte å snakke til meg, satt jeg på kanten av en stol og var klar til å stikke av om de prøvde seg.

Kathrine er glad for at det har gått seg litt til den siste tiden.

– Vi har funnet en veldig fin løsning. Vi har bygd oss hytte, så nå blir han med sammen med venner eller med kjæresten. Jeg tror han har skjønt at vi ikke er så teite, sier hun og ler.

Les også: (+) Jeg følte meg avvist av sønnen min. Forklaringen kom i et håndskrevet brev

Deltar i «Sistemann ut»

I disse dager er 44-åringen en av 56 kjendiser som konkurrerer i TVNorges «Sistemann ut».

– Det er noe av det sykeste jeg har vært med på. Egentlig synes jeg ikke at det er så gøy å leke, men nå har jeg funnet ut at det finnes leker jeg ikke visste fantes, så det var veldig morsomt, forklarer hun.

– Og hvordan er konkurranseinstinktet ditt?

– Det er «rocket high». Jeg har vært med på denne typen konkurranser før. Jeg synes det er veldig spennende, men jeg blir gjerne for fokusert, noe som kan ødelegge for meg.

<b>LEKEN: </b>Den tidligere modellen fikk en aha-opplevelse da hun deltok i TVNorges «Sistemann ut». Tidligere har hun ikke likt å leke, men nå har hun fått sansen for det.
LEKEN: Den tidligere modellen fikk en aha-opplevelse da hun deltok i TVNorges «Sistemann ut». Tidligere har hun ikke likt å leke, men nå har hun fått sansen for det. Foto: Greger Flak

Hun røper at det på hjemmebane ikke bare har vært støtte å få.

– Nei. Leon sa bare: «Det der skal jeg ikke se på», sier Kathrine og ler godt.

«Sistemann ut» sendes på TV Norge torsdag og søndag kl. 20.30.


Denne saken ble første gang publisert 02/05 2024, og sist oppdatert 02/05 2024.

Les også