Jon Almaas og Adam Schjølberg legger ut på tur – sammen

Avslører Jon Almaas' verste egenskap: – Han må jobbe med den timingen

Det blir vilt, vakkert og rått når Jon Almaas og Adam Schjølberg blir et team i det nyeste tilskuddet i «71 grader nord»-universet.

<b>71 GRADER NORD TEAM:</b> Jon Almaas gikk inn med en tanke om å «manne opp» Adam Schjølberg i løpet av reisen. Adam på sin side hadde en plan om å «manne ned» Jon i løpet av turen.
71 GRADER NORD TEAM: Jon Almaas gikk inn med en tanke om å «manne opp» Adam Schjølberg i løpet av reisen. Adam på sin side hadde en plan om å «manne ned» Jon i løpet av turen. Foto: Haakon Lundkvist/Discovery
Publisert

De har begge vært på tur tidligere. I henholdsvis 2017 og 2019 har Adam Schjølberg (39) og Jon Almaas (54) gjennom hver sin sesong sørget for å utfordre seg selv og egne grenser gjennom et strabasiøst kappløp på kryss og tvers av Norge.

Denne gangen er de én av fire kjendis-duoer som konkurrerer mot hverandre i det nye konseptet «71° nord – team».

Duoen avslører at de aldri har møttes tidligere.

– Jeg har bare sett Adam på «Sofa». Det jeg tenkte da, er at han er en artig, sosial og omgjengelig fyr det virker gøy å være sammen med. Så tenkte jeg at hans fysiske form vet jeg ingenting om, men det skal vi alltids ordne, forteller Jon med et lurt smil.

– Så feil kunne du ta! repliserer Adam og ler hjertelig.

<b>DELTAKERNE I 71 GRADER NORD:</b> I ukene som kommer, kan du følge fire spreke lag kjempe om seieren i «71 grader nord – team». Foruten Jon og Adam deltar Vita og Wanda Mashadi, Victoria Tolaas og Safari Shabani, samt Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud.
DELTAKERNE I 71 GRADER NORD: I ukene som kommer, kan du følge fire spreke lag kjempe om seieren i «71 grader nord – team». Foruten Jon og Adam deltar Vita og Wanda Mashadi, Victoria Tolaas og Safari Shabani, samt Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud. Foto: Haakon Lundkvist/Discovery

Les også: Tom Stiansen om kona Hanne og dramatikk i 71 grader nord

«71° nord – team»

Adam på sin side, hadde fått noen velmenende advarsler i forkant av møte med hele Norges «besserwisser».

– Folk var litt sånn: «Skal du på tur med Jon? Stakkars deg, Adam! Nå må du være tålmodig!» Selv om Jon er kjent for å være en bedreviter, så ville jeg gjøre meg mine egne erfaringer før jeg gjorde meg opp en mening. En person har gjerne flere lag og sider. Så gledet jeg meg til å bli pushet litt av Jon, innrømmer Adam.

Vennskapet fikk en eksepsjonelt bratt progresjonskurve. Der mange bruker år før de våger å vise seg fra sine mindre flatterende sider, sørget den ekstreme settingen for at duoen ikke greide å holde tilbake noe.

– Vi levde ekstremt tett på hverandre, var fysisk slitne, fikk i oss for lite mat og sov dårlig. Vi fikk virkelig opplevd hverandre i pressede situasjoner hvor lunta er kort, og det er litt ubehagelig. Det er egentlig en brutal måte å bli kjent på. Alt annet er skrelt bort. Man er bare et menneske i naturen, forteller Jon om den sterke opplevelsen.

– Vi var begge innstilt på å fungere best mulig som et team om vi skulle gjøre det så bra som mulig. Jeg og Jon er ganske like fysisk; lange, tynne og seige. Men Jon er mer eksplosiv og har mer pågangsmot. Så har jeg måttet lære meg å ha tillit til partneren min. Når han sa at han trodde jeg kunne mer, stolte jeg på det Jon sa i stedet for å krangle på det og rakke ned på meg selv. For min del fikk jeg veldig mye ut av partnerskapet. Jeg har lært at jeg er mye sterkere enn jeg tror, forteller Adam.

<b>ADAM SCHJØLBERG:</b> Adam Schjølberg forteller at han kjente på en enorm mestringsfølelse da han deltok i «71 grader nord» i 2017.
ADAM SCHJØLBERG: Adam Schjølberg forteller at han kjente på en enorm mestringsfølelse da han deltok i «71 grader nord» i 2017. Foto: Haakon Lundkvist/Discovery

Les også: Adam Schjølberg: Først nå våger han å snakke om det som skjedde: - Jeg ble voldtatt

Imponert av Adam Schjølberg

Adam Schjølberg

Alder: 39 år

Yrke: Komiker og foredragsholder

Høyde: 195 cm

Tidligere programmer: Har blant annet deltatt i «Sofa», «71 grader nord kjendis» og «Huskestue».

– Hva opplevde du som din lagkamerats beste og verste sider?

– Det som imponerte meg mest med Adam, var de gangene hvor jeg mistet motet og ble litt deppa eller lei. Da reiste han seg som en ørn og begynte: «Kom igjen nå, Jon, dette får vi til!». Han har en grunnmur som er ekstremt sterk, skryter Jon varmt over komikeren.

– Hans verste egenskap er at han fort blir sliten og ikke er så godt kjent med hvor mye kroppen faktisk tåler. Hvor langt det er til kjelleren.

– Jons beste egenskap er hans evne til å pushe meg. Det kan virke hardt, men det er gjort med omsorg. Jon er ekstremt mye mer kjærlig og omsorgsfull enn folk vet og han sier og later som, smiler Adam.

– Hans verste kvalitet er kanskje at den kritikken man ikke har bedt om, gjerne kommer på feil tidspunkt. Det er noe med den timingen han må jobbe med, flirer Adam.

<b>JON ALMAAS:</b> Rekordmange så Jon Almaas vinne «71o nord» i 2019. Nå er han klar for nok en runde av suksess-konseptet.
JON ALMAAS: Rekordmange så Jon Almaas vinne «71o nord» i 2019. Nå er han klar for nok en runde av suksess-konseptet. Foto: Haakon Lundkvist/Discovery

Les også: (+) Jeg ville egentlig skille meg. Det som skjedde, endret alt

God relasjon med Jon Almaas

Jon Almaas

Alder: 54 år

Yrke: TV-programleder, skribent, skuespiller

Ektefelle: Ellen Christin Heider

Barn: Liv Almaas og Aksel Almaas

Begge sitter igjen med erfaringer og minner de vil ta med seg videre i livet.

– Hva står igjen som det aller sterkeste minnet fra turen?

– Vi fikk pushet grensene og gjort ting vi aldri har gjort før, og noe jeg aldri trodde jeg vil gjøre. Det var et tidspunkt hvor jeg tenkte: «Nå er det 50 prosent sjanse for at jeg dør, men jeg gjør det likevel», rister Jon oppgitt på hodet.

Adam opplever den personlige reisen som den mest minneverdige.

– Jeg er mest stolt av er den relasjonen jeg og Jon greide å etablere. Den følelsen ble sterkere og sterkere jo lenger vi kom, innrømmer Adam.

Vises på TVNorge torsdager kl. 21.00 og søndager kl. 20.30.

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2022.

Les også