- Jeg er en freak selv

Mo fra X Factor er tilbake med mer musikk.

Foto: (Trine Stalsberg)
Publisert

(SIDE2): - Jeg vil ikke snakke om drapstruslene. Jeg er ferdig med det nå. Jeg har lyst å snakke om plata. Den er min første baby på et vis. Det er den jeg har jobbet for, det er å være artist jeg alltid har drømt om, og det er det jeg har fokus på, sier Mohamed «Mo» Abid Fara til Side2.

19-åringen, som var en av X Factors store publikumsfavoritter før jul, opplevde nemlig også ubehageligheter i kjølvannet av suksessen. I dag slipper han med singelen «Dance Like A Freak».

- Men jeg har ikke mottatt flere trusler siden da, legger han til med et smil.

Gi tilbake
Mo var den store favoritten til å vinne X Factor, og overraskelsen var derfor stor både for TV-seere, dommere og Mo selv da han røyk ut før finalen. han lovet å komme sterkere tilbake, men siden da har det vært ganske stille rundt 19-åringen fra Hamar.

Mohamed Abdi Farah (19) er født i Somalia. Kom til Norge sammen med moren Kaltun Hassan Omar og bodde i fem år på flyktningmottak før de fikk oppholdstillatelse i 2004. De bor på Hamar.Deltok i X Factor 2010, der han kom på 4. plass.Er i år russ ved Jønsberg VGS.Gir i disse dager ut singelen «Dance Like A Freak»Mos forbilder musikalsk er blant annet James Brown, Michael Jackson, Elvis, Prince og The Temtations.

- Jeg ville ta en pause for å jobbe med albumet, og for å få tid til å være for meg selv. Jeg følte jeg trengte det, sier Mo, som for tiden deler tiden mellom skole og studio. Arbeidet med skiva går bra forteller han, og singelen er allerede klar.

- Jeg gleder meg til å dele den med fansen. Det er de, og mine nærmeste og kjente har støttet meg. Jeg må gi noe tilbake, smiler han stort.

Våge drømmen
Han forteller at «Dance Like a Freak» er happy og dansbar, med et herlig trøkk som smitter over på en bra måte.

- Den handler om det å tørre å slippe seg løs. For det er lov å slippe seg løs, og alle kan det. Alle har det i seg. Jeg er en freak selv, og det er lov. Det er det jeg vil si med låta, jeg vil vise at det er trygt, forteller han og sier at han selv tørr fordi han er født sånn.

- Og fordi jeg har hatt en sterk oppvekst. Jeg har vært sånn siden barneskolen. jeg dømmer ikke andre og viser respekt, og jeg synes det er viktig å motivere andre til å tørre.

Som forbilde har han én person, og hun har utvilsomt betydd mest for den unge artisten.

- Mamma, hun er mitt aller største forbilde. Hun sier til meg at jeg må være modig, sterk og gjøre det jeg føler i hjertet er det rette. Det sier jeg videre, forteller Mo og legger til at alle har styrken i seg til å nå drømmene, bare man har troa på seg selv og jobber hardt og målrettet.

- Det gjelder uansett hva man har talent for, om det er som lege, advokat eller artist.

Russetid
Mo legger ikke skjul på at X Factor har betydd mye for han, og han sier han er evig takknemlig for opplevelsen og stolt av 4. plassen. Han beskriver samholdet mellom deltakerne og dommer og mentor Marion Ravn, som en stor familie.

- Jeg har kontakt med Marion og de andre, men akkurat nå så jobber alle mye på hver sin kant.

Mo gjør seg i år ferdig med videregående, og er dermed russ. Selv om han bruker mye tid i studio om dagen, og russetiden skal feires, sier han at skolen ikke lider - alle oppgaver leveres i tide.

Men ytterligere studier blir satt på vent.

- Neste år så blir det mer musikk, så sant det går som jeg håper. Man har alltid tid til å studere senere. Drømmen min har alltid vært å være artist, og jeg har jobbet hardt for å følge den drømmen. Og nå er jeg der - det er så morsomt!

Hvem fortjener en klem? - Jeg elsker å gi klemmer, og det er mange som har fått. Men jeg vil gi en klem til Cecilie på Playroom. Hun har vært på ferie nå, så det blir godt å se henne igjen. Hun er som en mor for oss artister.Hvem eller hva har irritert den siste tiden? (Etter lang tids tenkepause): - Hmm, det er i grunnen ingen eller noe som har irritert meg. Jeg er litt forkjølet, det er kanskje litt irriterende!Hvem hører du på selv om dagen? - Adele og «Rolling in the Deep». Og jeg synes J. Los siste singel er bra. Lady Gagas Born This Way, og Britneys Till The World Ends.Og Haba Haba.-låta, den er morsom. Jeg har blitt litt kjent med Stella, hun er en veldig koselig dame!Hvilke duppeditter må du alltid ha med deg? - Mobilen og ipoden. jeg må høre på musikk hele tiden.Og busskortet! Jeg tar fortsatt buss, jeg er fremdeels et vanlig menneske, hehe. Jeg har lyst å ta bil-lappen, men jeg har ikke tid nå. Jeg danser alltid når jeg hører på musikk, og bilistene vinker til meg.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Denne saken ble første gang publisert 08/04 2011.

Les også