- Jeg ble skikkelig stresset

Det gikk ikke helt som planlagt da Eyvind Hellstrøm møtte Arne Hjeltnes til kokkekamp.

Publisert

(SIDE2): Det er mye som skal til for å vippe mesterkokken Eyvind Hellstrøm av pinnen. Men også han kan svette over grytene, og det er nettopp det som skjer når han møter programlederen Arne Hjeltens til kokkekamp.

I TV3-serien «Hellstrøm inviterer» konkurrerer Hellstrøm mot et knippe kjendiser om å lage en matrett. I mandagens utgave av programmet er det Hjeltnes som møter opp på kjøkkenet. Hjeltnes har bestemt at de to skal lage hver sin versjon av klippfiskbollene bollionos.

- Det var min egen feil
Til tross for at Hellstrøm ser ut til å ha stålkontroll på fiskebollene legger han ikke skjul på at han blir stresset av å konkurrere mot «Gutta på tur»-programlederen.

Hellstrøm skal frityrsteke klippfiskbollene sine, og da går ikke alt som planlagt. Mesterkokken får nemlig litt tekniske problemer under kokkekampen, og det er tydelig at det gjør han en smule svett i pannen.

- Jeg blir litt stresset av å stå og snakke med deg hele tiden, sier han til Hjeltnes som blir ferdig med å steke sine klippfiskboller lenge før den rutinerte kokken.

Selvfølgelig har TV-kokken også en forklaring på hvorfor det hele gikk litt i stampe.

- Det var min egen feil, for her er det innstilling på denne temperaturmåleren. Det er noe som heter Celsius og noe som heter Fahrenheit. Det sto på Fahrenheit, så nå venter jeg på at det skal bli 160 grader Celsius, sier Hellstrøm.

Hjeltnes er ikke videre imponert over at Hellstrøm ikke greide å stille inn temperaturen riktig fra starten av, og står smilende og ser på mens mesterkokken stresser over grytene.

- Nå har jeg nådd 160 grader Celsius og takk og lov for det. Det var en periode her hvor jeg ble skikkelig stresset, sier Hellstrøm når oljen endelig koker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Privat servering på Bagatell
Under kokkeleringen kommer det også fram at Hellstrøm har arrangert en privat middag for Hjeltnes og hans venner på gourmetrestauranten Bagatell.

- Jeg foreslo at jeg skulle lage smalahovelaget for deg, men det var ikke i min villeste fantasi at vi skulle ha det på Bagatell, forteller Hellstrøm i programmet.

- Det synes jeg var en knakende god idé, responderer Hjeltnes.

Hellstrøm var imidlertid redd for restaurantens rykte.

- Det var det som var den store overraskelsen på meg, for jeg tenkte at den aromaen av røkte smalahove ville bre seg utover hele Frogner. Det jeg tenkte var at kommer det en Michelin-inspektør inn så ryker det en stjerne, fortsetter Hellstrøm.

«Hellstrøm inviterer» sendes på TV 3 mandag til torsdag kl. 20:00.