Nygifte Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson

– De så ut som en million dollar

Han er en av verdens kjappeste løpere, og er vant til å raske med seg gullmedaljer på banen. Men den største seieren for Jakob Ingebrigtsen var å få et rungende ja fra sin kjære Elisabeth.

<b>FORELSKET</b>: Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson har vært et par i syv år. 23-åringene var forlovet i to og et halvt år, og valgte å bli smidd i hymens lenker i friidrettsstjernens sesongpause, som kun er tre uker per år.
FORELSKET: Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson har vært et par i syv år. 23-åringene var forlovet i to og et halvt år, og valgte å bli smidd i hymens lenker i friidrettsstjernens sesongpause, som kun er tre uker per år. Foto: Marius Gulliksrud
Sist oppdatert

I strålende solskinn og med 120 gjester til stede, kunne friidrettsstjernen Jakob Ingebrigtsen (23) og influenser Elisabeth Asserson (23) endelig gi hverandre sitt ja.

Det unge paret, som har vært kjærester siden de var 16 år gamle, ble smidd i hymens lenker i Drammen, der bruden har familierøtter.

Utenfor Bragernes kirke hadde over 100 skuelystne drammensere samlet seg for å få et glimt av stjerneparet.

Giftet seg i Bragernes kirke

Her og Nå fikk en prat med storebror Filip Ingebrigtsen (30) utenfor kirken rett etter vielsen. Friidrettsutøveren la ikke skjul på at han var glad på lillebrors vegne.

– Dette var stort, og det var en fantastisk vielse. Alle er glade for at de endelig er gift, og de har selv gledet seg lenge til dette og hatt store forventninger.

– Det har vært en nydelig dag, med masse fine folk. Og de så ut som en million dollar begge to, smiler Filip.

– Har du gitt Jakob noen ekteskapsråd på veien?

SEIERSKYSSET: Brudeparet med det obligatoriske kysset etter vielsen. Elisabeths stroppeløse prinsessekjole var kjøpt i Sveits, og var belagt med hvite stener og voluminøst tyll.
SEIERSKYSSET: Brudeparet med det obligatoriske kysset etter vielsen. Elisabeths stroppeløse prinsessekjole var kjøpt i Sveits, og var belagt med hvite stener og voluminøst tyll.

– Jeg tenker at det viktigste han gjør med tanke på å få til et fint ekteskap, er å velge den rette. Da er mye gjort. Det er i hvert fall min erfaring de få årene jeg har på baken som gift. Velger du rett, så kan det bli en veldig fin ting, sier Filip, som har vært gift med friidrettsutøver Astrid Mangen Ingebrigtsen (29) siden 2018.

Les også: Elisabeth om bryllupet: – Skulle nok sett at han bidro litt mer

Fest på Børsen

Storebror understreker at han selvsagt synes Jakob har valgt den rette.

– Det synes jeg. Vi er veldig glade i Elisabeth, og har kjent henne i mange år. De utfyller hverandre fint, så dette tror jeg blir bra, forteller han.

Etter vielsen gikk ferden videre til Børsen festlokaler, som ligger et steinkast unna kirken.

<b>STOLT STOREBROR:</b> Filip og kona Astrid Mangen Ingebrigtsen gledet seg til å feire det nybakte ekteparet i Drammen. 
STOLT STOREBROR: Filip og kona Astrid Mangen Ingebrigtsen gledet seg til å feire det nybakte ekteparet i Drammen.  Foto: Marius Gulliksrud

Børsen er ett av få lokaler i landet som har en ballsal, noe som skal ha vært viktig for det nybakte ekteparet.

– Det blir nok en fin middag, og sikkert litt dansing, sier storebror Henrik Ingebrigtsen (32) til et samlet pressekorps. Friidrettsstjernen kunne samtidig røpe at parets bryllupsreise er lagt til Maldivene.

– Nå er det viktig at vi får gjennomført denne dagen på best mulig måte, så skal Jakob og Elisabeth på treningsleir til Maldivene, har jeg hørt, forteller 32-åringen.

Allerede mandagen etter vielsen delte det nygifte paret Instagram-stories med bilder fra bryllupsreisen på Maldivene.

Les også: (+) Jeg vil bryte med svigerforeldrene mine. Vi orker ikke mer

<b>FULL FRES:</b> Paret kjørte til festlokalet i en Mercedes sportsbil. Utenfor Bragernes kirke var det stappfullt med skuelystne drammensere og presse. 
FULL FRES: Paret kjørte til festlokalet i en Mercedes sportsbil. Utenfor Bragernes kirke var det stappfullt med skuelystne drammensere og presse.  Foto: Marius Gulliksrud

Gjert var ikke invitert

Hele familien Ingebrigtsen, som består av syv barn, var selvsagt til stede da Jakob ble smidd i hymens lenker. Men pappa Gjert Ingebrigtsen (57) glimret med sitt fravær i sønnens bryllup.

Det skal være full isfront mellom patriarken og sønnene etter at han fikk sparken som treneren deres i februar i fjor. Det skal imidlertid ikke ha lagt en demper på den gode og rørende stemningen under vielsen for Jakob.

<b>DEN GANG DA:</b> Det vekket oppsikt at Gjert Ingebrigtsen ikke kom i Jakobs bryllup. Han var trener for sønnene, som er i verdenseliten som løpere, i en årrekke. Her i 2019. 
DEN GANG DA: Det vekket oppsikt at Gjert Ingebrigtsen ikke kom i Jakobs bryllup. Han var trener for sønnene, som er i verdenseliten som løpere, i en årrekke. Her i 2019.  Foto: Lise Åserud / NTB

– Jeg tror Jakob var så nære å bli rørt som han kan bli. Jeg så det betydde mye for han. Han er veldig fokusert. Han er nesten i konkurransemodus, sier Henrik videre.

– Han var ganske stram i maska da Elisabeth kom gående oppover gulvet. Det var fint å se, utdyper Filip Ingebrigtsen.

Bilder fra bryllupet:

<b>MAMMA TONE</b>: Mamma Tone Ingebrigtsen holdt sønnen William i hånden på vei ut av kirken. Hun ønsket ikke å uttale seg til pressen, men takket pent da Her og Nå gratulerte henne med Jakobs vielse.
MAMMA TONE: Mamma Tone Ingebrigtsen holdt sønnen William i hånden på vei ut av kirken. Hun ønsket ikke å uttale seg til pressen, men takket pent da Her og Nå gratulerte henne med Jakobs vielse. Foto: Marius Gulliksrud
<b>SPENT</b>: Den vakre bruden ble kjørt til kirken av svigerbror Filip i familiens firmabil.
SPENT: Den vakre bruden ble kjørt til kirken av svigerbror Filip i familiens firmabil. Foto: Marius Gulliksrud
<b>USA-INSPIRERT:</b> Parets bryllup var i amerikansk stil, og de kunne dermed skilte med fem forlovere hver. Her ankommer Jakob med sine forlovere.
USA-INSPIRERT: Parets bryllup var i amerikansk stil, og de kunne dermed skilte med fem forlovere hver. Her ankommer Jakob med sine forlovere. Foto: Marius Gulliksrud
<b>LILLESØSTER</b>: Ingrid Ingebrigtsen (17) ankom vielsen med en venn, og gledet seg stort over å få en ny svigerinne.
LILLESØSTER: Ingrid Ingebrigtsen (17) ankom vielsen med en venn, og gledet seg stort over å få en ny svigerinne. Foto: Marius Gulliksrud
<b>HOLDT TALE:</b> Brudens bestemor gledet seg til å se barnebarnet og Jakob love hverandre evig troskap. – Vi er veldige glade for begge to. Jeg har tenkt å si i talen min at Jakob blir en god ektemann, sier Anne Asserson til Her og Nå.
HOLDT TALE: Brudens bestemor gledet seg til å se barnebarnet og Jakob love hverandre evig troskap. – Vi er veldige glade for begge to. Jeg har tenkt å si i talen min at Jakob blir en god ektemann, sier Anne Asserson til Her og Nå. Foto: Marius Gulliksrud
<b>VENNER HYLLET EKTEPARET:</b> Influenser Martine Halvorsen er god venninne av bruden, og var med på feiringen.
VENNER HYLLET EKTEPARET: Influenser Martine Halvorsen er god venninne av bruden, og var med på feiringen. Foto: Marius Gulliksrud
<b>GOD VENN</b>: Influenser og «Camp Kulinaris»-stjernen Sebastian Solberg dukket opp i en flott bunad.
GOD VENN: Influenser og «Camp Kulinaris»-stjernen Sebastian Solberg dukket opp i en flott bunad. Foto: Marius Gulliksrud
<b>HENRIK INGEBRIGTSEN: </b>Henrik Ingebrigtsen og kona Liva var selvskrevne gjester under Jakob og Elisabeths store dag. Henrik har tatt over som trener etter vrakingen av faren.
HENRIK INGEBRIGTSEN: Henrik Ingebrigtsen og kona Liva var selvskrevne gjester under Jakob og Elisabeths store dag. Henrik har tatt over som trener etter vrakingen av faren. Foto: Marius Gulliksrud

Denne saken ble første gang publisert 26/09 2023, og sist oppdatert 26/09 2023.

Les også