«Jakten på kjærligheten»

Slik gikk det med «Jakten på kjærligheten»-parene

Sesong 20 av «Jakten på kjærligheten» er i gang, og i forbindelse med jubileet har vi tatt et tilbakeblikk på hvordan det gikk med bøndene som fant lykken på TV.

<b>SESONG 1: </b>Valdres-bonden Wenche Søndrol valgte frieren Thor Even Furvann fra Nøtterøy i sesong 1 av «Jakten på kjærligheten».
SESONG 1: Valdres-bonden Wenche Søndrol valgte frieren Thor Even Furvann fra Nøtterøy i sesong 1 av «Jakten på kjærligheten». Foto: Lars Erik Skrefsrud/NTB
Sist oppdatert

Det ble full klaff i den aller første sesongen av «Jakten på kjærligheten» i 2004. Valdres-bonden Wenche Søndrol valgte frieren Thor Even Furvann fra Nøtterøy.

– Jeg falt for Wenche fordi hun er den hun er. Hun er litt røff, sa frieren til Dagbladet. Bare noen måneder senere var de forlovet.

– Jeg fridde på bursdagen til Wenche i januar, og fikk ja med en gang, fortalte Thor Even til TV 2.

I oktober 2005 var det duket for det aller første Jakten-bryllupet da paret ble viet i Vang kirke i Valdres. Ekteparet satte også en annen rekord innenfor «Jakten på kjærligheten». I 2006 kom nemlig sønnen Jonas til verden.

– Endelig har den første «Jakten på kjærligheten»-babyen blitt født! Det er så hyggelig. Jeg føler det nesten som å bli tante, sa programlederen Katrine Moholt, som også var gjest i bryllupet, til VG.

Paret fikk også en datter sammen før de i 2013 fortalte at de hadde tatt ut separasjon.

Les også: «Jakten på kjærligheten»-programleder Jan Thomas med avsløring om forholdet

Magnus Valen-Sendstad og Camilla Madsen

I sesong 1 var det også flere som fant kjærligheten. Det oppsto varme følelser mellom Årnes-bonden Magnus Valen-Sendstad og Camilla Madsen fra Bergen.

– Uten TV-programmet ville jeg aldri møtt Camilla. Jeg traff den store kjærligheten, bedre kan det vel ikke bli, jublet bonden til Her og Nå.

<b>SESONG 1: </b>Årnes-bonden Magnus Valen-Sendstad og Camilla Madsen fra Bergen fant kjærligheten i sesong 1, men brøt forlovelsen.
SESONG 1: Årnes-bonden Magnus Valen-Sendstad og Camilla Madsen fra Bergen fant kjærligheten i sesong 1, men brøt forlovelsen. Foto: Espen Sjølingstad Hoen/NTB

Året etter var kjæresteparet lei av pendlingen, og Camilla flyttet inn på Herremyr gård i 2005. Paret var med på brudeshow på Grand Hotel, og kanskje det var der Camilla ble inspirert, for det var hun som gikk ned på kne.

Det ble imidlertid aldri noe bryllup, og etter fem år som kjærester ble det kjent at lykken hadde tatt slutt.

Tore Jardar Johannessen og Michelle Skjønsholt

Larvik-bonden Tore Jardar Johannessen ble fullstendig satt ut da han møtte Michelle Skjønsholt fra Fredrikstad for første gang på speeddaten.

– Jeg er helt satt ut av de øynene, sa bonden til TV-kameraene i sesong 3 i 2006.

Michelle ble ikke noe mindre betatt, og en kjærlighetshistorie var i gang. Bare et halvt år senere gikk Tore Jardar ned på kne på en strand på Den dominikanske republikk og fikk ja fra sin kjære på Valentinsdagen.

– «Jakten på kjærligheten» er over i det offentlige, nå ønsker vi ro. Men vi er veldig glade nå, altså, sa han til NRK.

Sommeren 2008 giftet de seg i Hvarnes kirke, og programleder Katrine Moholt var hedersgjest. Nå kan paret feire 15 år som ektepar, og har også fått to døtre sammen.

<b>SESONG 3: </b>Larvik-bonden Tore Jardar Johannessen og Michelle Skjønsholt fra Fredrikstad kan nå feire 15 år som ektepar, og har også fått to døtre sammen!
SESONG 3: Larvik-bonden Tore Jardar Johannessen og Michelle Skjønsholt fra Fredrikstad kan nå feire 15 år som ektepar, og har også fått to døtre sammen! Foto: Svein Brimi

Svein Romundstad og Oddrun Tingstad

Overhalla-bonden Svein Romundstad fikk varme følelser for de to siste frierne i sesong 4 i 2007.

– Det siste valget husker jeg godt. Da hadde man vært gjennom 10 dater, hatt gårdsbesøk og det var to igjen. Det var en veldig spesiell opplevelse, og noe sånt er uvant for en jordnær bonde. Også det å være i fokus foran et kamera hele tiden. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle rote meg borti noe sånt, fortalte Svein til Trønder-Avisa for tre år siden.

Han valgte til slutt Oddrun Tingstad fra Levanger. Et års tid senere flyttet hun inn på Lilleøen gård, og har bodd der siden.

I 2017, 10 år etter at de fant lykken i «Jakten på kjærligheten», møtte de programleder Katrine Moholt igjen under «Allsang på grensen» i Halden.

<b>SESONG 4: </b>Svein Romundstad og Oddrun Tingstad fra sesong 4 har nå vært kjærester i 16 år!
SESONG 4: Svein Romundstad og Oddrun Tingstad fra sesong 4 har nå vært kjærester i 16 år! Foto: Morten Bendiksen

Clas Kvisler og Ann-Marie Berge

Sesong 6 høsten 2009 ble historisk. Etter at Skiptvet-bonden Clas Kvisler falt pladask for Oslo-frieren Ann-Marie Berge, dro turtelduene på kjærlighetstur til Skottland.

Det var på denne turen, med kameraene på slep, at bonden valgte å gå ned på kne. Så kjapt har ingen andre forlovet seg i «Jakten på kjærligheten».

<b>SESONG 6: </b>Clas Kvisler falt pladask for Oslo-frieren Ann-Marie Berge i 2009, men i 2012 ble det kjent at de hadde gått fra hverandre.
SESONG 6: Clas Kvisler falt pladask for Oslo-frieren Ann-Marie Berge i 2009, men i 2012 ble det kjent at de hadde gått fra hverandre. Foto: Bendiksen, Morten

– Vi forlovet oss 09.10.09, så da gifter vi oss 10.10.10, fortalte Clas i den aller siste episoden på TV. Bryllupet ble imidlertid avlyst, og forholdet var over.

I 2011 ble de kjærester igjen, og denne gangen tenkte de ikke så mye på bryllup. I 2012 ble det kjent at de nok en gang hadde gått fra hverandre.

Les også: (+) Jeg orket ikke mer og valgte å skilles fra mannen min. Da jeg en dag gikk forbi huset hans, ble jeg rystet

Åge André Brømnes og Ragnhild Eppeland

Etter at Arendal-bonden Åge André Brømnes møtte Ragnhild Eppeland fra Åmli gjennom «Jakten på kjærligheten» høsten 2010, gikk det ganske fort i svingene.

Sommeren 2011 forlovet de seg, og allerede på lille nyttårsaften 2011 ble de viet i Åmli kirke med bryllupsmiddag i Arendal Misjonskirke.

– Bryllupet var veldig fint, og vi hadde en helt topp dag, fortalte brudgommen til Her og Nå. Først etter bryllupet flyttet det kristne paret sammen.

Våren 2014 kom odelsgutten Ånon til verden.

– Han er den nye sjefen her på gården, fortalte den nybakte faren til Agderposten. I 2015 ble bonden intervjuet av Dagbladet.

– Ja, det var full klaff med oss, vi er gift og har et barn sammen, fortalte han.

<b>SESONG 7:</b> Arendal-bonden Åge André Brømnes og Ragnhild Eppeland fra Åmli har iIfølge bilder på Facebook i hvert fall fått to sønner sammen.
SESONG 7: Arendal-bonden Åge André Brømnes og Ragnhild Eppeland fra Åmli har iIfølge bilder på Facebook i hvert fall fått to sønner sammen. Foto: TV 2

Øyvind Leine Thune og Elise Edvardsen

Øyvind Leine Thune fra Valdres var ikke i tvil om hvem av frierne han skulle velge i 2013. Bonden fikk tidlig øynene opp for Elise Edvardsen fra Mesnali.

– Det går veldig bra. Vi tilbringer all tid vi kan sammen og har det veldig bra, fortalte Øyvind til TV 2 etter at sesong 10 var over.

I løpet av de neste årene flyttet Elise inn på gården, de ble foreldre til Kristoffer og Syver og forlovet seg i 2017.

– Jeg har alltid tenkt på at jeg skulle fri til Elise. Jeg er en mann som synes at det å gifte seg er koselig, og nå var det på tide, sa bonden til TV 2.

Det ble imidlertid aldri noe bryllup, for i 2020 tok lykken dessverre slutt.

<b>SESONG 10:</b> Øyvind Leine Thune fra Valdres og Elise Edvardsen fra Mesnali har gått gjennom både en forlovelse, to barn og brudd.
SESONG 10: Øyvind Leine Thune fra Valdres og Elise Edvardsen fra Mesnali har gått gjennom både en forlovelse, to barn og brudd. Foto: Geir Olsen/VG

Audun Øygard og Marte Flemmen

Valdres-bonden Audun Øygard ble stormforelsket i Marte Flemmen Berg fra Molde i sesong 13 i 2016.

– At det skulle bli en så bra match, hadde jeg kanskje ikke trodd. Dette har fungert veldig bra fra første stund, og det går bare bedre og bedre, fortalte Audun til VG.

I 2017 solgte Marte leiligheten sin i Molde og flyttet til Valdres. I et intervju med Dagbladet i januar 2022 fortale Audun at alt gikk bra på gården og at paret hadde fått to gutter sammen som da var to og fire år gamle.

Sommeren 2022 giftet de seg og var det aller første paret som holdt bryllupsfesten sin i nybygde Albert Hall, som Audun har vært med på å bygge.

<b>SESONG 13: </b>Valdres-bonden Audun Øygard ble stormforelsket i Marte Flemmen Berg fra Molde i sesong 13 i 2016. Sommeren 2022 giftet de seg og var det aller første paret som holdt bryllupsfesten sin i nybygde Albert Hall
SESONG 13: Valdres-bonden Audun Øygard ble stormforelsket i Marte Flemmen Berg fra Molde i sesong 13 i 2016. Sommeren 2022 giftet de seg og var det aller første paret som holdt bryllupsfesten sin i nybygde Albert Hall Foto: Espen Solli/TV 2

Ingvar Alstad og Trine Sverkmo

I 2017 fikk bonden Ingvar Alstad frieren Trine Sverkmo inn på gården sin i Sparbu i Trøndelag. Det ble full klaff, og før «Jakten på kjærligheten»-sesongen var ferdig spilt inn, hadde hun flyttet inn på gården.

– Denne høsten har vært fantastisk, jeg gikk høyt ut og sa jeg skulle få meg kjæreste, men at det skulle bli så bra, er helt konge, sa bonden til TV 2.

Sommeren 2018 fridde Ingvar til sin kjære på en fjelltopp i Lofoten, og ett år senere ble de viet i Mære kirke i Steinkjer før det ble bryllupsfest på gården.

– Bryllupet var helt magisk, sa brudgommen til TV 2.

I mars 2020 ble de foreldre til lille Rasmus. – Vi er så stolte og forelsket i den nye sjefen. Aldri før har vi sett så perfekte 51 cm, skrev Trine Alstad på sosiale medier.

Les også: Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel er blitt foreldre

<b>SESONG 14</b>: I 2017 fikk bonden Ingvar Alstad frieren Trine Sverkmo inn på gården sin i Sparbu i Trøndelag. Nå er de gift og har fått sønnen Rasmus sammen.
SESONG 14: I 2017 fikk bonden Ingvar Alstad frieren Trine Sverkmo inn på gården sin i Sparbu i Trøndelag. Nå er de gift og har fått sønnen Rasmus sammen. Foto: TV 2

Erik Grytnes og Maria Bjørndal

I sesong 14 ble det full klaff for Andebu-bonden Erik Grytnes og Maria Bjørndal fra Horten. Høsten 2017 ble de altså kjærester, og allerede i januar 2018 fridde Erik.

– Jeg er verdens heldigste mann som får et ja, og som får dele resten av livet med Maria, sa bonden til VG.

<b>SESONG 14:</b> I sesong 14 ble det full klaff for Andebu-bonden Erik Grytnes og Maria Bjørndal fra Horten. I 2022 tok Dagbladet en prat med paret som fortsatt hadde det fint sammen på gården.
SESONG 14: I sesong 14 ble det full klaff for Andebu-bonden Erik Grytnes og Maria Bjørndal fra Horten. I 2022 tok Dagbladet en prat med paret som fortsatt hadde det fint sammen på gården. Foto: TV 2

Allerede samme år ble Maria gravid, og i april 2019 kom lille Peder til verden.

– Det er helt fantastisk, og det var umulig å forestille seg hvordan det skulle bli. Han er selvfølgelig det fineste vi har sett, og vi ser frem til å bli bedre kjent med han, fortalte Erik til Dagbladet etter fødselen.

I 2022 tok Dagbladet en prat med paret som fortsatt hadde det fint sammen på gården. – Han er fortsatt drømmemannen, sa Maria.

Gudrun Austli og Thomas Kongstad

Samtidig som Gudrun Austli skulle ta over familiegården på Snåsa, meldte hun seg på «Jakten på kjærligheten» for å finne en å flytte dit sammen med.

I 2018 slet bonden med å velge mellom frierne Vegar Valbø fra Drangedal og Thomas Kongstad fra Danmark.

Hun valgte Vegar og dro på kjærlighetstur til Genève, men da hun kom hjem igjen, ombestemte hun seg. Hun vraket Vegar og tok kontakt med dansken.

– Jeg skjønte etter hvert at Thomas og jeg hadde mye mer til felles, og jeg kjente at jeg savnet ham, fortalte Gudrun til TV 2.

Kort tid senere ble de kjærester, og Thomas flyttet inn på gården. Etter noen år med gårdsdrift har imidlertid paret valgt å selge gården og flytte fra Snåsa med to hunder og en katt og veksler nå på å bo i Oslo og Lillehammer.

<b>SESONG 15:</b> Etter noen år med gårdsdrift har paret Gudrun Austli og Thomas Kongstad valgt å selge gården og flytte fra Snåsa med to hunder og en katt og veksler nå på å bo i Oslo og Lillehammer.
SESONG 15: Etter noen år med gårdsdrift har paret Gudrun Austli og Thomas Kongstad valgt å selge gården og flytte fra Snåsa med to hunder og en katt og veksler nå på å bo i Oslo og Lillehammer. Foto: TV 2

Andreas Bolset og Cathrine Holager

Jølster-bonden Andreas Bolset falt pladask for Oslo-jenta Cathrine Holager i 2019.

– Jeg hadde nesten gitt opp kjærligheten, men nå fikk jeg sjansen og traff Cathrine, fortalte en lykkelig bonde til TV 2 etter at sesong 16 var over. Det ble en del pendling i starten, men så fikk Cathrine seg ny jobb og flyttet inn på gården i Jølster.

<b>SESONG 16:</b> Andreas Bolset og Oslo-jenta Cathrine Holager møttes i 2019. Nå er familien utvidet.
SESONG 16: Andreas Bolset og Oslo-jenta Cathrine Holager møttes i 2019. Nå er familien utvidet. Foto: TV 2

Nå er også familien utvidet.

– Jeg har blitt far og trives veldig med det, skrev Andreas i en sms til Dagbladet høsten 2022.

Inger Lund, Gjermund Lien Dahl og Simen Kummeneje

Inger Lund satte rekord da hun var med i sesong 16 i 2019. Hun er den kvinnelige bonden som har fått aller flest frierbrev med hele 200!

Den sjarmerende jenta fra Båstad i Østfold fant lykken med frieren Gjermund Lien Dahl (bildet til venstre) og vraket Simen Kummeneje. Frieren ble knust.

– Det suger skikkelig. Jeg er forelsket i Inger, så det er helt jævlig, forklarte han til VG.

<b>SESONG 15: </b>Den sjarmerende jenta fra Båstad i Østfold fant lykken med frieren Gjermund Lien Dahl og vraket Simen Kummeneje. Noen uker senere ble det imidlertid slutt mellom Inger og Gjermund.
SESONG 15: Den sjarmerende jenta fra Båstad i Østfold fant lykken med frieren Gjermund Lien Dahl og vraket Simen Kummeneje. Noen uker senere ble det imidlertid slutt mellom Inger og Gjermund. Foto: TV 2

Noen uker senere ble det imidlertid slutt mellom Inger og Gjermund. Hun valgte å ta kontakt med frieren hun vraket, og de ble kjærester.

– Vi tar det ganske rolig, finner ut av følelser og tar det steg for steg. Neste steg blir vel å møte noen venner og faktisk være kjærester utenfor husets fire vegger. Det gleder jeg meg til, sa Simen til TV 2.

Noen måneder senere var også dette forholdet over.

Les også: (+) Han var ti år eldre enn meg – og gift. Jeg angrer fortsatt på valget jeg tok den gangen

<b>SIMEN KUMMENEJE</b>: Da Inger vraket Gjermund, tok hun kontakt med Simen. Noen måneder senere var også dette forholdet over.
SIMEN KUMMENEJE: Da Inger vraket Gjermund, tok hun kontakt med Simen. Noen måneder senere var også dette forholdet over. Foto: TV 2

Ronny Stokland og Camilla Jensen

I sesong 17 i 2020 ble det full klaff for Jæren-bonden Ronny Stokland og Camilla Jensen Grinde fra Bergen.

– Camilla er snill som dagen er lang. Hun er ærlig, gavmild, engasjert, hun har alt, skrøt en forelsket bonde til Nettavisen.

<b>SESONG 17:</b> I sesong 17 i 2020 ble det full klaff for Jæren-bonden Ronny Stokland og Camilla Jensen Grinde fra Bergen. Høsten 2022 var det Camilla som fridde til sin kjære, og 17. juni i år sto bryllupet.
SESONG 17: I sesong 17 i 2020 ble det full klaff for Jæren-bonden Ronny Stokland og Camilla Jensen Grinde fra Bergen. Høsten 2022 var det Camilla som fridde til sin kjære, og 17. juni i år sto bryllupet. Foto: TV 2

Da kameraene ble slått av, flyttet hun inn på gården. Høsten 2022 var det Camilla som fridde til sin kjære, og 17. juni i år sto bryllupet. Vielsen var i Time kirke, og det ble traktorkortesje til festlokalet på Bryne.

– Det er helt fantastisk. Endelig er jeg fru Stokland. Det er skikkelig kjekt, fortalte Camilla til TV 2 to dager etter bryllupet.

Jørgen Heen Brovold og Sofie Skodjevåg

I fjorårets sesong falt bonden Jørgen Heen Brovold fra Isfjorden pladask for Sofie Skodjevåg Magnussen fra Ålesund.

Snart ett år senere er det fortsatt kjærester, og planlegger å flytte sammen på sikt. Turtelduene er enstemmige om at de ønsker å stifte familie etter hvert.

<b>SESONG 19: </b>I fjorårets sesong falt bonden Jørgen Heen Brovold fra Isfjorden pladask for Sofie Skodjevåg Magnussen fra Ålesund. Snart ett år senere er det fortsatt kjærester, og planlegger å flytte sammen på sikt.
SESONG 19: I fjorårets sesong falt bonden Jørgen Heen Brovold fra Isfjorden pladask for Sofie Skodjevåg Magnussen fra Ålesund. Snart ett år senere er det fortsatt kjærester, og planlegger å flytte sammen på sikt. Foto: TV 2

– Jeg håper jo på en liten flokk. Noen smårollinger som løper rundt på tunet. Det er koselig. Vi trenger jo flere bønder her i landet, så vi må ha en liten odelsgutt eller jente som kan ta etter oss en gang, sa Jørgen til TV 2 rett før jul i fjor.

Denne saken ble første gang publisert 20/09 2023, og sist oppdatert 20/09 2023.

Les også