Isabel Skolmen Ødegård

– Vi hadde ikke vært gift lenge da jeg skjønte at det ikke var riktig

Isabel Skolmen Ødegård (46) om skjebneåret 2007, da hun giftet seg, ble skilt og forelsket seg i Christian Skolmen.

<b>ISABEL SKOLMEN ØDEGÅRD:</b> Isabel Skolmen Ødegård er blant annet kjent fra Instagram, der hun gjør stor suksess på å snakke «med» bestevenninnen Bodil.
ISABEL SKOLMEN ØDEGÅRD: Isabel Skolmen Ødegård er blant annet kjent fra Instagram, der hun gjør stor suksess på å snakke «med» bestevenninnen Bodil. Foto: Story House Egmont
Publisert

– Det er interessant når vi snakker om det nå, for det var jo helt på tur. Jeg ble fridd til av min beste venn og sa ja. Det var jo ikke noen grunn til å ikke si ja, for vi hadde vært kjærester i mange år.

– Vi hadde det kjempefint, helt fantastisk og han er verdens fineste menneske, men vi burde ikke giftet oss. Vi hadde ikke vært gift lenge da jeg skjønte at det ikke var riktig, sier Isabel i podkasten Summa summarum.

Isabel forteller om skjebneåret 2007, da hun både mistet mormoren som hun var nært knyttet til, giftet seg, ble skilt - og forelsket seg i skuespiller Christian Skolmen.

– Ved første blikk så kjente jeg et sug i magen. «Jøss, han kan ikke jeg treffe igjen, for da går det gærent. For en utstråling», sier 46-åringen til programleder Kjersti Kvam og psykolog Ragnhild Bang Nes i podkasten.

Les også: (+) Jeg var 25, han nesten 50. Foreldrene mine var sjokkerte

<b>SUMMA SUMMARUM:</b> Isabel Skolmen Ødegård sammen med programleder Jannecke Weeden og psykolog Ragnhild Bang Nes i podkasten Summa Summarum.
SUMMA SUMMARUM: Isabel Skolmen Ødegård sammen med programleder Jannecke Weeden og psykolog Ragnhild Bang Nes i podkasten Summa Summarum. Foto: Story House Egmont

Oppsøkte psykolog

Isabel kjente på en nedtur etter bryllupet.

– Jeg fikk ikke den oppturen som jeg trodde jeg skulle få, og gikk rett og slett litt i kjelleren. Så da gjorde jeg det slutt og skilte meg. Og det var kjempekrise, helt brutalt å gjøre. Alle vennene våre var i sjokk og ble så lei seg, forteller hun.

Yrke: Artist, modell, skuespiller, podkaster, komiker.

Debuterer snart som klesdesigner, sammen med datteren Bianca (23).

Gjør stor suksess på Instagram, hvor hun snakker «med» bestevenninnen Bodil.

Ektefelle: Christian Skolmen (52)

Barn: Har datteren Bianca fra et tidligere forhold, og sønnene Fredrik og Gustav med mannen Christian Skolmen.

Se mer

– Og ikke minst klarte jeg å forelske meg i Christian midt i den krisen. For første gang i livet mitt oppsøkte jeg psykolog, for jeg visste ikke hvordan jeg skulle håndtere følelsene mine i det hele tatt.

Isabel forteller at det både var oppturer, nedturer, sorg og kaos i hodet hennes på samme tid.

– Jeg var veldig lei meg på grunn av mammaen min, og ikke minst Bianca som ble så lei seg. Og alle som hadde vært i bryllupet. Det var flaut, vondt og grusomt, forteller hun.

I etterkant ser hun at det nok var kjærlighet ved blikk, men der og da torde hun ikke gjøre noe med det.

– Men jeg fikk jo et sug i magen første gang jeg så han, og måtte spørre venninna mi om jeg hadde buse i nesa. Jeg måtte begynne å «rydde opp» i ansiktet, noe som jeg vanligvis ikke gjør. Så han gjorde inntrykk, jeg ble bergtatt både av utstrålingen og blikket, innrømmer Isabel.

– Han så meg rett inn i øynene og hadde sånn utstråling. Også var han så morsom. Han er den morsomste jeg vet om, og jeg ble satt ut at humor og alt, forteller hun.

Les også: (+) Gunhild Dahlberg: – Jeg gråt og tenkte: «Nå er det slutt.» Han dro, og jeg følte meg lurt

<b>CHRISTIAN SKOLMEN:</b> Isabel Skolmen Ødegård og Christian Skolmen har vært gift siden 2014.
CHRISTIAN SKOLMEN: Isabel Skolmen Ødegård og Christian Skolmen har vært gift siden 2014. Foto: Svein Brimi

Giftet seg med Christian Skolmen

Men det var ikke bare lett, og det tok lang tid å bearbeide alt som hadde skjedd.

– Mange var lei seg. Det var for mange minner om det vonde, så jeg flyttet hjem til Christian i Toftesgate. Deretter gikk det bare oppover.

Paret giftet seg i 2014

– Jeg står for at jeg har giftet meg med 100 prosent riktig mann i dag, og er så lykkelig og forelsket. Og jeg vet at eksen min er lykkelig i dag han og, sier Isabel i podkasten.

– Men angrer ikke på noe jeg har gjort, for dette har virkelig gitt meg erfaring på livet selv. Det har vært viktig for hvordan jeg har endt opp, hva som har formet meg og hvordan jeg er i dag, sier hun.

Les også: Da Anne Lindmo fant igjen den mistede gifteringen, fikk ektemannen Hasse en idé ...

<b>PÅ HALLOWEEN-FEST:</b> Isabel og Christian Skolmen sammen på Petter Stordalens halloween-fest i 2019.
PÅ HALLOWEEN-FEST: Isabel og Christian Skolmen sammen på Petter Stordalens halloween-fest i 2019. Foto: Marius Gulliksrud

Sønnene Fredrik og Gustav

Sammen med Christian har hun fått sønnene Fredrik og Gustav. Datteren Bianca ble født da Isabel var 23, sistemann Gustav fikk hun som 39-åring.

– Jeg er mer engstelig nå i voksen alder. Jeg hadde en annen ro med Bianca. Kanskje var jeg umoden og visste ikke så mye om livet. Alt er skumlere i voksen alder, sier hun, og forteller at de var mye på legevakten da de fikk Fredrik.

– Så da vi fikk Gustav, sa Christian: «elskling, kan vi ikke prøve å dra litt mindre på legevakten med han her? Jeg var jo nede på legevakta lenge før snørret hadde begynt å komme ut av nesa, ler Isabel.

Hun innrømmer at de er foreldre av sin tid, og følger barna tett i hverdagen.

– Christian er jo 52 og hans generasjon følger jo opp barna på en tett måte. Vi kjører barna til døra når de skal på trening, mens jeg selv gikk gjennom sentrum til balletten da jeg vokste opp, sier hun.

Vi er en generasjon med gode foreldre, men det kan fort bikke over så barna blir uselvstendige.

– Ungene mine får jo sjokk om jeg ber dem hente et glass melk selv.

NB: Klikk.no og Egmont People som produserer podcasten Summa Summarum, er begge eid av Story House Egmont.

Denne saken ble første gang publisert 06/12 2022.

Les også