FANT TONEN UMIDDELBART: 

Da Dag Otto møtte Kristian første gang, fant de tonen umiddelbart: – Dette er vår suksessoppskrift

Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen er til tider som et gammelt ektepar på skjermen. Og nettopp deres unike forhold virker å være nøkkelen til suksess.

UVENTET VENNSKAP: Kristian og Dag Otto møttes for første gang under «Skal vi danse» i 2007, og interessen for sykkel var det som gjorde at de to virkelig fant tonen. Her er de avbildet på premierefesten før fjorårets Kompani Lauritzen.
UVENTET VENNSKAP: Kristian og Dag Otto møttes for første gang under «Skal vi danse» i 2007, og interessen for sykkel var det som gjorde at de to virkelig fant tonen. Her er de avbildet på premierefesten før fjorårets Kompani Lauritzen.
Sist oppdatert

En av de aller største TV-suksessene de siste årene er uten tvil Dag Otto Lauritzen (64) og Kristian Ødegård (46). Det ene programmet etter det andre med de to er blitt enormt populært, og sist ut i rekken nå er «Kompani Lauritzen».

Programmet, hvor en rekke kjendiser blir satt på store prøver, både fysisk og psykisk, når ut til over én million nordmenn hver lørdag. Og konseptet er det den populære duoen selv som har funnet på.

– Ja, jeg må jo si at jeg er litt stolt av det. Det er ikke jeg som har funnet på navnet, men jeg er veldig stolt over at selve ideen og konseptet er noe vi har laget selv. Alt det som Kristian og jeg har gjort de siste 12 årene, er jo ting som vi har skapt. Og det er moro, sier Dag Otto til Her og Nå.

Om «Kompani Lauritzen» sier han følgende:

– Det er et «feelgood»-program, der vi prøver å vise folk at det er viktig å utfordre seg selv, ta noen små steg, og kanskje gjøre ting som virker skummelt. Da får du en mestringsfølelse som gjør deg sterkere i andre situasjoner der det butter imot, utdyper han.

<b>HUMORISTISK:</b> I «Huskestue» er det Kristian Ødegård som stiller spørsmålene, og Dag Otto som må komme med svarene. Det har i flere sesonger bydd på utallige latterkramper både hos de to, men ikke minst hos TV-seerne. 
HUMORISTISK: I «Huskestue» er det Kristian Ødegård som stiller spørsmålene, og Dag Otto som må komme med svarene. Det har i flere sesonger bydd på utallige latterkramper både hos de to, men ikke minst hos TV-seerne. 

Dette førte dem sammen

Dag Otto og Kristian har kjent hverandre siden 2007, da sistnevnte var programleder og Dag Otto var deltager i «Skal vi danse».

Det var felles interesse for sykkel som førte duoen sammen.

– Jeg ble veldig positivt overrasket over at han var så interessert i sykkel. Det virket nesten som at han kunne navn på flere ryttere enn meg, har Dag Otto tidligere uttalt til Dagbladet.

I utgangspunktet hadde Dag Otto faktisk tenkt å trekke seg før konkurransen. Men et møte med Kristian endret alt.

– Jeg tror aldri jeg hadde gått inn i underholdningsbransjen hvis jeg ikke hadde møtt Kristian Ødegård i Bergen den gangen, mener han.

<b>OPPLEVELSER:</b> Gjennom sine TV-programmer har Kristian og Dag Otto fått oppleve ting mange andre bare kan drømme om. Her er de i Zambia hvor de blant annet kjørte sykkeldrosje med gravide og syke til sykehuset. 
OPPLEVELSER: Gjennom sine TV-programmer har Kristian og Dag Otto fått oppleve ting mange andre bare kan drømme om. Her er de i Zambia hvor de blant annet kjørte sykkeldrosje med gravide og syke til sykehuset. 

Forklarer suksessen

Etter dette kan det synes som om de to har produsert det ene suksessprogrammet etter det andre. Likevel er de ydmyke når det kommer til suksessen.

– Jeg tror grunnen til at «På hjul med Dag Otto», «På tur med Dag Otto», «Huskestue» og nå «Kompani Lauritzen» er blitt så bra, skyldes det fantastiske teamet rundt. Kristian er også dyktig og holder i alle trådene, forteller Dag Otto.

<b>LEDER TROPPEN: </b>Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård har vært TV-partnere i 12 år. Sammen står de bak seersuksessen «Kompani Lauritzen» der de er henholdsvis oberst og kaptein.
LEDER TROPPEN: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård har vært TV-partnere i 12 år. Sammen står de bak seersuksessen «Kompani Lauritzen» der de er henholdsvis oberst og kaptein.

Den tidligere toppsyklisten er meget fornøyd med å dele alle opplevelsene med sin faste makker.

– Vi har forskjellige kvaliteter, utfyller hverandre og er gode venner. Kristian er nok mer forsiktig og litt mer bekymret enn jeg, men sammen er vi et veldig godt team, sier 64-åringen til Her og Nå.

<b>PÅ HJUL VERDEN RUNDT:</b> Kristian og Dag Otto har syklet noen av verdens tøffeste sykkelritt de siste årene, og de har besøkt en rekke land og sykkelprofiler. Her er de avbildet sammen i 2009. De jobbet sammen for første gang med programmet "På hjul med Dag Otto" i 2010.
PÅ HJUL VERDEN RUNDT: Kristian og Dag Otto har syklet noen av verdens tøffeste sykkelritt de siste årene, og de har besøkt en rekke land og sykkelprofiler. Her er de avbildet sammen i 2009. De jobbet sammen for første gang med programmet "På hjul med Dag Otto" i 2010.

Ikke mye sammen privat

Selv om de til tider fremstår som et gammelt ektepar på skjermen, er de ikke like ofte sammen på fritiden som man kanskje skulle trodd.

– Kristian har to små barn og bor i Oslo, mens jeg bor i Grimstad. Det er jo klart at vi treffes og har det utrolig gøy når vi er på tur, men vi henger ikke nødvendigvis mye sammen ellers. Jeg liker Kristian godt som person. Ikke bare fordi jeg jobber med ham, men fordi han har utrolig mange gode sider, har Dag Otto tidligere uttalt.

I 2018 sa Kristian at det var vanskelig å se for seg å gjøre TV alene.

– Hvis jeg skal tenke på nye konsepter på TV, klarer jeg ikke å kvitte meg med at Dag Otto er en del av det, sa han til Dagbladet.

Heller ikke Dag Otto ser for seg at han skal klekke ut gode ideer på egen hånd.

– Da hadde det gått i dass, tenker jeg, sa han.

<b>FLAUT:</b> Noe av det Kristian og Dag Otto syns er mest flaut er da de tro til LA for å slå gjennom som popstjerner. Her er de to i musikkvideoen til «Never Too Late» sammen med Marion Ravn.
FLAUT: Noe av det Kristian og Dag Otto syns er mest flaut er da de tro til LA for å slå gjennom som popstjerner. Her er de to i musikkvideoen til «Never Too Late» sammen med Marion Ravn.

– Unik kjemi

Programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen, er glad for å ha den sjarmerende duoen på sitt lag.

– Kjemien mellom Dag Otto og Kristian er helt unik. De er så ulike, men samtidig har de en dyp respekt for hverandre. Den kjærligheten og respekten, i kombinasjon med humoren, tror jeg treffer bredt hos seerne, sier hun til Her og Nå.

Nettopp forskjellene trekker Haldorsen frem som en suksessfaktor.

– Vi ser ofte at motsetninger tiltrekker hverandre, og kontrastene mellom dem får frem det beste i dem begge. Her er det alvor og humor i skjønn forening.

<b>UTFORDRER SEG SELV:</b> Det er ikke bare kjendisene som til tider blir satt på prøve. Også Dag Otto og Kristian har måttet utfordre seg selv og sine frykter opp gjennom årene. 
UTFORDRER SEG SELV: Det er ikke bare kjendisene som til tider blir satt på prøve. Også Dag Otto og Kristian har måttet utfordre seg selv og sine frykter opp gjennom årene. 

Hele 1,2 millioner så premieren av «Kompani Lauritzen» i mars.

– Dag Otto og Kristian er selvsagt to programledere vi setter utrolig pris på og som vi er veldig glad for å ha hos oss i TV 2, avslutter Haldorsen.

Denne saken ble første gang publisert 15/04 2021, og sist oppdatert 15/04 2021.

Les også