Hvordan få mer sex på ferieturen

Vårt sexpanel deler sine tanker om sex i ferien. Her er de usensurerte svarene.

Foto: Petter Berg HM Foto
Publisert

Hva er det med feriesex?

Linn: Uansett om man har kjæreste eller ikke, så blir det gjerne litt mer sex i ferien. Sånn er det bare.

Birthe: Man slår seg jo mer løs.

Linn: Det er bare å reise over landegrensa, så blir det straks heftigere.

Så du reiser til Sverige?

Linn: Hehe, dit også. Men man merker det jo godt når man har gått innendørs hele vinteren og ventet på sommeren. Når den kommer, så hoi, da skjer det saker og ting.

Birthe: Man er mer lettkledd, brunere, det er varmere, alkoholen flyter, det er god stemning. Da er det lett for at det ene fører til det andre.

Linn: Alt ligger til rette.

Lene: Jeg er vel mer på feriesex med kjæreste, det er der jeg har erfaring.

Birthe: Det er jo gøy med ferieflørter også. Er man en jentegjeng på tur, så er det alltid fint å finne seg en fyr man kan henge med og ha det hyggelig sammen med hele ferien i de to ukene.

Linn: Hæ? Én fyr på to uker?

Birthe: Jeg prøvde å fremstå litt ordentlig her.

Linn: Neida, det er ikke snakk om å ligge så mye rundt på ferie. Det er bare snakk om å ligge litt fortere, hehe. Man havner lettere i bingen.

Birthe: Det oppleves heller ikke så tabu å ha seg på ferie som det kan føles her hjemme en lørdagskveld ute på byen.

Foto: Petter Berg HM Foto

Linn: Uansett hvor man reiser, om man er på de verste stedene som Ibiza, Magaluf eller Kos, eller om man er i en koselig havneby i Spania, så blir alt fort litt hetere. I hvert fall for meg. Og man trenger ikke møte en annen turist heller. Det kan være en innfødt.

Lene: Ting blir jo ofte veldig mye mer romantisk i de settingene. Det er varmt og deilig, hvite strender, du går i minimalt med klær hele dagen, du kan titte rundt deg og bli opphisset. Klart at stemningen stiger.

Linn: Det er helt sikkert.

Lene: Men når det er sagt, så er jeg en av de kjipeste jentene sånn sett. Jeg var på to ukers jentetur til Kos, og det eneste jeg kunne skryte av var å ha klina med én type. Det var annerledes med de jeg reiste sammen med. Men vi var bare 18 år gamle, da.

Linn: Jeg er glad jeg hadde kjæreste de årene der. Men Lene, du hadde jo gjort det samme igjen nå.

Lene: Definitivt. Jeg hadde tatt med en fyr ned på stranda og holdt hender, og så hadde han sikkert tenkt «Jippi, nå blir det noe på meg», og så sitter vi der og holder hender, da. Hehe.

Birthe: Men det er jo utrolig digg å ha med seg kjæresten på ferie. Man blir så opphisset i sola, og det er så kult å bare dra på en strand alene og ha seg, eller hoppe inn i noen busker og la det stå til, eller midt på gata i Magaluf, for den saks skyld, hehe.

Linn: Drar man på ferie som singel, håper man jo at man får seg en ferieflørt eller to.

Dersom dere er single, drar dere altså på jentetur med den innstillingen at «nå skal vi få oss noe»?

Linn: Jeg drar ikke sørover for å få meg noe, det kan jo skje overalt, men de tre s-ene strand, sol og sex gjør seg fort gjeldende.

Birthe: Masse deilige kjekke karer.

Linn: Det merkelige er at selv norske gutter er mye kjekkere i Syden enn her hjemme. Det har sikkert noe med atmosfæren å gjøre, det også.

Birthe: Jeg blir sjarmert av bartenderne også, jeg.

Linn: Oi, du er så lettlurt, Birthe. Jeg har også røket på et par smeller der. Jeg er ødelagt av bartendere. Drit i dem, de fortjener ikke oppmerksomhet.

Birthe: Forresten, jenter som leser dette: Husk kondom!

Lene: Jeg blir gjerne kjæreste med de gutta, og så flytter jeg til det landet de kommer fra. Der har du meg.

Linn: Jeg drar ikke på ferie for å få meg kjæreste. Men jeg tenker jo selvsagt at jeg møter en fyr.

Lene: Jeg blir som regel kjæreste med de guttene jeg liker.

Linn: Ja, de tre du har likt, hehe.

Lene: Veldig sant! Ta med det, så kan vi

få opplyst hvor få kjærester jeg har hatt.

Linn: Det som skjer på ferie, blir på ferie.

Foto: Petter Berg HM Foto

Det er ikke bare gutter som tenker sånn?

Linn: Definitivt ikke. Vi jenter skal jo være så tilbakeholdne. Det er ikke noe kult å komme hjem og høre «Hæ, har du ligget med tre gutter på ferie», og så får du masse tyn for det. Og så har du egentlig ligget med fem¿

Birthe: Jeg kunne aldri gått ut på byen hjemme i miniskjørt, men på sydenferie gjør jeg det lett.

Linn: Enig. Jeg har kjøpt klær i Syden der jeg har vært litt sånn «hva tenkte jeg her» da jeg kom hjem.

Birthe: Man bryr seg rett og slett ikke så mye. Selv deler av kroppen som man kanskje er misfornøyd med, viser man frem uten å blunke. Du er der for å kose deg, leve livet og gjøre ting man aldri får gjøre ellers.

Lene: Og så går man jo rundt og er full førti prosent av tiden, det hjelper jo.

Linn: Men det er ikke slik at bare fylla skal ha skylda. Man tar seg til rette også om man er edru. Uansett; husk ferieregelen «what happens in Vegas, stays in Vegas!».

Eksperten sier:

Når man er på ferie, vil man gjerne kose seg litt ekstra. Og når man tenker på å kose seg, tenker man også på sex, uavhengig av om man er singel eller ikke. Undersøkelsen vi i Kondomeriet gjorde, viste at 43 prosent av alle nordmenn som hadde feriert i utlandet også hadde hatt «turistsex». Enten med en annen nordmann, en annen turist eller en innfødt. Man tør å slippe hemningene, for det er jo ikke så mange som kjenner en når en er på ferie. Kanskje man tør å være litt dristigere og ta de sjansene man ikke tar hjemme? Bare husk beskyttelse, og da snakker jeg ikke om solkrem...

Denne saken ble første gang publisert 02/12 2010.

Les også