Husker du høsten 1982?

Dette var høsten hvor datamaskinen ble stor, og en gruppe du har glemt, herjet hitlistene.

Publisert

Høsten 1982 åpnet Epcot Center i Florida, og var da verdens nest største fornøyelsespark. Det var også første gang noen så såkalte emoticons, noe vi egentlig bare kan si :-) til.

Samme høst var det også en datamaskin nesten alle snakket om, og det var en Commodore 64. Og, den 26.desember ble også datamaskinen kåret til Time Magazine Man of the Year.

Musikken

Låta alle hørte på den gangen, og den klare bestselgeren var «You're in the Army Now.» ikke versjonen med Status Quo, men originalen med Bolland & Bolland.

Rob og Ferdi Bolland er to nederlandske musikkprodusenter som begynte som en duo med egne innspillinger. Deres første album kom i 1975, og hadde en viss suksess med noe som lignet på SImon & Garfunkel. I 1978 hadde de en hit i sitt hjemland med en mer elektronisk sound, og i 1981 ga de ut et album under navnet Bolland som ble en internasjonal suksess. Senere satset de mer på en karriere som produsenter og låtskrivere, selv om de også ga ut egne album. Noen av deres største suksesser skjedde sammen med Falco, blant annet produserte de låten under:

Andre låter folk hørte mye på og kjøpte høsten 1982 var blant annet disse:

Det mestselgende albumet høsten 1982 var Love Over Gold med Dire Straits:

Vår favorittmusikkvideo fra 1982 er for øvrig denne:

Filmer

Filmen de aller fleste så i 1982 var E.T., men den hadde ikke premiere før 2.juledag i Norge. First Blood hadde for øvrig premiere samme dag i Norge. Høsten, derimot, tilhørte Arnold Schwarzenegger.

Kjendiser født høsten 1982

Det er selvfølgelig flere kjendiser som er født høsten 1982, og de andre får ha oss unnskyldt.

Denne saken ble første gang publisert 27/10 2012.

Les også