Her tar Stine sjokkvalget i «Farmen»

- Faens kjerring, sier den utvalgte.

TOK UT SIN STERKE KONKURRENT: Stine Hartmann ombestemte seg og plukket Simen som førstekjempe, mens alle andre trodde at hun ville velge Laila Lockert.
TOK UT SIN STERKE KONKURRENT: Stine Hartmann ombestemte seg og plukket Simen som førstekjempe, mens alle andre trodde at hun ville velge Laila Lockert. Foto: TV 2
Publisert

(SIDE2): Tross at det eksploderte mellom Lasse Bergseter og Laila Lockert, og Lasse Bergseter kom i klammeri med flere i «Farmen», har det egentlig vært mer fred og fordragelighet enn storkonflikter på gården i år.-

Mandag kveld fikk storbonde Stine nesten alle mot seg da hun valgte førstekjempe.

LES OGSÅ: Farmen-Lasse irritert på TV 2: - Jeg ble fremstilt som en ensom ulv uten venner

Den siste uken har engasjementet tatt helt av for «Farmen». Først åkte sabotøren Lasse ut, så ble storfavoritt Oddvar kastet da han tapte tvekampen mot Ali.

Deretter trakk Burhan Qaderi  seg overraskende, og i kveld er det altså storbonde Stines tur til å komme med en sjokkbeskjed.

SJOKKSKADET: Åsta Hølmo la ikke skjul på hva hun syntes om at Stine plukket Simen fremfor Laila.
SJOKKSKADET: Åsta Hølmo la ikke skjul på hva hun syntes om at Stine plukket Simen fremfor Laila. Foto: TV 2

- Gruer meg litt

- Jeg følte egentlig at Olsenbanden har tatt litt stor plass, de har sittet inne i storbondehuset, vært på en del turer og spist kjøtt, sa Stine Hartmann i kveldens program, og sikter til de tre karene som er igjen på gården.

Hennes mål var å samle kvinnene i huset, men Sophie og Åsta spilte ikke helt med.

Da så Stine tok et helt eget valg og plukket Simen til førstekjempe, eksploderte følelsene på «Farmen».

- Dette er et spill, ikke en vennegjeng, sier Stine Hartmann om kveldens valg.
- Dette er et spill, ikke en vennegjeng, sier Stine Hartmann om kveldens valg. Foto: Tv 2

-Det ble mildt sagt opphisset stemning, sier Stine Hartmann til Side2. Når vi snakker med Stine har hun ikke sett episoden og sier at hun gruer seg litt. 

Hun fastholder at hun hadde gjort det samme i dag.

- Men jeg hadde aldri forutsett reaksjonen. Den var...drøy, sier hun.

Sprenger Olsenbanden

Da Stine mandag kveld valgte Simen, sprengte hun «Olsenbanden» som Marius Hofsøy, Simen Haug Henriksen og Ali Ahmad kaller seg. Men også venninnene Sophie og Åsta reagerter med sjokk og sinne.

- Ufortjent, sar Åsta og la til:

- Storbonden er jo helt bak mål. Hu velger Simen for å sikre seg finaleplass. Hun må jo skjønne at hu blir hivd på hue og ræva ut så snart råd er.

- Det går faen ikke bra, sa Sophie.

SOPHIE LINDBERG synes det er ille at Simen blir valgt til førstekjempe.
SOPHIE LINDBERG synes det er ille at Simen blir valgt til førstekjempe. Foto: TV 2

- Kødder du? Ropte Ali, og reiste seg og gikk.

- Faens drittkjerring! Sa en oppbragt Simen, dog ikke direkte til Stine selv.

Nå, uker etter «Farmen» er ferdig innspilt, modererer han seg kraftig overfor Side2.

- Alt blir veldig forsterket

- Det er jo bare rør og surr dette her, humrer Simen Haug Henriksen overfor Side2.  Han medgir gjerne at han ble helt satt ut da Stine valgte han som førstekjempe. Men sier også at de nesten åtte ukene de hadde vært på gården, spilte inn.

- Det blir så rart der inne på «Farmen», alt blir veldig forsterket. Vi seks (Marius, Simen. Ali. Stine, Åsta og Sophie red anm.) var de yngste og de med minst erfaring. Derfor pratet vi mye om at hvor kult det hadde vært om det ble seks som var med til slutten. At det siste uke ville bli mann mot mann og dame mot dame, var alle innenforstått med. Og dette var Stine enig i, sier Simen til Side2.

STORBONDE vurderer ukesoppdraget med Simen og Ali. Bak er deltaker Linda.
STORBONDE vurderer ukesoppdraget med Simen og Ali. Bak er deltaker Linda. Foto: TV 2

- Var uærlig

Simen sier han følte at Stine var veldig uærlig.

- Jeg sto for det jeg gjorde på gården. Jeg var selv veldig ærlig der inne, og jeg var opptatt av å være ærlig. Lasse og Oddvar for eksempel visste at vi forsøkte å få ut dem og omvendt. Derfor føltes det rart at Stine handlet som hun gjorde. Det var ikke noe verre enn det. Jeg følte at spillet ble veldig skittent, sier han.

Samtidig sier han at det var rart for ham å se at de andre jentene Sophie Lindberg og Åsta Hølmo reagere så sterkt.

-Det er ikke noen hard feelings overfor Stine nå, og jeg synes hun gjorde en god jobb som storbonde, sier han.

Stine bekrefter overfor Side2 at det ble vanskelig for henne å være inne på «Farmen» etter valget.

Markedskonsulent Simen Henriksen fra Drammen er en populær deltaker og fikk svært mye skryt for sin storbonderolle.
Markedskonsulent Simen Henriksen fra Drammen er en populær deltaker og fikk svært mye skryt for sin storbonderolle. Foto: Espen Solli, TV 2

Ble fryst ut

- Jeg kjenner jo at jeg sto i mye der inne. Men jeg tenkte at det får briste eller bære. Jeg forsøkte å tenke på at utenfor gården var det 2016 og vi levde i en boble. Det var faktisk sånn at det ikke var seks som skulle inn i finaleuka, men fem, sier hun.

I programmet blir det klart at stemningen ikke letter nevneverdig. Ikke uventet får hun imidlertid støtte fra både Laila Lockert og Linda Snoen.

- Etterpå var det ganske tøft for meg å være der inne. Jeg følte meg ganske aleine, men jeg hadde Linda og Laila som jeg pratet mye med. Stor deler av den unge gjengen fryste meg ut. Jeg savnet Oddvar mye. Men det var fantastisk å ha Laila og Linda der. De er kjempebra damer. Og Laila spesielt sto imot, sier Stine.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 23/11 2016.

Les også