Her spiser du i København

Dette er stedene du går hvis du vil spise billig og bra i København.

Foto: Scanpix
Publisert

København er kanskje den feteste hovedstaden i Skandinavia, og har blant annet verdens beste restaurant, Noma, å by på. Vi har plukket ut et knippe andre spisesteder med kanonmat — som også du har råd til.

København er i ferd med å bli en eventyrby for alle som er glade i god mat. I kjølvannet av to-stjernesrestauranten Noma (der de serverer verdens beste lunsj) har det dukket opp massevis av restauranter som leverer mat på høyt nivå.

Men, det er slett ikke bare fancy steder i matbyen. Alt om København (AOK) er den overlegent største og mest leste guiden til København. Hvert år kårer nettsiden de beste og billigste spisestedene i byen. Kåringen foregår på nett-demokratisk vis ved at nettstedet nominerer stedene og publikum stemmer. Resultatene for 2010 er som følger:

1. Scarpetta

Den overlegne vinneren er Scarpetta. Halvparten av stemmene gikk til dette italienske spisestedet. Her får du pasta og pizza til mellom 55 og 95 kroner. Stedet har bare vært åpent i litt over ett år.

Adresse: Rantzausgade 7

2. La Galette

La Galette er et fransk sted som har spesialisert seg på gode pannekaker. Du får også fiskesuppe og et stort dessert- og kakeutvalg.

Adresse: Larsbjørnsstræde 9

3. Saigon Quan

Vietnamesisk sted som serverer sunn og god mat til en slikk og ingenting.

Adresse: Godthåbsvej 48

4. Restaurant Rahill

Indiske karriretter av lam, okse og kylling serveres her. Du finner også vegetarretter, og du kan selv velge hvor sterk maten skal være.

Adresse: Havnegade 33

5. Thai Kalasin

Her serverer de thaimat for en veldig billig penge blant forgyllede buddhaer og andre thai-effekter. Du kan bestille mange små retter på tapas-vis eller få større porsjoner.

Adresse: Kattesundet 12

Denne saken ble første gang publisert 24/10 2010.

Les også