Her ligger Wiley på eierens grav og sørger

Laget gråtelyder.

Foto: Skjermdump Youtube
Publisert

Det sies at hunden er menneskets beste venn. Det fikk familien til Gladys Eisenstadt erfare for noen uker siden, skriver Huffington Post.

Gladys og hunden Wiley hadde et nært forhold frem til dødsfallet i april. Da Gladys skulle begraves ble det tette båndet mellom hundeeier og hund ekstra synlig.

Under begravelsen la nemlig Wiley seg ned på gravsteinen hennes og hikstet.

- Vi savner henne også, sier et familiemedlem mens Wiley ligger og tilsynelatende gråter over sin døde eier.

Den hjerteskjærende vidoen ble lastet opp på Youtube av brukeren Sarahvarley13 i april, og så langt er den sett over 1,3 millioner ganger.

På spørsmål fra seere om lydene kan komme av at hunden selv er i ferd med å dø, svarer Sarahvarley13 i kommentarfeltet at hunden er testet av veterinær og har det helt fint.

Hun forteller videre at dette er den første og eneste gangen hunden har laget de lydene.

Se videoen av Wiley her:

Dette er heller ikke første gang en hund er i tydelig sorg over tapet av en eier.

Huffington Post fortalte i fjor om den 12 år gamle schäferhunden Ciccio som stadig vendte tilbake til kirken der eieren ble begravet for to år siden.

Foto: Facebook

Presten Donato Panna fortalte at han ikke hadde hjerte til å jage hunden ut av kirken.

- Han er der hver eneste gang vi har messe, og han oppfører seg veldig bra. Gir ikke fra seg en lyd, og jeg har ikke hørt et eneste bjeff, sa presten.

Hunden Hachiko ble berømt da det i 2009 ble spilt inn en film med Richard Gere i hovedrollen. Filmen er basert på en sann historie om hunden Hachiko som hver morgen følger eieren til togstasjonen før jobb om morgenen.

Men eieren dør, og Hachiko venter i ni år på jernbanestasjonen før den selv dør.

I dag står det fortsatt en statue av Hachiko utenfor jernbanestasjonen.

Nettavisen-blogger Lasse Evensen omtalte også en trist hundehistorie nylig, da norske Svenn Børre Steinsland måtte ta den tunge veien til veterinæren for å avlive sin 13,5 år gamle schæferhund, Ianko.

Har du en egen dyrehistorie? Tips oss på [email protected]

Denne saken ble første gang publisert 16/05 2013.

Les også