Her er verdens beste hoteller

Foto: (Voyages Hotels & Resorts)
Publisert

Hvert år publiserer verdens mest prestisjetunge reisemagasin Condé Nast Traveller listen over verdens beste hoteller, den berømte «The Gold List». Det er selvsagt stor prestisje for hoteller å havne på denne lista, en liste som rommer litt over hundre hoteller hvert år.

Det mangler verken på luksus eller unikhet på disse hotellene, så har du råd er det kanskje akkurat et av disse 108 du bør booke til neste ferie.

The Wickaninnish Inn, Canada

The Wickaninnish Inn ligger vakkert til på Vancouver Island. Alle gjesterommene har individuell innredning, peis og utsikt til Stillehavet fra panoramavinduer. På hotellet finnes et utvalg av kanadisk kunst, og du kan bli dullet med på SPA, spise gourmetmat i restauranten eller slappe av med en bok i biblioteket.

Flere hoteller:

Amangani, Wyoming, USA

The Ritz-Carlton, Grand Cayman, Caymanøyene

Aman at Summer Palace, Beijing

Leti 360, Indiske Himalaya

RAAS, Jodhpur, India

I kjernen innefor bymuren av indiske Jodhpur ligger palass fra 1700-tallet som har blitt modernisert og gjort om til et hotell med 39 gjesterom. Rommene er stilige og minimalistisk innredet med indiske elementer. Hotellet har to restauranter, spa og en takterrasse med bar.

Flere hoteller:

Hotel Imperial, Wien

Hotel Cipriani, Venezia

Nimb, København

Shangri-La Hotel, Sydney

Banyan Tree Vabbinfaru, Maldivene

Resorten omringet av kritthvit sand og krystallklart vann består av 48 strandvillaer er en favoritt blant økoturister. Her finner du selvsagt spa, bar og maldivisk restaurant, men også en egen dykkerskole tilknyttet resorten.

Flere hoteller:

Longitude 131°, Australia

Capella Lodge, New South Wales, Australia

Mena House Oberoi, Kairo

Singita Grumeti, Tanzania

Qualia, Great Barrier Reef, Australia

Ved verdens største korallrev på Hamilton Island i Australia ligger denne luksuriøse resorten med 60 rom, eller såkalte pavilionger. Dette er stedet for alle strandløver og spaelskere, men også golfentusiaster ettersom naboøya har han fantastisk bane med 19 hull.

Flere hoteller:

The Lanesborough, London

Bovey Castle, Devon, England

Lucknam Park Hotel & Spa, Wiltshire, England

Six Senses Hua Hin, Thailand

Sails in the Desert, Uluru

Denne resorten er omringet av Australias røde jord, og du kan se berømte Ayers Rock fra resorten. Her finner du blant annet Mulgara Gallery som huser en flott abourginsk kunstsamling. Her finnes 231 gjesterom og suiter, og stedet er et perfekt utgangspunkt for utflukter og aktiviteter som safari og kamel- og hesteridning.

Flere hoteller:

Hayman, Great Barrier Reef, Australia

Banyan Tree Phuket, Thailand

COMO Shambhala Estate, Bali

InterContinental Aphrodite Hills Resort Hotel, Kypros

La Réserve, Geneve

Hotellet like utenfor sentrum av Geneve er afrikanskinspirert med blant annet tepper i dyreprint, en restaurant i telt og 85 gjesterom og 17 suiter med interiør i rødt og brunt. Spaavdelingen har både innendørs- og utendørsbasseng, sauna og tyrkisk bad.

Flere hoteller:

Four Seasons Hotel Firenze

Fairmont Banff Springs, Canada

Bellagio Resort & Casino, Las Vegas

W Retreat & Spa - Vieques Island, Puerto Rico

Le Touessrok, Mauritius

I følge CNTraveller.com er dette trolig det mest glamorøse familievennlige hotellet på Mauritius. Her finnes 98 suiter med havutsikt, hele syv restauranter og hotellet har i tillegg en egen «øde øy». Trenger du en privat butler, personlig trener eller tennistrener har hotellet selvsagt det også.

Flere hoteller:

Four Seasons Resort Sharm el Sheikh, Egypt

Londolozi, Sør-Afrika

Gleneagles, Skottland

Four Seasons Hotel Hampshire, England

The Landmark Mandarin Oriental, Hong Kong

Av tre Mandarin Oriental-hoteller i Hong Kong er dette både det minste og det beste. Hotellet har en bar, som er en av byens «hotteste» utesteder, og en restaurant med to Michelinstjerner.

Flere hoteller:

Calcot Manor, Gloucestershire, England

Lime Wood, Hampshire, England

Hotel du Vin, Edinburgh

Brown's Hotel, London

The Opposite House, Beijing

Dette hoteller er designet av den japanske arkitekten Kengo Kuma og har 99 rom med stål- og glasselementer. Inteiøret er preget av enkelthet og rene linjer, og det finner et 20 meter langt svømmebasseng rustfritt stål i tillegg til tre restauranter, treningsrom og to spaavdelinger.

Flere hoteller:

Four Seasons Resort Chiang Mai, Thailand

Çira¿an Palace Kempinski, Istanbul

Hotel Danieli, Venezia

Four Seasons Hotel Gresham Palace, Budapest

The Henry Jones Art Hotel, Hobart, Tasmania

Hotellet befinner seg i det som på 1800-tallet var en syltetøyfabrikk og lager ved båthavnen i Hobart på Tasmania. Dette er Australias eneste rendyrkede «kunsthotell» og huser mer enn 250 verker av tasmanske kunstnere. Hotellet har en rustikk stil preget av tre, glass og stål og 56 gjesterom.

Flere hoteller:

Establishment Hotel, Sydney

Mollies, Auckland

Faena Hotel + Universe, Buenos Aires

Inkaterra La Casona, Cusco, Peru

The Chedi, Muscat

På hotellet har de kombinert typisk arkitektur fra Midtøsten med minimalisme inspirert av Østen. Dette var faktisk det første moderne hotellet som åpnet i Muscat. De fleste av de 156 rommene har utsikt enten over Al Hajar-fjellene eller Oman-gulfen. I restauranten får du servert indisk, arabisk, asiatisk og middelhavsmat,

Flere hoteller:

Soneva Gili by Six Senses, Maldivene

Shompole, Kenya

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, Frankrike

La Posta Vecchia, Italia

The Setai, Miami

Et av de mest luksuriøse hotellene på South Beach i Miami. Bak den artdecoinspirerte fasaden finnes 86 elegante suiter med baderom i svart granitt og me regnfalldusj. I hotellets glasstårn ligger en gigangtisk penthouse med blant annet eget svømmebasseng og et innspillingsstudio.

Flere hoteller:

The Merrion Hotel, Dublin

Claridge's, London

Charlotte Street Hotel, London

Babington House, Somerset, England

Mandarin Oriental Dhara Dhevi, Thailand

Hotellet i Chiang Mai har en arkitektiur inspirert fra Burma til Laos. Her finnes 123 rom, inkludert to etasjers villaer og suiter i kolonialstil, noen med egne svømmebasseng og alle med enorme bad. Hotellet har en egen barneklubb, en matlagingsskole, kultursenter og selvsagt spa.

Flere hoteller:

One&Only Reethi Rah, Maldivene

Saxon, Johannesburg

Azura at Gabriel's, Mosambik

The Datai, Malaysia

Burj Al Arab, Dubai

Burj Al Arab ligger på en kustig øy ved den berømte Jumeirah-stranden i Dubai. 202 rom har fantastisk utsikt fra vinduer som strekker seg fra gulv til tak, mens de to kongesuitene i tillegg har egen heis til suiten, privat kino og roterende senger.

Flere hoteller:

The Oberoi Rajvilas, Jaipur, India

Wharekauhau Lodge & Country Estate, New Zealand

Huka Lodge, New Zealand

Southern Ocean Lodge, Australia

The Beverly Hills Hotel, Los Angeles

Dette lyserosa hotellet på Sunset Boulevard er en favoritt blant Hollywood-stjernene. Skjønnhetssalongen her har behandlinger som er skreddersydde for å gi deg et yngre utseende, noe som selvsagt er viktig for de som tilbringer livet sitt foran kamera. Elizabeth Taylor har faktisk hatt bryllupsreisen sin på hotellet med seks av sine til sammen syv ektemenn.

Flere hoteller

Sandy Lane, Barbados

Parrot Cay, Turks- og Caicosøyene

La Mamounia, Marrakech

Mount Nelson Hotel, Cape Town

The Peninsula, Bangkok

Bora Bora Pearl Beach Resort & Spa, Polynesia

Velg mellom en av 50 bungalower som bokstavlig talt ligger i vannet eller en av 30 hage- eller strandsuiter, denne resorten er et paradis på jord. Her finnes tre restauranter og servicen står i høysetet.

Flere hoteller:

The Leela Palace Kempinski Udaipur, India

Kowloon Shangri-La, Hong Kong

Blanket Bay, New Zealand

The Observatory Hotel, Sydney

Copacabana Palace, Rio de Janeiro

Dette hotellet er en legendarist møteplass for Rios elite, og utvilsomt byens mest berømte hotell. Hotellet har store gjesterom og syv penthouse suiter i sjette etasje. Det er selvsagt svømmebasseng, treningsrom og skjønnhetssalong her, og på taket kan du spille tennis.

Flere hoteller:

The Carlyle, New York

Post Ranch Inn, California

Four Seasons Hotel, Milano

La Residencia, Mallorca

The Dolder Grand, Zürich

Med sine eventyraktige tårn og spir, ligger hotellet majestetisk til ved Zürich-innsjøen. Suitene på hotellet er inspirert av alt fra den italisenske skuespilleren Giulietta Masina til Rolling Stones og alle kommer med blant annet egen badstue.

Flere hoteller:

Chewton Glen, Hampshire, England

The Dorchester, London

Jumeirah Carlton Tower, London

Metropolitan, Bangkok

The Taj Mahal Palace, Mumbai

Dette hotellet er en institusjon i Mumbai, og ble om mulig enda mer berømt etter terrorangrepene i Mumbai i 2008. Etter angrepet måtte hotellet gå gjennom en stor oppgradering, og hotellet sto fram i ny drakt i august 2010. Hotellet består av en ærverdig bygning fra 1903 og et nyere tårn som til sammen rommer 560 rom og blant annet hele åtte restauranter.

Flere hoteller:

Swissôtel The Stamford, Singapore

Hesperia Tower, Barcelona

Hotel Splendido, Portofino

Cape Lodge, Australia

Le Meurice, Paris

Et stenkast fra Louvre ligger dette 175 år gamle hotellet med 120 rom og 40 suiter dekorert i Louis XVI-stil. Lobbyen, baren og begge restaurantene på hoteller er redesignet av berømte Philippe Starck, og Starcks datter har laget et enormt takmaleri i Restaurant le Dali.

Flere hoteller:

The Farm at Cape Kidnappers, New Zealand

Lilianfels Blue Mountains, Australia

Malliouhana Hotel & Spa, Anguilla

Gramercy Park Hotel, New York

Mandarin Oriental Hyde Park, London

Ved Hyde Park finner du dette hotellet som blant annet er kjent for sin gode service og et prisbelønt spa. Rommene er innredet med antikviteter og i restaurantene jobber det selvsagt kokker som er belønnet med Michelin-stjerner.

Flere hoteller:

The Pierre, New York

Bushman's Kloof, Sør-Afrika

Cape Grace, Sør-Afrika

Maia, Seychellene

The Waterside Inn, Berkshire, England

Le Manoir aux Quat'Saisons, Oxfordshire, England

Denne saken ble første gang publisert 09/01 2011.

Les også