- Her er våre private nettdating-historier

Har du hørt noen verre? Eller opplevd noen bedre?

PÅ BYEN: Nettdating resulterer helst i at man møtes - men enkelte gjør mer sport ut av det enn andre.
PÅ BYEN: Nettdating resulterer helst i at man møtes - men enkelte gjør mer sport ut av det enn andre. Foto: (Crestock.com)
Publisert

(SIDE2): Nettdating og -treff er blitt hverdagen for mange. Vi forsøker stadig å finne lykken via nett, enten i håp om å finne den rette og romantiske, eller det litt enklere og kjappere ...

Side2 har denne uken satt søkelys på nettopp nettdating gjennom en artikkelserie.

Les noen av sakene våre under - du finner flere lenger nede i denne artikkelen:

Vi i redaksjonen er ikke annerledes enn andre folk, og har selvsagt også prøvd oss på nett. Vi har samlet noen av våre historier fra vårt bekjentskap med nettdatingens mange gleder - og skuffelser, og håper du som leser deler dine historier via mail. Om du tørr da.

Annonse:Bli med i helgen og prøv 7 dager gratis nettdating

Sniken

- En venninne møtte en mann via nett, og de ble raskt et par. Hun fortalte oss om deres gode forhold, og det kom også fram at han var sønnen til en kjent norsk person. Det tok ikke lang tid før han spurte om hun ville flytte inn, noe hun gjerne ville. Så ble det stille. I flere uker hørte hun ikke fra mannen. I samme periode møtte jeg en annen venninne. Hun fortalte om en felles bekjent som snart skulle flytte inn med sin nye kjæreste. «Han er forresten sønnen til XXX», sier hun - og det viser seg at det er samme mann. Etter hvert kom det fram at han stadig fant nye damer på nett, ble kjempeseriøs med en gang, og sluttet å ta kontakt når han ble lei.

Foto: Faksimile Sukker.no

- Jeg møtte en gang en pen, ung mann på nett. Vi møttes, og hadde det supert, og ble offisielt sammen etter fire dager. Etter noen uker skulle vi på roadtrip, og jeg hadde pakket kofferten og var klar for avreise. Jeg fikk beskjed om at han var på vei, men så hørte jeg ikke mer fra han før over en uke etter. Da hadde han fått «influensa»… Så endte det like brått som det startet.

HURRA: Uansett hvilken tjeneste du bruker, så er det alltid stas å få match med noen man vil ha match med. Så gjenstår det bare å treffes i det virkelige liv...
HURRA: Uansett hvilken tjeneste du bruker, så er det alltid stas å få match med noen man vil ha match med. Så gjenstår det bare å treffes i det virkelige liv... Foto: (Thinkstock.com)

Dobbeldate

- Jeg hadde en kort og noen utrolige gøye flings på sukker.no! En venninne og jeg meldte oss inn samtidig, og vi ble de som drakk vin og sjekket profiler - lo og data! Hun var litt mer rå enn meg, og kunne avtale to blind dates samtidig, og løpe fra den ene til den andre – på samme utested. Respekt.

- Det satt langt inne å opprette en profil på nett, hovedsakelig i skrekken for at tidligere folk jeg gikk på skole med skulle se meg – da ble jeg hu stusselige som ikke fikset kjærlighetslivet og måtte ty til nettet. Men denne sperren gikk fort over, det var jo bare gøy. Og herregud, så mye rart som finnes på nett. Og kjekke. Og vanlige folk. Og gærne folk. Og alle disse sukkermenneskene var like mye på byen som meg selv. Så venninnen min og jeg kunne henge på utesteder som Garage (som fantes da) eller Internasjonalen og kjenne igjen sukkermenn. Veldig gøy. Selv om jeg chattet med mange, så ble det kun to jeg traff i virkeligheten. Han ene datet jeg faktisk en liten stund, men fant fort ut at han var mye mer ivrig enn meg. Å leie på date nummer tre, eller ha 30 ubesvarte anrop på mobilen ble litt vel mye. Han andre hadde jeg chattet med over flere uker, og avtalte å møtes på byen. En kul fyr, med bra jobb og bra kompiser. Skuffelsen var bare at han var så utrolig mye mer morsom å chatte med enn i virkeligheten. Både humor og utseendet var bedre på nett. Det ble med noen øl på byen, et nach og ikke noe mer. Min Sukker-karriere sluttet også der. Jeg ble faktisk litt stressa av det. Oslo ble plutselig litt lite.

Skuffelsene

- Jeg skulle på blind date, og hadde bare sett ett bilde av vedkommende. Vi ble enige om å treffes i byen, men han jeg møtte var en høy mann i frakk som så ut som Tittentei. Han hadde ikke blomster med, men en liten hundebamse som snorket når du trykket på magen dens. Jeg hadde ingen stor veske og måtte drasse rundt på denne hundenbamsen som lagde snorkelyder bare du kom borti den. Det ble veldig pinlig å sitte på restaurant, kan du si. Tittentei var også veldig opptatt av at jenter ikke bare bestilte én øl når han var på date - han hadde penger og ville spandere så veldig. Jeg ble kjempefull på dyre cognacer og gikk alene hjem med den snorkende hunden etter å ha klint med en annen mann som satt på nabobordet. Unødvendig å si, men det ble ikke noe mer med Tittentei.

Løgnene

- Jeg kjørt i halvannen time for å treffe en som var 190 og hadde mørkt hår. Type «høy&mørk&kjekk», ikke sant? Det jeg traff var en skalla kar på 160. Jeg spurte hvorfor han hadde løyet og han svarte at alle lyver litt på profilen. Jeg snudde og kjørte hjem igjen.

- En kamerat av meg datet en stund en dame som han traff på nett. Hun virket hyggelig og snill. Hadde til og med med seg gave til barna mine da hun besøkte oss for første gang. Men etter en stund viste det seg at denne dama, som var av det runde slaget, solgte nakenbilder av seg selv til ukjente menn via mobilen.

Ikke alltid like lett å finne frem i nettdatingvrimmelen.
Ikke alltid like lett å finne frem i nettdatingvrimmelen. Foto: Katinka Sletten (Illustrasjon)

Tipset

- Tips til gutta: ikke send bilder av penis. Det ser aldri bra ut, enten du danderer den i ei loffskive eller tar bilde av deg nedenfra med synlig rumpehull og merkelig shavings. Og skryt heller aldri på deg større penis enn du faktisk har. Hvis alle slutta å lyve ville ting blitt enklere! Dessuten, hvis en ikke liker personen - så si det! Vær tøff nok til det.

Her legger vi også til redaktør Ingeborg Heldals blogginnlegg fra i sommer, om det å sende penis-bilder:

LES: PENISKODEN

(Men altså: Vi.Forstår.Det.Ikke. SLUTT!)

Annonse:Bli med i helgen og prøv 7 dager gratis nettdating

Denne saken ble første gang publisert 12/09 2014.

Les også