ÅPNER OPP I PODKAST:

– Jeg sier «ja» til alt, og det har satt meg i noen dumme situasjoner

Henriette Steenstrup fortalte om familien, karrieren og det å være «ja-menneske» i podkasten «Summa Summarum». At hun innimellom lykkes med å si nei, er mye takket være mannen Rune Assmann.

SNAKKER UT I PODCAST: Henriette Steenstrup snakker om familien, karrieren og det å være «ja-menneske» i ny podcast.
SNAKKER UT I PODCAST: Henriette Steenstrup snakker om familien, karrieren og det å være «ja-menneske» i ny podcast. Foto: Story Box Egmont
Sist oppdatert

– Jeg sier «ja» til alt, og det har satt meg i noen dumme situasjoner. Det har hendt at jeg har trippelbooket meg, og da er det jo noen som må få beskjed om at jeg ikke kan allikevel. Det er jo bedre å svare «nei» med en gang.

Det sier Henriette Steenstrup (46) i Kamilles podkast «Summa Summarum».

Hun er for tiden aktuell i rollen som den selvoppofrende alenemoren Pørni, i TV-serien med samme navn som hun også har skrevet manuset til.

Les også: Linn Skåber om samlivsbruddet

– Alt skjedde samtidig

Det høye tempoet og trangen til å alltid si ja kom omtrent samtidig som Henriette fikk sitt første barn Ebba (13).

SAMTALEPARTNER: – Jeg kan fort bli lei meg, og da går jeg rett i kjelleren. Det som hjelper i de situasjonene er å snakke med Rune, forteller Henriette.
SAMTALEPARTNER: – Jeg kan fort bli lei meg, og da går jeg rett i kjelleren. Det som hjelper i de situasjonene er å snakke med Rune, forteller Henriette. Foto: Privat/Instagram

– Omtrent samtidig som hun ble født fikk jeg store roller, både på Nationaltheateret og i «Torsdag kveld fra Nydalen». Plutselig skjøt karrieren fart og alt skjedde samtidig, forteller Steenstrup.

Med årene har Henriette blitt litt flinkere til å øve seg på å si nei til noen av forespørslene hun får.

At hun innimellom lykkes med det, er mye takket være ektemannen Rune Assmann.

Han jobber med coaching og ledelse, noe Henriette får dra nytte av på hjemmebane.

– Han har lært meg å si ting som «det høres hyggelig ut. La meg tenke på det» i stedet for et umiddelbart «ja», forteller hun til programleder Kjersti Kvam og psykolog Ragnhild Bang Nes i podkasten.

– Bretter opp ermene og får ting unna

At Henriette er et «ja-menneske» handler ifølge henne selv om flere ting. Hun vil både bli godt likt, og hun får energi av å holde hjulene i gang.

Arbeidskapasiteten er stor, både hjemme og på jobb. En kapasitet hun selv tenker er medfødt. Hun er rett og slett proppfull av energi.

– I tillegg har jeg en sånn «bryggesjauer-mentalitet». Når jeg kommer på jobb, bretter jeg opp ermene og får ting unna. Jeg kan fort oppleve andre som trege, som snegler rett og slett. Det er en gave, men det er også litt irriterende, forteller hun.

Et eksempel er når mannen Rune spør om de skulle vurdert å skaffe seg hytte. Da går Henriette sporenstreks inn på finn.no og leter etter aktuelle hytter.

– Etter et par minutter kan jeg si «se, her har jeg funnet en hytte, vi kan dra på visning i helgen!», forteller skuespilleren.

Les også: – Når jeg sier ha det før skolen og barnehagen, slår det meg noen ganger: Tenk om dette er den siste klemmen

STAPPFULL TIMEPLAN: Henriette har hatt det travelt den siste tiden. Her fra besøk hos Lindmo.
STAPPFULL TIMEPLAN: Henriette har hatt det travelt den siste tiden. Her fra besøk hos Lindmo. Foto: Privat/Instagram.

Travel tid

Til tross for et høyt tempo og en stappfull timeplan, kan 46-åringen bli overveldet når det blir for mye på én gang.

– Ja, da kan jeg gå litt i svart. Da får jeg behov for å dele opp oppgavene i små biter og ta én ting om gangen. Jeg skriver også lister, men mister dem fort, ler hun.

Den siste tiden har vært travel for Henriette, blant annet med premiere på suksesserien «Pørni». Hun har hatt ekstra mye energi i kroppen, noe som har gått utover søvnen.

Nå har hun tatt i bruk en meditasjonsapp som skal hjelpe til med å ro ned kroppen og senke blodtrykket.

– Jeg tenkte først på om jeg skulle låne en halv Imovane (sovetablett, journ.anm), men listen med bivirkninger var så lang, så det droppet jeg, forteller hun i podkasten.

Les også(+): Jeg var så forelsket. En betroelse fra hans søster endret alt

En sårbar person

Henriette Steenstrup (46)

  • Gift med Rune Assmann.
  • Har to barn fra ekteskapet med skuespiller Fridtjov Såheim samt tre bonusbarn.
  • Komiker, programleder og skuespiller.
  • Kjent fra blant annet «Torsdag kveld fra Nydalen» og «Dritseint med Edel» og en rekke norske filmer og TV-serier.
  • Serieskaper og hovedrolleinnehaver i den nye Viaplay-serien «Pørni».
  • Har vært Kamilles faste spaltist i en årrekke.

Til tross for et lite selvhøytidelig ytre, er Henriette egentlig en sårbar person. Hun er redd for å såre andre og hun er selv redd for å få kritikk.

– Jeg er ikke glad i å få kjipe kommentarer. Men det er vel menneskelig? Vi husker jo gjerne den ene kjipe kommentaren vi får, og ikke de tusen hyggelige, sier hun og fortsetter:

– Jeg kan fort bli lei meg, og da går jeg rett i kjelleren. Det som hjelper i de situasjonene er å snakke med Rune. Han minner meg om at det som regel bare er jeg som bryr meg om det jeg grubler på. Det hjelper å ta en prat om det, for så å skifte fokus.

Henriette ser på seg selv som en konfliktsky person. Samtidig liker hun å bli fort ferdig med det som skurrer i relasjonene.

– Jeg er utålmodig og har temperament, men er også raskt ute med å si unnskyld når jeg har tråkket feil eller misforstått noe. Jeg sier mye unnskyld, ler hun.

NB: Klikk.no og Kamille er begge eid av Story House Egmont

Denne saken ble første gang publisert 28/05 2021, og sist oppdatert 11/06 2021.

Les også