Kjærligheten tok slutt for hEIDI OG pATRICK FRA «Sommerhytta»

– Bruddet mellom meg og Heidi er noe av det tøffeste jeg har gått gjennom

Heidi og Patrick har lagt bak seg en krevende periode med kjærlighetssorg. Lenge fryktet de reaksjonene da de gikk hver til sitt etter «Sommerhytta»-innspillingen i fjor. – Nå har vi fått tid til å bearbeide de vanskelige følelsene, forteller Patrick til Her og Nå.

<b>HEIDI OG PATRICK:</b> Heidi og Patrick har brukt mye tid på å prate om og bearbeide følelsene rundt bruddet, og har det i dag godt på hver sin kant. De uttrykker en takknemlighet for støtten de har fått fra de andre «Sommerhytta»-parene og produksjonen.
HEIDI OG PATRICK: Heidi og Patrick har brukt mye tid på å prate om og bearbeide følelsene rundt bruddet, og har det i dag godt på hver sin kant. De uttrykker en takknemlighet for støtten de har fått fra de andre «Sommerhytta»-parene og produksjonen. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

Gammelt og nytt i balansert harmoni møter oss hjemme i sokkelleiligheten til Heidi Stangjerdet (29) på Hamar. Leiligheten hun inntil i fjor høst delte med «Sommerhytta»-partneren, Patrick Gjertsen Hernæs (27).

Fra det som må sies å være byens aller vakreste panoramautsikt over Mjøsa, samlet de to barnehagelærerne minner gjennom sine to første og siste år som par.

Les også: Dette er deltakerne i «Sommerhytta» 2023

Brudd etter innspillingen

Måneder etter «Sommerhytta»-innspillingene i fjor, valgte nemlig det hardtarbeidende paret å gå hver til sitt.

– Tiden leger heldigvis alle sår. Hadde «Sommerhytta» rullet over TV-skjermene bare en måned etter bruddet, hadde situasjonen vært en annen. Nå har vi fått tid til å bearbeide de vanskelige følelsene.

– Bruddet mellom meg og Heidi er noe av det tøffeste jeg har gått gjennom, men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har blitt et mye bedre menneske av å være sammen med Heidi, forteller Patrick, og ser varmt bort på ekskjæresten.

<b>PERSONLIG STIL:</b> I dag er det Heidi som bor i sokkelleiligheten de to delte på Hamar. Stua har hun innredet med flere bruktskatter, som dette antikke spisebordet.
PERSONLIG STIL: I dag er det Heidi som bor i sokkelleiligheten de to delte på Hamar. Stua har hun innredet med flere bruktskatter, som dette antikke spisebordet. Foto: Morten Bendiksen

At bruddet skulle skje i påvente av at «Sommerhytta» skulle rulle over TV-skjermene, var ikke ideelt, men parforholdet beveget seg organisk i retning av et vennskap, og etter nøye overveiing bestemte paret seg for å la det bli med nettopp det.

– Jeg skulle egentlig ønske det var noe skikkelig dritt som hadde skjedd. At vi hadde en kjempegod grunn til å gjøre det slutt. Men det var det ikke. Vi hadde et veldig fint brudd sånn sett, samtidig er det ikke mindre smertefullt av den grunn. Jeg husker jeg tenkte mange ganger, at det nesten var verre.

– Da var det veldig fint at vi fikk den tiden og roen til å takle det på vår måte før vi måtte forholde oss til mange flere, erkjenner Heidi. Hun trekker frem viktigheten av støtten fra de andre «Sommerhytta»-parene og at de hele tiden har kjent seg ivaretatt av produksjonen av den populære serien.

I dag er de sympatiske reality-deltagerne, gode venner. Selv om livet går videre i sitt vante, travle tempo, så prates de med jevne mellomrom og har delt «omsorgsrett» for verktøykassa de skaffet seg i fjor.

Uavhengig av bruddet, gleder de seg over å ha delt «Sommerhytta»-eventyret i Nordmarka.

– Den vil alltid være «vår» og noe vi bærer med oss videre, understreker Patrick.

Les også: (+) Ekskona mener at hun har rett til å overta hytta. Prøver hun å lure meg?

<b>YDMYKE:</b> Heidi og Patrick kjenner seg privilegerte som ble en av de få utvalgte som fikk være med i konkurransen om å realisere hyttedrømmen.
YDMYKE: Heidi og Patrick kjenner seg privilegerte som ble en av de få utvalgte som fikk være med i konkurransen om å realisere hyttedrømmen. Foto: Morten Bendiksen

Deltar i «Sommerhytta»

Da Heidi og Patrick bestemte seg for å melde seg på «Sommerhytta», ante de ikke hva de ga seg ut på. De hadde fulgt oppussingsprogrammet på TV, men der stoppet også kunnskapen. Det er de dønn ærlige på.

Oppussingsprosjektet ble en personlig reise for dem begge – på godt og vondt. Mestring og skaperglede gikk hånd i hånd med stress og frustrasjon, og de erkjenner i dag at hele prosjektet ble langt tøffere enn de hadde forutsett.

<b>BRATT LÆRINGSKURVE:</b> Heidi og Patrick var redde for å forberede seg for mye før «Sommerhytta»-opplevelsen, da mye av grunnen til at de fikk være med var nettopp deres uerfarenhet. I dag kjenner de på en stolthet over alt de fikk til, og kjenner seg langt tryggere på egne snekkerferdigheter.
BRATT LÆRINGSKURVE: Heidi og Patrick var redde for å forberede seg for mye før «Sommerhytta»-opplevelsen, da mye av grunnen til at de fikk være med var nettopp deres uerfarenhet. I dag kjenner de på en stolthet over alt de fikk til, og kjenner seg langt tryggere på egne snekkerferdigheter. Foto: Morten Bendiksen

– Vi var forberedt på at det kom til å være tøft både fysisk og mentalt, og stålsatte oss for lange arbeidsdager og lite søvn. Men du kan aldri forberede deg på hvordan det faktisk vil bli. I dag kan jeg si at det er noe av det aller tøffeste jeg har vært med på, erkjenner Heidi, og utdyper:

– Jeg hadde en uke hvor jeg sa til Patrick at jeg ikke ville tilbake. Jeg orket faktisk ikke. Kroppen min orket ikke og hodet mitt orket ikke. Jeg kjente på at alt vi gjorde var så nytt og overveldende. Men vi satte oss i bilen og reiste tilbake. Og da vi kom dit, var det som en ro senket seg igjen og vi var klare for en ny uke, sier Heidi, og understreker at til tross for hvor langt nede hun var på et tidspunkt, vurderte hun aldri å trekke seg.

Tidsfrister og konkurranser er en avgjørende del av de ti intensive ukene i Nordmarka, hvor et av de fire parene ender opp som lykkelige hytteeiere.

Les også: Programleder Cathrine Fossum: – Jeg følte på en hjelpeløshet og leste alt jeg kom over om denne sykdommen

Kronisk urticaria

Stresset som følger med var noe Heidi fryktet i forkant. Hun har siden barndomsårene vært plaget av hissig, tilbakevendende atopisk eksem hvor stress kan være en trigger.

Da hun begynte på sykepleier i 2014, resulterte hyppig håndvask og spriting av hender i svære blemmer, sprukken hud og kraftig eksem på hendene. Eksemen dukket etter hvert opp flere steder på kroppen, og de siste årene har det også spredt seg til ansiktet.

– Jeg gikk og bekymret meg mye for eksemen min før innspillingen startet. Ansiktet er det første du møter, og jeg kan ofte kjenne på at «alle» ser eksemen min og det går utover selvfølelsen.

– Det har vært dårligere perioder hvor jeg har vært veldig langt nede og egentlig bare ville bli liggende i sengen. Men det hjelper ikke det heller. Jeg har etter hvert klart å akseptere det fremfor å gjemme meg, forteller Heidi med blanke øyne.

<b>LANGT NEDE:</b> Heidi har i perioder vært langt nede som følge av den alvorlige eksemen, særlig etter at den dukket opp i ansiktet. Lenge ante hun ikke hva det var, men i mai i år fikk hun diagnosen kronisk urticaria (elveblest). Det finnes en mengde ulike ting som kan utløse tilstanden, som blant annet legemidler, insektbitt og værforhold.
LANGT NEDE: Heidi har i perioder vært langt nede som følge av den alvorlige eksemen, særlig etter at den dukket opp i ansiktet. Lenge ante hun ikke hva det var, men i mai i år fikk hun diagnosen kronisk urticaria (elveblest). Det finnes en mengde ulike ting som kan utløse tilstanden, som blant annet legemidler, insektbitt og værforhold. Foto: Privat

Det som har vært vanskeligst å forholde seg til er uvissheten. Heidi sliter i tillegg med både pollen- og kryssallergier, men hun har til nå ikke fått klare svar på hva som forårsaker de hissige, utbruddene.

Samme dag som vi besøkte den karismatiske Hamar-jenta, hadde hun endelig fått en diagnose å forholde seg til: kronisk urticaria (elveblest).

<b>KRONISK:</b> Heidi har akseptert tilstanden og allergiene hun sliter med, men kan likevel ha tøffe perioder hvor det går utover selvfølelsen.
KRONISK: Heidi har akseptert tilstanden og allergiene hun sliter med, men kan likevel ha tøffe perioder hvor det går utover selvfølelsen. Foto: Privat

– I dårlige perioder ser jeg ut som en glinsende diskokule med alle disse kortisonkremene og kraftige fuktighetssalvene jeg har i ansiktet. Men jeg går på jobb med hodet hevet, og jeg takler det bedre og bedre. Dette er en del av meg som jeg ikke kan gjøre noe med, forteller Heidi, og legger til:

– Til tross for høy stressfaktor, så gikk jeg fri for utbrudd under hele innspillingen! Det var mye regn den perioden, der var jeg heldig. Fuktig vær kan hjelpe. Med hevelser, rødhet og kraftig eksem hadde jeg ikke hatt mest lyst til å ha et kamera tett på. Samtidig brydde vi oss etter hvert svært lite om hvordan vi tok oss ut på TV, meddeler hun med et smil.

<b>KRONISK:</b> Heidi har slitt med atopisk eksem og allergi store deler av livet, og de siste årene har hun også med jevne mellomrom utbrudd i ansiktet. Utbruddene kan gjerne være trigget av stress, og hun fryktet lenge at det skulle bli et problem under innspillingsperioden.
KRONISK: Heidi har slitt med atopisk eksem og allergi store deler av livet, og de siste årene har hun også med jevne mellomrom utbrudd i ansiktet. Utbruddene kan gjerne være trigget av stress, og hun fryktet lenge at det skulle bli et problem under innspillingsperioden. Foto: Morten Bendiksen

Les også: (+) Øystein Pettersen vet at samtalen med kona kan være hans siste. Da han legger på, ringer telefonen igjen

Finalen i «Sommerhytta» 2023

Om det er Heidi og Patrick som går helt til topps og blir eiere av en ny hytte, gjenstår å se. Finalen i «Sommerhytta» sendes først om noen uker. Først og fremst føler venneparet seg privilegerte og ydmyke over å bli plukket ut til å kjempe om hyttedrømmen.

På det sjarmerende hyttefeltet i Nordmarka, har de fått venner for livet og gjort seg nyttige erfaringer de tar med seg videre.

<b>NÆRT VENNSKAP:</b> I år som i fjor, er det en gjeng med unge deltagere i programmet. De ble en svært sammensveiset gjeng under innspillingene, og har nær kontakt den dag i dag. Her med programleder Cathrine Fossum.
NÆRT VENNSKAP: I år som i fjor, er det en gjeng med unge deltagere i programmet. De ble en svært sammensveiset gjeng under innspillingene, og har nær kontakt den dag i dag. Her med programleder Cathrine Fossum. Foto: TV 2

– Jeg har fått bekreftet at jeg er et menneske som setter i gang med flere ting samtidig og at jeg lett blir tatt av stress. Jeg har også fått bekreftet at jeg er veldig sta og at jeg er svært sosial. Det var virkelig noe av det koseligste med hele opplevelsen. Vi ble en så fin og sammensveiset gjeng som den dag i dag har nær kontakt, stråler Heidi til Her og Nå.

Patrick uttrykker også en takknemlighet over å få utfordre seg selv og sin egen, sosiale komfortsone.

– Det er mange av de sosiale ferdighetene Heidi har, som jeg gjerne skulle hatt selv. Det var en av tingene jeg prøvde å forberede meg på i forkant. Jeg føler meg veldig utrygg i nye omgivelser og er egentlig ikke noe glad i å møte nye mennesker. Jeg vet ikke helt hvor det kommer fra, men jeg fikk utvilsomt utfordret den siden av meg på «Sommerhytta», forteller Patrick åpenhjertig. Han legger til:

<b>UTFORDRENDE:</b> I møte med barna i barnehagen, føler Patrick seg hjemme. Når det kommer til å møte nye mennesker, er han ikke like komfortabel.
UTFORDRENDE: I møte med barna i barnehagen, føler Patrick seg hjemme. Når det kommer til å møte nye mennesker, er han ikke like komfortabel. Foto: Morten Bendiksen

– Det har også vist meg at det er mange fine menneskemøter og kule ting man får oppleve om man våger å bevege seg utover de trygge rammene i hverdagen. Det ser jeg frem til å bygge videre på, forteller «Sommerhytta»-deltageren til Her og Nå.

<b>SAMME YRKESVALG:</b> Patrick og Heidi jobber henholdsvis som pedagogisk leder og fagleder i barnehage i det daglige. De gleder seg over alle de fine tilbakemeldingene og støtten de har fått fra barna, kollegaer og foreldre på arbeidsplassen.
SAMME YRKESVALG: Patrick og Heidi jobber henholdsvis som pedagogisk leder og fagleder i barnehage i det daglige. De gleder seg over alle de fine tilbakemeldingene og støtten de har fått fra barna, kollegaer og foreldre på arbeidsplassen. Foto: Morten Bendiksen

Denne saken ble første gang publisert 01/06 2023.

Les også