Hedrer Operaen med cognac

Først ute i ny serie.

Foto: (Mediehuset Nettavisen/Paul Weaver)
Publisert

OPERAHUSET(SIDE3): Den Norske Opera og Ballett og arkitektkontoret Snøhetta ble torsdag hedret med en spesialkomponert cognac, da Braastad lanserte siste tilskudd til sin kolleksjon.

Konjakkserien, som har fått samlebetegnelsen Braastad XO Dedicated, skal komme i begrenset opplag hver høst, og Braastad-familien, som har sine røtter på Gjøvik, skal bruke serien til å hedre gamlelandet.

Arkitekturinteressert

Blending master Richard Braastad har komponert den nye cognacen, og med hans interesse for arkitektur, falt valget for førsteutgaven på Operahuset.

- Jeg beundrer dette imponerende landemerket som ble tegnet av det norske arkitektkontoret Snøhetta og var ferdigstilt i 2008, heter det i begrunnelsen fra Richard Braastad, som fikk full støtte i familien da han kom med forslaget om Dedicated-serien.

- Richard lanserte idéen, og fikk full støtte, fortalte storebror Antoine Braastad, som sammen med fetteren Patrick Braastad var tilstede under torsdagens lansering, som selvsagt fant sted i Operaen.

Feil side av Mjøsa

Familien gjorde et poeng ut av også Norges første operasjef Kirsten Flagstad var kjent for å være glad i cognac, noe administrerende direktør Tom Remlov bekreftet da han på vegne av Operaen for hederen.

- Det var bare et problem med Flagstad, hun var fra feil side av Mjøsa, fra Hamar, sa Remlov, og fikk til svar at Braastad alltid har drevet med eksport.

Foto: (Mediehuset Nettavisen/Paul Weaver)

7000 flasker i salg

2011-utgaven av Braastad XO Dedicated er laget med utgangspunkt i cognac fra 1957, året da den første norske operaen ble stiftet, og er tilsatt elementer fra 2003, da grunnstenen for det nye Operahuset ble lagt.

Cognacen beskrives som svært kompleks, med preg av honning og tørkede frukter. Den har en dyp gyllen farge, myke og milde fataromaer og lang ettersmak.

Produktet kommer i et opplag på 7000 flasker, og er på plass i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra lørdag. Prisen blir 464 kroner.

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2011.

Les også