Guro og Håvard Tvedten møttes under VM i Tunisia

– Vi ble veldig betatt av hverandre og hadde bare lyst på mer hele tiden

Guro Fostervold følte seg som James Bond da hun snek seg rundt for å møte Håvard Tvedten i smug under VM i Tunisia.

<b>TAKKNEMLIGE: </b>Håvard Tvedten og Guro Fostervold Tvedten føler enorm takknemlighet for at de traff hverandre helt tilfeldig. 18 år senere blomstrer fortsatt kjærligheten for tobarnsforeldrene.
TAKKNEMLIGE: Håvard Tvedten og Guro Fostervold Tvedten føler enorm takknemlighet for at de traff hverandre helt tilfeldig. 18 år senere blomstrer fortsatt kjærligheten for tobarnsforeldrene. Foto: VG
Sist oppdatert

I 2005 var Håvard Tvedten (44) tatt ut på landslaget som skulle spille håndball-VM i Tunisia. TV 2-profilen Guro Fostervold Tvedten (48) skulle i utgangspunktet ikke dekke dette mesterskapet.

Tilfeldigheter gjorde at journalisten likevel reiste ned til Nord-Afrika, forteller hun i NRK-podkasten «Hvordan møttes dere?» med Karen Marie Berg (43).

– På et tidspunkt ringte Gunnar Pettersen til meg og sa: «Guro, vi hører at du ikke skal til Tunisia, men det må du faktisk fordi vi kommer til å gjøre det kjempebra. Og i motsetning til alle andre mesterskap du har vært på, kommer vi til å være 100 prosent tilgjengelig for pressen».

– Så jeg tenkte sånn: «OK! Når landslagssjefen ringer og nærmest tilbyr seg at jeg kan få lov til å gjøre hva som helst med de gutta...»

– Og det gjorde du! skyter Håvard inn til stor latter i studioet.

Les også: Guro Fostervold Tvedten: – Jeg var veldig sjalu. Jeg var helt slått i bakken og følte meg veldig liten og såret

<b>HVORDAN MØTTES DERE?:</b> Håvard og Guro fortalte åpenhjertig om hvordan de fant kjærligheten til programleder Karen Marie Berg i «Hvordan møttes dere?»-podkasten.
HVORDAN MØTTES DERE?: Håvard og Guro fortalte åpenhjertig om hvordan de fant kjærligheten til programleder Karen Marie Berg i «Hvordan møttes dere?»-podkasten. Foto: NRK

Intervjuet Håvard Tvedten

I Tunisia skulle Guro, som hadde kjæreste hjemme i Norge, intervjue single Håvard.

– Jeg tenkte at han var sykt pen. Og at han hadde en eller annen sånn x-faktor som jeg ikke helt klarte å sette ord på i starten, jeg bare likte å være rundt ham, forteller hun om det første møtet.

Håvard forteller at han kom opp med et genialt trekk mot slutten av intervjuet. Hvis det var noe hun lurte på eller hadde glemt å spørre om under intervjuet, kunne hun bare ta kontakt med ham på telefon eller tekstmelding, og dermed fikk han gitt henne kontaktinfoen sin.

Kort tid senere begynte meldingene og telefonsamtalene å fly, og de avtalte å møtes privat. Det var ikke bare enkelt å skulle treffes på et sted fullt av kjentfolk i pressen, på landslaget og blant håndballgale nordmenn.

Da Håvards taxi ankom Guros hotell, lå håndballstjernen nede i baksetet.

– Jeg lekte jo nærmest James Bond fra dør til dør inne på hotellet. «Er det noen som ser meg her? Nei! Og der er dem, ja. Så hvis jeg går ut den døren, er det ingen som ser meg», og kastet meg inn i den taxien! Jeg kom liksom flyvende som en sånn flyvende tallerken inn taxidøren. Og bare: «Kjør! Drive!!!».

De snek seg ned i en kjellerrestaurant i byen og spiste en dårlig bolognese.

– Vi ble jo veldig betatt av hverandre og hadde bare lyst på mer hele tiden. Men det var jo fullstendig feil sted å få det til, fordi det var liten tid, og jeg var der for noe annet, Guro var der for noe annet. Det var sett på som umusikalsk, og vi måtte være under radaren og hadde konstant dårlig samvittighet, forteller Håvard og Guro i munnen på hverandre i «Hvordan møttes dere?».

Les også: (+) Samboeren min vet ikke at jeg snart skal flytte sammen med en annen mann

<b>KLINTE TIL:</b> Da Håvard var med landslaget til håndball-VM i Tunisia i 2005, møtte han Guro for første gang. Her kysser de hverandre etter at Norge hadde slått Danmark i EM i 2008.
KLINTE TIL: Da Håvard var med landslaget til håndball-VM i Tunisia i 2005, møtte han Guro for første gang. Her kysser de hverandre etter at Norge hadde slått Danmark i EM i 2008. Foto: NTB

Vært kjærester i 18 år

Da Guro kom hjem fra mesterskapet, avsluttet hun forholdet med kjæresten og reiste for å besøke Håvard i Danmark, der han var håndballproff.

I halvannet år pendlet hun mellom Bergen og Aalborg før de flyttet sammen til Spania. Nå har de vært sammen i 18 år.

<b>MED BARNA:</b> Guro og Håvard tok med sønnene Luka og Daniel og Guros pappa Kristian Fostervold på en premiere i Bærum i 2018. 
MED BARNA: Guro og Håvard tok med sønnene Luka og Daniel og Guros pappa Kristian Fostervold på en premiere i Bærum i 2018.  Foto: Tom Hansen

– Jeg føler enorm takknemlighet, og jeg føler meg så heldig som blir elsket av Håvard, forteller Guro i podkasten.

– Jeg føler at vi to har hatt veldig flaks.

I 2009 giftet de seg utenfor Molde og har i tiden etter blitt foreldre til sønnene Luka (13) og Daniel (11).

Denne saken ble første gang publisert 11/04 2023, og sist oppdatert 11/04 2023.

Les også