Relasjoner

Bør du gi daten din julegave?

Det kommer helt an på hvor lenge dere har datet, skal man tro en ny spørreundersøkelse.

GAVE ELLER IKKE GAVE? Det er ikke alltid like lett å vite om man bør gi hverandre gaver eller ikke når man er i starten av det som potensielt kan bli et forhold. En ny spørreundersøkelse har forsøkt å gi svaret på nettopp dette.
GAVE ELLER IKKE GAVE? Det er ikke alltid like lett å vite om man bør gi hverandre gaver eller ikke når man er i starten av det som potensielt kan bli et forhold. En ny spørreundersøkelse har forsøkt å gi svaret på nettopp dette. Foto: Eva-Katalin / Getty Images
Sist oppdatert

Julen kan by på ukjente problemer, og skulle du befinne deg i en situasjon der du er på dater'n med noen, men ikke riktig ennå har definert forholdet, kan dette med julegaver være kilde til hodebry.

For eksempel: Skal man gi hverandre julegave eller ikke?

En ny spørreundersøkelse utført av Happn forsøker å gi deg et slags svar på dette. Datingappen har gjennomført en undersøkelse blant 915 norske brukere, hvor de fikk spørsmål om gaver.

Det kanskje viktigste spørsmålet er følgende: Ville de blitt skuffet hvis flørten deres ikke ga dem en gave til høytider som valentinsdagen, jul eller bursdag?

39 prosent svarte «ja, men bare om vi har datet en stund», ni prosent svarte ja, 45 prosent svarte nei og sju prosent svarte vet ikke.

– Det er mange som liker å få gaver, særlig av en flørt. Men for å være på den sikre siden nå i juletider og unngå skuffelse, er det aller beste å snakke med hverandre. Få greie på hva den andre personen har for forventninger. Av og til holder det med små gester i hverdagen, råder PR- og kommunikasjonsansvarlig i Happn, Jennifer Faura, til i en pressemelding.

Les også: De meste populære yrkene på Tinder

Ønsker seg ikke ting

Det er som kjent tanken som teller, men i spørreundersøkelsen var også et av spørsmålene hva de ønsker seg fra sin spesielle utvalgte.

Så er du på jakt etter gaveideer kan du jo ta en liten titt på rangeringen av gaveønsker under.

Dette ønsker nordmenn seg fra daten sin (fra mest til minst):

1. Middag på restaurant

2. Reise

3. En flaske vin

4. Teknikk, eksempelvis headset eller telefon

5. Klær

Sjekk også ut: I 2018 laget vi en tipssak med gaver som ikke koster skjorta. Les den her!

Respondentene fikk lov å velge seg ut tre alternativer til gaver de helst ønsket seg av flørten, og den totale tabellen ser dermed slik ut:

Middag på restaurant 56 %
En reise 55 %
En flaske vin 44 % 
Tekniske ting 33 %
Klær  22 %
Konfekt 21 % 
Blomster 19 %
Abonnementstjeneste (til streaming av film eller lydbøker) 9 % 
Interiør 9 %
Smykker 9 %
Vet ikke 24 %

 

Endrer seg underveis i forholdet

Det er ingen tvil om at de spurte i undersøkelsen mener at hvor mye penger man skal bruke på gaven, forandrer seg ettersom tider går og man har datet.

57 prosent av de spurte mener budsjettet blir større jo lenger man dater, mens 16 prosent mener det er det samme. Sjuk prosent kjøper ikke gaver til personer de dater og 19 prosent er usikre.

Denne saken ble første gang publisert 12/12 2019, og sist oppdatert 13/12 2019.

Les også